Πώς να φτιάξετε εύκολα ένα εντυπωσιακό μπισκοτόσπιτο!

Πώς να φτιάξετε εύκολα ένα εντυπωσιακό μπισκοτόσπιτο!

Τα χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα είναι η τελευταία μόδα στα γιορτινά γλυκίσματα, η οποία μας έρχεται από το εξωτερικό. Τα παιδιά λατρεύουν αυτά τα μπισκοτόσπιτα, όχι μόνο για την υπέροχη γεύση τους, στην οποία μάλιστα μπορείτε να δώσετε τις δικές σας παραλλαγές, αλλά και γιατί καλούνται να αφιερώσουν πολύ χρόνο, προκειμένου να τα κατασκευάσουν μαζί σας. Εξάλλου, το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο στολίδι για το σπίτι σας, ενώ με αυτό μπορείτε να ταξιδέψετε τα παιδιά στο κλασικό παραμύθι του Χάνσελ και της Γκρέτελ!

Μπορεί να σας φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να φτιάξετε κάτι τόσο περίτεχνο και εντυπωσιακό, κι όμως δεν είναι! Τουλάχιστον όχι αν ακολουθήσετε τις βήμα-βήμα οδηγίες που βρήκαμε στο blog ζαχαροπλαστικής atreatsaffair.com.

Τι θα χρειαστείτε:

Για τα μπισκότα

¾ της κούπας καστανή ζάχαρη

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη, άγλυκο

3 κουταλιές του γλυκού τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά, αν θέλετε να έχετε την αυθεντική γεύση)

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

2 ½ κούπες αλεύρι ολικής άλεσης

Για το γλάσο

2 ασπράδια αυγού που τα έχετε βάλει στο ψυγείο να κρυώσουν

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

4 κούπες άχνη ζάχαρη

Για τη διακόσμηση

(αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει!)

Τρούφα ζαχαροπλαστικής

Καραμέλες

Σταγόνες σοκολάτας

Τριμμένη καρύδα

Τι θα κάνετε:

Στον κάδο του μίξερ σας προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπήστε τα σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε το μίγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, για 3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα στεγνά υλικά (τις σκόνες) και «χτυπήστε» τα στο μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Βγάλτε το μίγμα σας από τον κάδο του μίξερ, τυλίξτε το σε μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά με μία ώρα.

Όταν θα έχει κρυώσει καλά, βγάλτε το μίγμα από το ψυγείο και απλώστε το σε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος. Βάλτε και άλλο ένα χαρτί ψησίματος από πάνω και με τον πλάστη αρχίστε να απλώνετε το μίγμα έτσι ώστε να αποκτήσει πάχος περίπου 0,5 εκ.

Τώρα θα χρειαστεί να κόψετε τα μέρη του σπιτιού:



Υπολογίστε 2 κομμάτια των 7,5 x 18 εκατοστών για την σκεπή, 2 κομμάτια για το μπροστά και πίσω μέρος του σπιτιού στα 7,5 x 18 εκατοστά και δύο κομμάτια για τα πλαϊνά του σπιτιού 15 x 20 εκατοστών, περίπου.

Απλώστε τα κομμάτια αυτά σε έναν δίσκο ψησίματος και βάλτε τα ξανά στο ψυγείο, μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος στους 180 βαθμούς.

Στη συνέχεια ψήστε τα κομμάτια για 15-17 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και αφήστε τα στον δίσκο να κρυώσουν.

Ωστόσο, φτιάξτε το γλάσο

Στον κάδο του μίξερ αναμείξτε καλά τα ασπράδια και τη βανίλια και «χτυπήστε» τα καλά, μέχρι το μίγμα να γίνει «αφρώδες».

Στη συνέχεια προσθέστε λίγο-λίγο την άχνη ζάχαρη και αναμείξτε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί καλά και το μίγμα να γίνει γυαλιστερό και ομοιόμορφο.

Τότε, αυξήστε απότομα την ταχύτητα στη μέγιστη σκάλα και αναμείξτε μέχρι το μίγμα να σχηματίσει σφιχτές, γυαλιστερές κορυφές (για περίπου 5-7 λεπτά).

Συναρμολογήστε το σπίτι

Η πιο κρίσιμη στιγμή έφτασε!

Μοιράστε το γλάσο σε δύο κορνέ. Αφήστε το ένα στην άκρη.

Στο άλλο ανοίξτε μια μικρή τρυπούλα, ώστε να μπορείτε από αυτήν να βάλετε γλάσο στις άκρες από τα μέρη του μπισκοτόσπιτου (όπως στις φωτογραφίες). Κρατήστε τα ενωμένα με τα χέρια σας για να κολλήσουν καλά.



(για σιγουριά βάλτε μπόλικο γλάσο σε κάθε ένωση των κομματιών)

Αφού έχετε σχηματίσει το μπισκοτόσπιτο, αφήστε το για τουλάχιστον δύο ώρες να στεγνώσει και να κολλήσουν καλά τα μέρη μεταξύ τους, πριν αρχίσετε να το διακοσμείτε.



Αργότερα, επιστρατεύστε το δεύτερο κορνέ, με το οποίο θα απλώσετε γλάσο πάνω στη σκεπή του μπισκοτόσπιτου, καθώς και στις πόρτες και στα παράθυρα, και αρχίστε να διακοσμείτε με τρούφες και ζαχαρωτά –όπως σας αρέσει!



Αν θέλετε να στηρίξετε επιπλέον διακοσμητικά μπισκοτάκια στο μπισκοτόσπιτό σας, μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια μερικών οδοντογλυφίδων.



Πηγή: atreatsaffair.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v