10 φωτογραφίες μωρών λίγο πριν τους κόψουν τον ομφάλιο λώρο

10 φωτογραφίες μωρών λίγο πριν τους κόψουν τον ομφάλιο λώρο

Έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν για τη γέννα-λωτό που λαμβάνει χώρα στην Ινδία, στο πλαίσιο της οποίας ο ομφάλιος λώρος παραμένει συνδεδεμένος στο μωρό και στον πλακούντα για τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη γέννα, καθώς αυτό θεωρείται ωφέλιμο για το μωρό που λαμβάνει όλα τα ζωτικά βλαστοκύτταρα από τον πλακούντα, μέχρι τουλάχιστον ο λώρος να σταματήσει να έχει παλμό. Μπορεί η πρακτική αυτή να μην εφαρμόζεται ευρέως στον δυτικό κόσμο, ωστόσο νέες έρευνες από το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστούν στους γυναικολόγους να καθυστερούν το κόψιμο του ομφάλιου λώρου, όταν αυτό είναι εφικτό, κατά 30 έως 60 δευτερόλεπτα μετά τη γέννα, αντί για 10-15 δευτερόλεπτα που ισχύει αυτή τη στιγμή.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει και αντίστοιχη ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής ενθαρρύνεται «η καθυστέρηση στο κόψιμο του ομφάλιου λώρου σε υγιή τελειόμηνα ή πρόωρα νεογνά», για αρκετούς λόγους που ωφελούν την υγεία τους, όπως για παράδειγμα η μεγάλη ποσότητα σιδήρου που περνά από τον πλακούντα στο βρέφος λίγο πριν ο λώρος σταματήσει να έχει παλμό, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας.

Έτσι, μαιευτήρες και μαίες στην Αμερική, οι οποίοι συνέπλευσαν με την παραπάνω οδηγία, επιτρέπουν πλέον στους γονείς και σε επαγγελματίες φωτογράφους να απαθανατίσουν τα νεογέννητα μωρά τους ενώ αυτά παραμένουν, κατά κάποιον τρόπο, συνδεδεμένα στην ενδομήτρια ζωή τους. Θέλοντας να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους γονείς να επιμείνουν στην καθυστέρηση του κοψίματος του ομφάλιου λώρου, η ομάδα Optimal Cord Clamping δημοσίευσε τις παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες πραγματικά προκαλούν δέος:

 

Πηγή: thestir.cafemom.com

v