8 δώρα που θα δώσουν χαρά στους παππούδες και τις γιαγιάδες

8 δώρα που θα δώσουν χαρά στους παππούδες και τις γιαγιάδες

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες υποψιαζόμαστε ότι είναι οι πιο παραπονεμένοι αποδέκτες δώρων απ’ όλους, αφού κατά κανόνα τα δωράκια τους στερούνται φαντασίας και όλο καταλήγουμε να τους παίρνουμε πράγματα όπως παντόφλες ή ρόμπες. Χρήσιμα και θεμιτά όλα αυτά, αλλά εμείς σκεφτήκαμε ότι πρέπει κάποιος επιτέλους να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να προτείνει/ δωρίσει (και) κάτι που θα τους κάνει πιο χαρούμενους. Έτσι επιλέξαμε δωράκια διαχρονικά, αλλά και  μερικά λιγότερο κλασικά.

Ιδού:

Ένα βραχιόλι για τη γιαγιά

Αντί για ένα οποιοδήποτε κόσμημα, μπορείτε να κάνετε δώρο στην αγαπημένη σας γιαγιά (παύλα μαμά) ένα βραχιόλι που λέει πόσο πολύ την αγαπάτε –πιο προσωπικό, πιο τρυφερό και σίγουρα πιο πρωτότυπο.

Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας από το κατάστημα Magdalena ‘s Art

Έχει κόλλημα με τα τις τούρκικες σειρές;

Μπορεί να μην εγκρίνετε το κόλλημά τους με τα Τούρκικα, αλλά η έννοια του «καλού δώρου» ταυτίζεται με το να δίνει χαρά στον παραλήπτη, κι όχι στον αποδέκτη, οπότε κάντε την καρδιά σας πέτρα κι αγοράστε για τη μαμά (ή και τον μπαμπά σας) μια κασετίνα με όλα τα επεισόδια της αγαπημένης τους σειράς.

Δείτε για παράδειγμα εδώ, εδώ κι εδώ μερικές επιλογές.

Ηλεκτρικό υπόστρωμα ή κουβέρτα για να ζεσταθεί το κοκαλάκι τους

Ο χειμώνας μπήκε δυναμικά φέτος και δεν μας έχει αφήσει να ζεσταθούμε στιγμή. Κάντε δώρο στη γιαγιά και τον παππού ένα ηλεκτρικό υπόστρωμα ή μια κουβέρτα για να κοιμούνται σαν πουλάκια.

Δείτε εδώ μερικές οικονομικές επιλογές.

Ένα μενταγιόν με το εγγονάκι τους

Αντεδείκνυται αν τα εγγονάκια είναι ας πούμε πέντε, γιατί με πέντε μενταγιόν δεν κυκλοφορείς.



Τι θα χρειαστείτε:

Μανό 

Ψαλίδι 

Αλυσίδα 

Μενταγιόν 

Φωτογραφίες

Τι πρέπει να κάνετε:

Διαλέξτε με τι χρώμα μανό θα βάψετε το μενταγιόν, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε «χαντράδικο» -επισκεφτείτε την αγορά του κέντρου της Αθήνας (Πραξιτέλους, Κολοκοτρώνη κ.λπ.) . Έπειτα, αφήστε το να στεγνώσει τουλάχιστον για πέντε ώρες. Κόψτε την φωτογραφία στο μέγεθος του εσωτερικού του μενταγιόν- η συνηθισμένη διάστασή τους είναι 1*1.  Μετά, περάστε το από την αλυσίδα και τελειώσατε!



Εισιτήρια για συναυλία ή θεατράκι

Τα δώρα που δεν είναι ακριβώς δώρα (γιατί είναι τρόπον τινά αναλώσιμα) μπορεί να χαρίσουν μεγάλη χαρά στους γονείς σας. Για παράδειγμα, φέτος, εμφανίζεται η Μαρινέλα με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Παλλάς (δείτε εδώ περισσότερα). Αντίστοιχα, υπάρχουν παραστάσεις που ίσως οι γονείς θα ήθελαν να παρακολουθήσουν (τύπου Μιμή Ντενίση), αλλά δεν έχουν τα χρήματα.

Μια κούπα μ’ ένα τρυφερό μήνυμα



Πλήθος καταστημάτων υπάρχουν πια στα οποία μπορείτε να φτιάξετε μια κούπα με όποιο μήνυμα/ σχέδιο/ φωτογραφία θέλετε. Σκεφτείτε κάτι γλυκό, κάντε την παραγγελία σας και χαρίστε μια κούπα στον παππού και τη γιαγιά που θα τους κάνει να χαμογελούν κάθε πρωί.

Δείτε, για παράδειγμα, εδώ κι εδώ .

Aντιστρές βιβλία ζωγραφικής



Η ηλικία φέρνει συχνά άγχος (και, κακά τα ψέματα, ενίοτε και γεροντική κατάθλιψη). Μπορείτε να βρείτε βιβλία ζωγραφικής που θα βοηθήσουν τους γονείς σας να χαλαρώσουν μέσω της «χρωματοθεραπείας», να βελτιώσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, αλλά και την συγκέντρωσή τους.

Στο Public θα βρείτε πολλές τέτοιες επιλογές. 

Μια ψησταριά ή ένα σετ μπάρμπεκιου για τον παππού

Αν του αρέσει να ψήνει, τότε αγοράστε του μια καινούρια ψησταριά ή ένα σετ εργαλείων που θα απογειώσουν την ούτως ή άλλως τέλεια τεχνική του –και, κοντά στον βασιλικό, ποτιστείτε κι εσείς.

Δείτε εδώ μερικές επιλογές για ψησταρίες και αξεσουάρ.

Περισσότερες ιδέες για χειροποίητα δωράκια θα βρείτε εδώ.

v