5 (μεγάλα) οφέλη του γυναικείου αυνανισμού

5 (μεγάλα) οφέλη του γυναικείου αυνανισμού

Σε μια κοινωνία που έχει απολύτως λυμένο και τακτοποιημένο στο κεφάλι της, το γεγονός/ θέαμα του ανδρικού αυνανισμού, ο αυνανισμός γένους θηλυκού μοιάζει να είναι ένα από τα κοινωνικά ταμπού που δεν λένε να σπάσουν. Είμαστε, όμως, μεγάλα κορίτσια και ως τέτοια μπορούμε να κουβεντιάσουμε όχι τις προσωπικές και ροζ λεπτομέρειες της υγιούς συνήθειας, αλλά τους λόγους που την καθιστούν υγιή.

Τι προσφέρει, λοιπόν, ο αυνανισμός στις γυναίκες;

1. Ένα αποτελεσματικό αγχολυτικό

Ο αυνανισμός αυξάνει τη ροή αίματος στο σώμα και ενισχύει την παραγωγή ενδορφινών –της ουσίας, δηλαδή, στην οποία οφείλεται το αίσθημα της χαράς. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο αυνανισμός λειτουργεί αγχολυτικά και για τα δύο φύλα και «Ακόμη κι αν δεν επιτευχθεί οργασμός, η βελτίωση στη διάθεση είναι βέβαιη», γράφει ο Δρ. Prause ερευνητής σεξουαλικότητας και συμπληρώνει «Σε κάνει να ξεχνάς τις στεναχώριες και ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την ευχαρίστηση».

2. Βελτιώνει την ερωτική σου ζωή

Ο αυνανισμός μπορεί να προσφέρει στην εκάστοτε γυναίκα αίσθηση ασφάλειας και αυτοπεποίθησης στο σεξ, αφού εξερευνώντας μόνη τη σεξουαλικότητα και τα εργαλεία της σεξουαλικότητάς της, νιώθει πιο σίγουρη και ελεύθερη κατά την ερωτική επαφή. «Σε φέρνει σε επαφή με τις επιθυμίες σου και σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσει το σώμα σου», γράφει η Δρ. Yvonne K. Gulbright και υπογραμμίζει ότι «Το να πειραματίζεσαι με όσα σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένες σεξουαλικές εμπειρίες».

Αν ο οργασμός είναι για μια γυναίκα η άπιαστη κορυφή ενός μονοπατιού δύσκολου, μπορεί στην ασφάλεια της ιδιωτικότητάς της, χωρίς άγχος και κοινό, να προσπαθήσει να ανακαλύψει τους τρόπους που θα κάνουν την κλιμάκωση σταθερή.

3. Μπορεί να λύσει τα σεξουαλικά προβλήματα που εμφανίζονται μετά την εμμηνόπαυση

Αρκετές γυναίκες βιώνουν αλλαγές στη σεξουαλική τους ζωή μετά την εμμηνόπαυση. Σύμφωνα με τη γυναικολόγο Judi Chervenak, ο αυνανισμός μπορεί να είναι η σωτήρια λύση που θα λύσει τα ερωτικά προβλήματα. «Ο κόλπος μπορεί να στενέψει (μετά την εμμηνόπαυση), καθιστώντας έτσι τόσο τη διείσδυση όσο και τους κολπικούς ελέγχους πιο επώδυνους», γράφει χαρακτηριστικά. Μέσω του αυνανισμού, η ροή αίματος στην περιοχή αυξάνεται, οι μύες χαλαρώνουν, η σεξουαλική διέγερση διευκολύνεται και βελτιώνονται τα προβλήματα ξηρότητας.

4. Σε βοηθάει να κοιμηθείς

Δεν είναι τυχαίο ότι άντρες και γυναίκες νιώθουν υπνηλία μετά το (επιτυχημένο και για τους δυο) σεξ. Οι οργασμοί χαλαρώνουν τη σωματική και ψυχική ένταση και εξαντλούν το σώμα, το οποίο μετά απ’ την πανηγυρική κλιμάκωση ζητάει επειγόντως ύπνο για να ξεκουραστεί.

5. Αυξάνει τη διάθεση για σεξ

Κατ’ αρχάς, παρέχει στη γυναίκα τρόπους να γνωρίσει καλύτερα το σώμα της και να εντοπίσει τι λειτουργεί καλύτερα, αποτελεσματικότερα ή γρηγορότερα για εκείνη και την απόλαυσή της. Παράλληλα, όσο περισσότερο εξοικειώνεται με το κορμί, τα γεννητικά της όργανα και την απόλαυση που αυτά μπορεί να προσφέρουν, τόσο περισσότερη όρεξη για σεξ αποκτά. H Δρ. Lauren Strelcher, Καθηγήτρια Γυναικολογίας, λέει χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε ότι η αυτοϊκανοποίηση διεγείρει τις περιοχές του εγκεφάλου που κρατούν ζωντανή τη λίμπιντο».

Επομένως, η επιστήμη μας υπαγορεύει να ακολουθήσουμε το τραχύ μα ακριβές λαϊκό ρητό «τρώγοντας έρχεται η όρεξη».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v