Πώς να ψωνίσετε με τα παιδιά χωρίς… δράματα

Πώς να ψωνίσετε με τα παιδιά χωρίς… δράματα

Οι γιορτές πλησιάζουν, τα σχολεία κλείνουν και οι επισκέψεις στα μαγαζιά μαζί με τα παιδιά θα αυξηθούν και με το παραπάνω! Αν και στο μυαλό μας αυτό μπορεί ν’ ακούγεται ως μια ακόμα ευκαιρία για να περάσουμε χρόνο με τα μικρά μας, στην πράξη, η εκδρομή μέχρι τα μαγαζιά καταλήγει να είναι μια μικρή περιπέτεια με πολλή φασαρία.

Για ν’ αποφύγετε τα δράματα την επόμενη φορά που θα πάτε στα μαγαζιά, δείτε κάποιες έξυπνες συμβουλές που θα σας σώσουν.

1. Φτιάξτε ένα λαχταριστό κολιέ



... από ένα κομμάτι σπάγκο και δημητριακά σε ροδέλες που θα περάσετε από μέσα του. Το παιδί θα μείνει απασχολημένο αρκετή ώρα από το γλυκό κόσμημά του κι εσείς δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε τρόπους να το ψυχαγωγήσετε.

2.Το μαγικό πορτοφόλι



Σε μια μικρή κασετίνα ή πορτοφόλι, βάλτε ένα μαρκαδόρο, αυτοκόλλητα και κενές κάρτες που το παιδί μπορεί να ζωγραφίζει ενώ κάθεται στην ειδική θέση του καροτσιού, χωρίς να χρειάζεται στήριγμα.

3. Μια λίστα ειδικά για παιδιά



Δίπλα στην κανονική λίστα για το σούπερ μάρκετ, ζωγραφίστε τα αντίστοιχα αντικείμενα και δώστε την στο παιδί. Κάθε φορά που θα βάζετε στο καρότσι ένα από αυτά, εκείνο θα είναι αρμόδιο να τα διαγράφει.

4. Παίξτε τον «κυνηγό των κουπονιών»!

Στόχος είναι τα παιδιά να βρουν τα εκπτωτικά κουπόνια ή το αυτοκόλλητο πάνω στο προΐόν που θα αναγράφει την έκπτωση. Για επιβράβευση, μπορείτε να τους υποσχεθείτε ότι αν βρουν από 5 και πάνω, θα τους κάνετε ένα μικρό δωράκι.

5. Αφήστε τα να φορέσουν ό,τι θέλουν



Όλα τα παιδιά τρελαίνονται για τις μεταμφιέσεις. Γιατί, λοιπόν, να μην τ’ αφήσετε να φορέσουν ό,τι θέλουν και στα μαγαζιά; Τα κοστούμια του σούπερ- ήρωα και της πριγκίπισσας μπορεί να κάνουν θαύματα.

6. Κρεμάστε λίγα παιχνίδια στο καρότσι

Λίγα μικρά παιχνίδια με κορδόνι που θα κρεμάσετε στο χερούλι του καροτσιού θα αποσπάσουν την  προσοχή του παιδιού- απλώς φροντίστε να μην είναι θορυβώδη για να μην ενοχλούνται οι υπόλοιποι πελάτες του μαγαζιού.

7. Επιστρατεύστε τα αγαπημένα τους παραμύθια



Είναι ελαφριά, διασκεδαστικά και… θαυματουργά! Ειδικά αν η βόλτα σας είναι σύντομη, το παιδί μπορεί να μην έχει τελειώσει το διάβασμα μέχρι να φύγετε-πράγμα που σημαίνει ότι η ησυχία θα επικρατήσει!

8. Το παιχνίδι της… μαντεψιάς

«Ποιος μπορεί να βρει τα κόκκινα λαχανικά που βάζουμε στη σαλάτα;» ή «Θυμίστε μου τρία πράγματα που τρώμε στο πρωινό για να τα πάρουμε!» είναι μερικά παιχνίδια του μυαλού που θα διασκεδάσουν τόσο εσάς όσο και το παιδί, που θα νιώσει ότι σας βοηθάει.

9. «Αν τελειώσουμε σε μισή ώρα, θα πάρουμε βραβείο»

Ένα κόλπο για να αντιμετωπίσετε την καθυστέρηση των παιδιών μέσα στο μαγαζί, είναι να φτιάξετε ένα βραβείο που θ’ αφήσετε στο αυτοκίνητο. Ορίστε ποιο είναι το χρονικό περιθώριο που έχετε για να μην χάσετε την πρώτη θέση και ζητήστε απ’ τα παιδιά την βοήθειά τους για να μην «χασομεράτε».

10.   Μην πείτε «όχι» στις γευστικές δοκιμές

Εφόσον δεν είναι κάτι ανθυγιεινό ή κάτι που δεν μπορεί να φάει το παιδί. Δείτε το σαν ένα δώρο που θα σας προσφέρει ανακούφιση όσο εσείς κάνετε τα ψώνια για το σπίτι.

Μερικές ακόμα συμβουλές…

*Αποφύγετε τα ψώνια την ώρα του φαγητού ή του ύπνου των παιδιών. Όταν τα παιδιά λειτουργούν εκτός προγράμματος, αποσυντονίζονται και τα νεύρα ή οι πιθανότητες ενός ξεσπάσματος είναι αυξημένες.

*Τσιμπήστε κάτι πριν πάτε για ψώνια: αν έχετε χρόνο, καλοπιάστε τα παιδιά με ένα σνακ ή τον αγαπημένο τους χυμό. Μην το κάνετε συνήθεια, όμως, γιατί μετά είναι πιθανό να το θεωρήσουν δεδομένο- κάτι που δεν σας συμφέρει!Έτσι, μειώνετε την πιθανότητα το παιδί να ζητάει σνακ στην επίσκεψή σας στο σούπερ- μάρκετ. 

*Αν το παιδί είναι ακόμα μικρό και πιάνουν τα χέρια σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα προστατευτικό κάλυμμα για το χερούλι του καροτσιού. Δεν θα το δαγκώνει, δεν θα χτυπάει ενώ μπορεί να ακουμπά και τα παιχνίδια του. Δείτε βήμα βήμα τις οδηγίες εδώ.

Εναλλακτικά, μετατρέψτε ένα παλιό σας παντελόνι σε κάθισμα για το μωρό...

*Μέρος των φωτογραφιών προέρχεται από το Buzzfeed.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v