«Θα μου πήγαιναν τα κοντά μαλλιά;»: Μάθετε μ΄αυτήν την απλή μέθοδο

«Θα μου πήγαιναν τα κοντά μαλλιά;»: Μάθετε μ΄αυτήν την απλή μέθοδο

Όλες οι γυναίκες έχουν αναρωτηθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους: «Θα μου πήγαινε το κοντό;». Κάποιες δεν τις σκιάζει φοβέρα καμιά και το τολμούν. Άλλες το σκέφτομαι για καμιά δεκαετία κι όταν περάσουν τα 50 το τολμούν. Άλλες, μένουν με την αμφιβολία. Σ’ αυτές τις τελευταίες απευθυνόμαστε, λοιπόν, και τους συστήνουμε τη μέθοδο-τεστ ονόματι «Ο κανόνας των εκατοστών», που επινοήθηκε από τον John Frieda, τον διάσημο Βρετανό στυλίστα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον διεθνούς φήμης ειδικό, το μόνο που χρειάζεστε για να μάθετε αν τα κοντά μαλλιά θα σας ταιριάζουν ή όχι, είναι ένα μολύβι κι ένας μικρός χάρακας.

Τα πράγματα είναι απλά:

-Κρατήστε σε οριζόντια θέση ένα μολύβι κάτω απ’ το πιγούνι σας και στη συνέχεια, τοποθετήστε έναν χάρακα κάτω απ’ το αυτί σας κάθετα στο μολύβι. Μολύβι και χάρακας πρέπει να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών.



-Μετρήστε την απόσταση από τον λοβό του αυτιού σας έως το σημείο που χάρακας και μολύβι συναντιούνται.

α) αν το ύψος αυτό είναι μικρότερο από 5, 7 εκατοστά τότε το πρόσωπό σας είναι φτιαγμένο για να αποκτήσει κοντή κόμη.

β) αν η απόσταση αυτή είναι μεγαλύτερη των 5, 7 εκατοστών (βία 6) τότε μάλλον τα κοντοκουρεμένα μαλλιά δεν θα σας κολακεύσουν ιδιαίτερα.

Ο διάσημος στυλίστας ισχυρίζεται ότι η μέθοδος είναι άρτια και ακριβής. Ωστόσο, μπορείτε κάλλιστα να αδιαφορήσετε και να κουρευτείτε όπως ακριβώς σας κάνει κέφι –στο κάτω-κάτω, θα μακρύνουν.

Πηγή: brightside.me

v