Πώς να φτιάξετε απίθανο κέικ καρότου

Πώς να φτιάξετε απίθανο κέικ καρότου

Είναι ελαφρύ, «λιώνει» στο στόμα, «δένει» αρμονικά με τον απογευματινό μας καφέ και είναι η «σίγουρη» επιλογή για το επιδόρπιο των παιδιών. Το κέικ καρότου μπορεί να μην ανήκει στα παραδοσιακά γλυκά μας, αλλά ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί στην αφράτη γεύση του κα το λαχταριστό γλάσο; Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Τι θα χρειαστείτε

Για το κέικ

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα σε σκόνη

3 αυγά

1,5 φλιτζάνι λάδι

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής

3 φλιτζάνια τριμμένα καρότα

1 φλιτζάνι καρύδια ή σταφίδες (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

*Οι δόσεις αντιστοιχούν σε δύο επίπεδα κέικ που στη συνέχεια θα ενώσετε βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο. Τα σκεύη που θα ψηθούν τα κέικ πρέπει να έχουν διάμετρο 20 εκατοστών το καθένα.

Για το γλάσο

Μισό φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

230 γραμμάρια τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής

4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Πώς θα το φτιάξετε

Η ώρα του κέικ

Βήμα 1ο

*Φωτογραφία: wikihow.com

Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάστε τα 2 σκεύη που θα τοποθετήσετε τα κέικ: βουτυρώστε τα και «πασπαλίστε» τα με λίγο αλεύρι. Στον πάτο τους, τοποθετήστε λαδόκολλα.

Βήμα 2ο

*Φωτογραφία: wikihow.com

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλλα και αφήστε το για λίγο στην άκρη.

Βήμα 3ο



Μέσα στο σκεύος μίξερ, ρίξτε τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη (τη λευκή και την καστανή) και τη βανίλια. «Χτυπήστε» τα υλικά σε ελαφριά ταχύτητα για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα. Έπειτα, ανεβάστε την ένταση του μίξερ και αφήστε το μίγμα να ανακατευθεί για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να γίνει αφρώδες (μην ανησυχήσετε αν έχει λίγες φουσκάλες).

Μειώστε πάλι την ταχύτητα του μίξερ στην χαμηλότερη ένταση και προσθέστε το περιεχόμενο του μπολ σε 2 ή 3 δόσεις. Μην βιαστείτε- φροντίστε η κάθε δόση ν’ ανακατεύεται καλά με το υπόλοιπο μίγμα πριν προσθέσετε την επόμενη.

Βήμα 4ο



Προσθέστε τα καρότα και αφήστε τα να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια, ρίξτε τα καρύδια ή τις σταφίδες.

Βήμα 5ο



Στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα μέσα στο σκεύος.

Βήμα 6ο



Αφήστε το κέικ να ψηθεί για 35- 40 λεπτά. Το κόλπο για να καταλάβετε ότι είναι όντως έτοιμο είναι η μέθοδος της οδοντογλυφίδας: την «βυθίζετε» σε ένα σημείο του κέικ και αν βγει καθαρή, σημαίνει ήρθε η ώρα να γίνουν τα… αποκαλυπτήρια. Στη συνέχεια, αφήστε το κέικ να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά. Έπειτα, αφαιρέστε το από σκεύος, απομακρύνοντας και την λαδόκολλα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Η σειρά του γλάσου

Βήμα 8ο



«Βουτυρώστε» το μπολ του μίξερ και στη συνέχεια ρίξτε μέσα το τυρί κρέμα. Αφήστε να ανακατευτεί σε μέτρια ένταση μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα και, όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλετε.

Βήμα 9ο



Το αγαπημένο μας βήμα! Όταν τα κέικ κρυώσουν εντελώς, τοποθετήστε σε μια πιατέλα το ένα απ’ αυτά με τον πάτο του προς τα πάνω και με μια σπάτουλα, καλύψτε την επιφάνειά του με τη μισή ποσότητα του γλάσου. Στη συνέχεια, «ξαπλώστε» πάνω του το δεύτερο κέικ και αλείψτε το με το υπόλοιπο γλάσο. Αφού τελειώσετε, τοποθετήστε το στο ψυγείο για δέκα λεπτά. Όταντο βγάλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο καρότο ή ξηρούς καρπούς για ντεκόρ.

 Πηγή: craftsy.com

v