Οι αργίες του 2017: Τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Οι αργίες του 2017: Τα τριήμερα της νέας χρονιάς

Ένα ολοκαίνουργιο ημερολόγιο πήρε τη θέση του στο γραφείο μας. Άνοιξαν ήδη οι 2-3 πρώτες του σελίδες –καθαρές, ακόμα, χωρίς πολλές σημειώσεις. Πόσα νέα πράγματα, άραγε, θα φέρει η νέα χρονιά; Πόσες αλλαγές, πόσες νέες ελπίδες και όνειρα; Πόσες αγωνίες, πόσα λάθη, πόσο κλάμα και θυμό; Αλλά και πόση σοφία, πόση ελπίδα, πόσες ευχάριστες εκπλήξεις; Λέγεται «ζωή» αυτό που μας περιμένει. Και θέλουμε να απολαύσουμε κάθε της στιγμή. Και επειδή δουλεύουμε για να ζήσουμε, όμως δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δείτε ποιες είναι οι μέρες του 2017 που θα τις ζήσουμε… λίγο καλύτερα!

Ιανουάριος: Μήνας που ξεκινά με αργία και μέσα στην ίδια εβδομάδα έχει μία ακόμα, δεν μπορεί να μην είναι καλός μήνας! Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους και καλό μήνα να έχουμε! Ελπίζουμε ο Άγιος Βασίλης να σας έφερε όλα αυτά που κάθε μαμά ονειρεύεται αυτές τις μέρες! Έχετε κάνει πλάνα για το τριήμερο των Θεοφανείων που ξεκινά την Παρασκευή;

Φεβρουάριος: Μπορεί να μην αποτελεί αργία, όμως οι περισσότεροι κάπως έτσι την έχουμε στην καρδιά μας –πόσα έθιμα, άλλωστε, έχουμε γι’αυτή σε όλη την Ελλάδα! Ο λόγος για την Τσικνοπέμπτη που φέτος «πέφτει» στις 16 Φεβρουαρίου. Η Καθαρά Δευτέρα ακολουθεί στις 27 που το κρύο θα είναι ακόμα τσουχτερό για πέταγμα χαρταετού, οπότε ξεκινήστε να προγραμματίζετε από τώρα είτε καμιά εκδρομή στα χιόνια είτε το μενού της ημέρας!

Μάρτιος: Τα νέα είναι καλά μόνο για όσους εργάζονται σε καταστήματα: Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου «πέφτει» φέτος Σάββατο, οπότε ο τρίτος μήνας του χρόνου είναι «γδάρτης» από κάθε άποψη! Ας φροντίσουμε, τουλάχιστον, να μαγειρέψουμε κάτι νηστίσιμο μα ενδιαφέρον για εκείνη τη μέρα. Τα κεφάλια μέσα, λοιπόν, και υπομονή μέχρι να έρθει ο…



Απρίλιος: Δεδομένου ότι θα είμαστε μόνο στα μισά του μήνα, το Πάσχα φέτος «πέφτει» νωρίς. Έτσι η αργία της Μεγάλης Παρασκευής είναι στις 14 Απριλίου και το τετραήμερο συνεχίζεται μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, στις 17 Απριλίου. Κοινώς, αν δεν έχετε εξοχικά ή συγγενείς στο χωριό, δεν σας βλέπουμε για πολλές εκδρομές. Τουλάχιστον, σας έχουμε μερικές εξαιρετικές ιδέες για να απασχολήσετε το παιδί στο σπίτι.

Μάιος: Ωραία ξεκινά και ο Μάιος, με την Εργατική Πρωτομαγιά να «πέφτει» Δευτέρα και έτσι να δημιουργεί ένα ωραιότατο ανοιξιάτικο τριήμερο! Τι γίνεται, άραγε, τη μέρα αυτή στην Ελλάδα;



Ιούνιος: Για όσους από εσάς ισχύει η αργία του Αγίου Πνεύματος, μάθετε ότι φέτος «πέφτει» στις 5 Ιουνίου και κάντε από τώρα όνειρα για το τριήμερο εκείνο και για τις πρώτες βουτιές που θα μπορείτε να απολαύσετε, έστω και στις αμμουδερές παραλίες της Αττικής.

Ιούλιος: Κάτι ξέρουν όσοι συνηθίζουν να παίρνουν την καλοκαιρινή τους άδεια τον Ιούλιο, αφού δεν έχει καμία αργία!

Αύγουστος: Δεν είναι κι άσχημα –η Κοίμηση της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου, «πέφτει» Τρίτη το 2017. Πάρτε μία αδειούλα την Δευτέρα και έτοιμο το τετραήμερο, ώστε να πάτε και σε κανένα ωραίο ελληνικό πανηγύρι!



Σεπτέμβριος: Οι διακοπές τελειώνουν, τα σχολεία ξεκινούν και ο Σεπτέμβρης έρχεται με μπόλικη δουλειά και απολύτως καμία αργία! Όσοι μπορείτε, σκεφτείτε μήπως σας συμφέρει να πάτε διακοπές τότε.

Οκτώβριος: Μαύρα τα μαντάτα και για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» -πέφτει και αυτή Σάββατο. Ε, ΟΧΙ!

Νοέμβριος: Αν έχετε παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, σας ενδιαφέρει να ξέρετε ότι η 17η Νοεμβρίου «πέφτει» φέτος Παρασκευή (σκεφτείτε το ενδεχόμενο άδειας εκείνη τη μέρα, ώστε να περάσετε ένα όμορφο φθινοπωρινό τριήμερο με τα παιδιά!).



Δεκέμβριος: Μπορεί ο υπόλοιπος χρόνος να μη μας χαρίζεται με τις αργίες του, έρχεται όμως ένας ωραιότατος, στολισμένος και πληθωρικός Δεκέμβριος για να μας αποζημιώσει. Έτσι τα Χριστούγεννα του 2017 θα τα γιορτάσουμε ημέρα Δευτέρα, ενώ μαζί με την επόμενη μέρα που είναι επίσης αργία θα απολαύσουμε όπως πρέπει το τετραήμερό μας!

Καλή Χρονιά σε όλους!

v