10 πρωτότυπες ιδέες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό

10 πρωτότυπες ιδέες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό

Οι περισσότεροι από εμάς, και ειδικά όσοι έχουν μικρά πιτσιρίκια, έχουμε ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο στολισμός, όμως, δεν αρκεί να μένει μόνο εκεί για να «εξαπλώσετε» το πνεύμα των Χριστουγέννων σε ολόκληρο το σπίτι. Επειδή ενδεχομένως το budget σας δεν επιτρέπει παραπάνω έξοδα, δείτε τις πιο εντυπωσιακές και εύκολες ιδέες διακόσμησης για να φτιάξετε με τα χεράκια σας.

Τα υλικά που χρειάζεστε είναι λίγα και οικονομικά και τα περισσότερα πιθανώς τα έχετε ήδη!

1. Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από χαρτί περιτυλίγματος

Το χαρτί περιτυλίγματος που σας έχει περισσέψει από τα δώρα μπορεί να μετατραπεί σε χριστουγεννιάτικα δέντρα. Αν έχετε σταθερό χέρι, αρκεί να το τυλίξετε σε σχήμα κόνου και να ισιώσετε τη βάση του. Εναλλακτικά, προμηθευτείτε κόνους από φελιζόλ (θα βρείτε εδώ ) και κολλήστε πάνω τους το χαρτί με την ειδική κόλλα ντεκουπάζ. Δείτε βήμα βήμα τις οδηγίες εδώ

2. Μια αυτοσχέδια βάση για το δέντρο

Στην αποθήκη σας σίγουρα θα υπάρχει κάπου ένα άδειο, μεγάλο χαρτόκουτο. Εκμεταλλευόμενοι και πάλι το εορταστικό χαρτί περιτυλίγματος, μπορείτε να το «ντύσετε» χριστουγεννιάτικα και να φτιάξετε μια εντυπωσιακή βάση για να κρύψετε τα πόδια του δέντρου. Το μόνο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε και να μετρήσετε καλά, είναι οι διαστάσεις του κουτιού και του δέντρου.

Θα δείτε αναλυτικά πώς να το κάνετε εδώ.

3. Κάντε τα φωτάκια σας ακόμα πιο… αστραφτερά

Τα «αδιάφορα» φωτάκια σας μπορούν να αποκτήσουν μια πιο… αριστοκρατική νότα αν τα βάψετε με χρυσό σπρέι (φωτογραφία). Απλώς φροντίστε να αφαιρέσετε τις λάμπες πριν τα ψεκάσετε με το χρώμα και να τις «ξαναβιδώσετε» όταν η μπογιά έχει στεγνώσει εντελώς.

4. Το κοντάρι της κουρτίνας του μπάνιου για την έξτρα… πρασινάδα

Τα κοντάρια που τοποθετούνται πανεύκολα με ένα τράβηγμα και βγαίνουν κατά τον ίδιο τρόπο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στολίσετε τα εύκαμπτα χριστουγεννιάτικα κλαδιά ή τις μεγάλες γιρλάντες, τυλίγοντάς τα γύρω τους. Για μεγαλύτερη σταθερότητα, δέστε τα με ένα κομμάτι σύρμα στην αρχή, τη μέση και το τέλος.

5. Χαρούμενα κουκουνάρια!

Μετατρέψτε τα κουκουνάρια που «κάθονται» στο σαλόνι σας σε μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια, στα οποία αντί για μπάλες, θα κολλήσετε χρωματιστά πομ- πον.

Στολίστε τα είτε στο τραπέζι του σαλονιού είτε σε μια φυσική σύνθεση, κρεμώντας τα από ένα κομμάτι κλαδί, όπως στη φωτογραφία.

6. Οι πάτοι των πλαστικών μπουκαλιών γίνονται… χιονονιφάδες

Οι πάτοι των μπουκαλιών έχουν το τέλειο σχήμα για να φτιάξετε χιονονιφάδες στο λεπτό. Προτιμήστε να τις χρωματίσετε με χρυσόσκονη γκλίτερ που θα κολλήσει πανεύκολα πάνω στο πλαστικό.

7. Φτιάξτε φτερά αγγέλων από χάρτινες φόρμες για cupcakes

Εδώ θα χρειαστεί να βάλετε την τέχνη σας στο κόψιμο. Αρχικά, φτιάχνετε το σχήμα των φτερών σε ένα χαρτί που θα χρησιμοποιήσετε ως βάση για να κόβετε πιο εύκολα τις φόρμες. Δείτε εδώ τις υπόλοιπες οδηγίες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα καφέ- το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό.

8. Τα κούτσουρα γίνονται διακοσμητικά!

Αν έχετε τζάκι, εκμεταλλευτείτε λίγα κούτσουρα, δέστε τα με μια εορταστική κορδέλα και διακοσμήστε τα σε διάφορες γωνιές του σπιτιού- τόσο απλά.

9. «Ντύστε» την πόρτα με έναν φιόγκο

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αλλά η διαδικασία πανεύκολη. Σκεφτείτε ότι τυλίγετε ένα μεγάλο δώρο. Δείτε αναλυτικά τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:

10. Πρωτοτυπήστε: φτιάξτε ένα δέντρο από φωτάκια

Κάντε τη διαφορά και φτιάξτε ένα δέντρο από τα (πολλά) φωτάκια που έχετε στην αποθήκη σας και που δεν χωράνε στο δέντρο. Δείτε αναλυτικά τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο: 

 

 

v