Πώς άλλαξε η ερωτική μου ζωή μετά τα παιδιά

Πώς άλλαξε η ερωτική μου ζωή μετά τα παιδιά

Άλλοι εγκαταλείπουν εντελώς το σπορ, άλλοι απλώς μειώνουν την περιοδικότητα κι άλλους δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά. Τελικά, πώς επηρεάζουν τα παιδιά την ερωτική ζωή του ζευγαριού; Μαμάδες ανοίγουν την καρδιά τους, μιλούν για την μετά-τα-παιδιά σεξουαλική τους ζωή και αποδεικνύουν ότι κανόνας δεν υπάρχει.

«Ε, δεν είναι και προτεραιότητα…»

Νομίζω, ότι η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν ακριβώς αυτό: ότι, δηλαδή, το σεξ έπεσε ΤΟΣΟ χαμηλά στη λίστα με τις προτεραιότητές μας. Πριν τα παιδιά, κάναμε τουλάχιστον 5-6 φορές την εβδομάδα σεξ, ενώ τώρα δεν κάνουμε περισσότερο από μία μα δύο φορές τον μήνα. Τις περισσότερες μέρες προτιμάμε να κοιμηθούμε απ’ το κάνουμε έρωτα, αλλά πιστεύω ότι αυτό ίσως αλλάξει όταν τα παιδιά μεγαλώσουν.

-Φ. Κ.

«Ακόμα κάνουμε αρκετό σεξ, αλλά είναι πολύ (πολύ!) πιο σύντομο!»

Δεν είναι ότι σταματήσαμε να κάνουμε σεξ –αντίθετα, κάνουμε σταθερά τρεις με τέσσερις φορές τη βδομάδα. Όμως, δεν νομίζω ότι έχει διαρκέσει ποτέ περισσότερο από 10 λεπτά τα τελευταία δύο χρόνια. Ξέρουμε τι κάνουμε και ικανοποιούμαστε κι οι δυο, αλλά μου λείπουν οι νύχτες που αράζαμε στο κρεβάτι με τις ώρες.

-Α. Α.

«Δεν ξέρω ακριβώς γιατί, αλλά μου συμβαίνει κάτι καλό»

Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω (και ντρέπομαι να ρωτήσω τον γιατρό μου), αλλά μετά από τρεις φυσιολογικούς τοκετούς, μου είναι πολύ πιο εύκολος ο κολπικός οργασμός σε σχέση με πριν! Δεν ξέρω αν είμαι η μόνη που της συμβαίνει…

-Κ. Α.



«Ποιο σεξ, καλέ;»

Τι εννοείς «ερωτική ζωή»; Ούτε καν. Δεν έχω ιδέα ποια ήταν η τελευταία φορά που κάναμε σεξ. Δεν νομίζω ότι συνευρισκόμαστε παραπάνω από μία- δυο φορές τον χρόνο εδώ και πολύ καιρό.

-Γ. Μ.

«Εκείνος έχει ακριβώς την ίδια διάθεση. Εγώ, όχι.»

Δεν είναι ότι δεν κάνουμε σεξ (αν και, φυσικά, κάνουμε πολύ λιγότερο από πριν) απλά, έχω πολύ πιο σπάνια πραγματική διάθεση. Με παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, αγχώνομαι για το πότε θα χτυπήσει το ξυπνητήρι και, γενικά, δεν είμαι όπως παλιά. Απ’ την άλλη, ο άντρας μου, αν και κουράζεται κι αυτός, έχει ακριβώς το ίδιο κέφι κι έτσι, αυτό, γίνεται συχνά αιτία καυγάδων.

-Μ. Κ.

«Δεν μπορώ άλλη ησυχία!»

Αν εξαιρέσεις τις φορές που τα παιδιά είναι στη γιαγιά ή στο σπίτι κάποιου φίλου τους (δηλαδή σπάνια), όλες τις υπόλοιπες κάνουμε σεξ στα μουγκά. Νομίζω ότι αυτό που μου έχει λείψει περισσότερο απ’ οτιδήποτε είναι να κάνω σεξ όπως και όπου θέλω, χωρίς να δαγκώνομαι και να πανικοβάλλομαι ότι θα δημιουργήσω τραύματα στα παιδιά μου, αν ακουστώ.

-Φ. Ι.



«Το μωρό έσωσε τον γάμο μας»

Πριν γεννηθεί ο γιος μου, περνούμε μια πραγματικά κακή φάση με τον άντρα μου. Είχαμε να κάνουμε έρωτα για περισσότερο από έναν χρόνο και το σενάριο του διαζυγίου «έπαιζε» πολύ. Έμεινα έγκυος αναπάντεχα και το μωρό μας έφερε πολύ πιο κοντά. Οπότε νομίζω ότι στη δική μου περίπτωση, το παιδί έσωσε την ερωτική ζωή, δεν την κατέστρεψε.

-Κ. Κ.

«Έφυγε επιτέλους το στρες»

Προσπαθούσαμε για χρόνια να κάνουμε παιδί και κάναμε σεξ με πρόγραμμα. Μόλις έμεινα έγκυος –και μέχρι και σήμερα που τα δίδυμα είναι σχεδόν δύο χρονών- το σεξ έγινε πάρα πολύ καλύτερο! Το άγχος και η πίεση έφυγαν και επιτέλους μπορούσαμε να απολαύσουμε σαν άνθρωποι ο ένας το σώμα του άλλου, χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα δείξει το τεστ εγκυμοσύνης.

-Ε. Σ.

v