10 καθημερινές συνήθειες που σας γερνάνε

10 καθημερινές συνήθειες που σας γερνάνε

Το κάπνισμα, το αλκοόλ και η κακή διατροφή είναι οι πιο γνωστοί «ένοχοι» για την γερασμένη μας εμφάνιση. Όμως, ενώ μπορεί να προσέχουμε τον τρόπο ζωή μας γενικά, αγνοούμε κάποιες καθημερινές συνήθειες που προσθέτουν χρόνια στην… καμπούρα μας χωρίς λόγο. Δεν είναι εύκολο να τις «κόψουμε», όμως με κάποιες αλλαγές μπορούμε να αποτρέψουμε τις συνέπειές τους.

1. Κοιμάστε λιγότερο από 5 ώρες…

Για πολλές μαμάδες, ακόμα και 5 ώρες ύπνου την ημέρα θεωρούνται «πολυτέλεια» αλλά δεν θα έπρεπε να είναι. Το αποτέλεσμα του ολιγόωρου ύπνου είναι να δείχνουμε και να νιώθουμε συνεχώς κουρασμένοι, να έχουμε «σακούλες» κάτω από τα μάτια και να μην αποδίδουμε επαρκώς στις υποχρεώσεις μας.

2. Και μόνο από τη μία μεριά

Όλοι έχουμε την αγαπημένη μας στάση στον ύπνο, η οποία για τους περισσότερους είναι στο πλάι. Έτσι, όμως, η μια μεριά του προσώπου μας ακουμπά συνεχώς στο μαξιλάρι, «ζαρώνει» με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και αυλακώσεις. Γι’ αυτό, προτιμήστε τουλάχιστον να ξεκινάτε τον ύπνο σας ανάσκελα.

3.  Κάνετε λιγάκι μμμμ… αλλά δεν πρέπει



Είτε για να μην «χαλάσετε» το κραγιόν είτε γιατί σας βολεύει περισσότερο, τα κακά νέα είναι ότι η κίνηση που κάνετε όταν σουφρώνετε τα χείλη σας δημιουργεί συσπάσεις και μικρές ρυτίδες στην περιοχή γύρω απ’ το στόμα. Στις κινήσεις αυτές δυστυχώς περιλαμβάνεται το ρούφηγμα με το καλαμάκι αλλά και το κάπνισμα- σας βρήκαμε ακόμα ένα λόγο να το κόψετε!

4. Δεν φοράτε αντηλιακό τον χειμώνα

Έχουμε συνδέσει το αντηλιακό με τον βλαβερό ήλιο του καλοκαιριού, όμως το ότι δεν τον βλέπουμε τόσο συχνά τον χειμώνα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Αντιθέτως, οι ακτίνες του διαπερνούν την ατμόσφαιρα της γης και τους χειμερινούς μήνες και έτσι το πρόσωπό μας που δεν καλύπτεται από χοντρά ρούχα μένει απροστατευτο. Η μη εφαρμογή αντηλιακού ή ενυδατικής κρέμας με SPF, εκτός από ρυτίδες, μπορεί να προκαλέσει κι άλλα δερματικά προβλήματα.

5. Κάθεστε στραβά!

Αν η δουλειά σας είναι καθιστική, περνάτε πολλή ώρα στον καναπέ αγκαλιά με το λάπτοπ ή περπατάτε σκυφτά, επιβαρύνετε την σπονδυλική στήλη και τους μύες χωρίς να το καταλαβαίνετε. Αυτόματα, αυτό σημαίνει περισσότερος πόνος, «πιάσιμο» και κούραση που αποτυπώνονται στο πρόσωπο και το σώμα σας. Θυμηθείτε τη φράση που έλεγε η γιαγιά σας: «Καλώς τηνε την πέρδικα που περπατεί λεβέντικα!» και προσπαθήστε να την εφαρμόσετε.

6. Ενδίδετε συχνά σε γλυκούς πειρασμούς



Ένα γλυκάκι πού και πού δεν βλάπτει, όμως ένα σοκολατάκι την ημέρα τις ρυτίδες δεν τις κάνει πέρα! Μία από τις χειρότερες συνέπειες της ζάχαρης στην επιδερμίδα μας είναι ότι προσκολλάται πάνω στις πρωτεΐνες και τις καταστρέφει. Μία εξ αυτών είναι το γνωστό κολλαγόνο, η πρωτεΐνη που μας κρατάει νέους. Έτσι, το δέρμα μας γίνεται αδύναμο και θαμπό. Το αποτέλεσμα; Το πρόσκαιρο χαμόγελο από την απόλαυση γλυκών μετατρέπεται σε ρυτίδες και σημάδια γήρανσης.

7. Μετατρέπετε το σπίτι σε σάουνα

Όλοι θέλουμε να «χουχουλιάζουμε» σε ένα ζεστό δωμάτιο, όμως η θερμότητα ξηραίνει την ατμόσφαιρα, το δέρμα και τα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα (ακόμα) περισσότερες ρυτίδες να κάνουν την εμφάνισή τους. Είτε είστε από τους τυχερούς με αποθέματα πετρελαίου είτε χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό και άλλες συσκευές για να ζεσταθείτε, προσπαθήστε να περιορίσετε την πολλή θερμότητα. Το τεστ είναι απλό - αν φοράτε καλοκαιρινά μέσα στο σπίτι ενώ έξω η θερμοκρασία είναι υπό το μηδέν, σημαίνει ότι μάλλον το παρακάνετε.

8. Μήπως βάφεστε πολύ;

Το υπερβολικό μακιγιάζ «φράζει» τους πόρους της επιδερμίδας, την ξηραίνει και «εξουδετερώνει» τα φυσικά έλαια που μας δίνουν λάμψη. Μπορεί το πρόσκαιρο αποτέλεσμα του μακιγιάζ να σας κάνει να φαίνεστε νεότερη, όμως μακροχρόνια σας γερνάει πριν την ώρα σας. Ακόμα κι αν επιμένετε να βάφεστε πολύ, φροντίστε να ξεβάφεστε κάθε φορά- τα υπολείμματα μακιγιάζ είναι καταστροφικά για την επιδερμίδα. 

9. Δεν προσέχετε τα μάτια σας… σαν τα μάτια σας



Το πρώτο πράγμα που «χτυπάει» ανελέητα ο χρόνος είναι το βλέμμα μας, κι αυτό γιατί η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη και το «πόδι της χήνας» κάνει πολύ γρήγορα την εμφάνισή του. Για να μην προκαλείτε κι εσείς την τύχη σας, αρχίστε να εφαρμόζετε καθημερινά μια κρέμα για τα μάτια - πάντα ταμποναριστά, γιατί όπως είπαμε η περιοχή αυτή παραείναι ευαίσθητη.

10.Έχετε συχνά πονοκέφαλο;

Σύμφωνα με έρευνες, το σεξ σε τακτική βάση μας κάνει να ξανανιώνουμε και μπορεί να αφαιρέσει ακόμα και 10 χρόνια απ’ την εμφάνισή μας. Μας αναζωογονεί, κάνει το δέρμα μας πιο λαμπερό ενώ φαίνεται να έχει θετικά αποτελέσματα και στην υγεία μας. Μήπως να το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v