13 συμβουλές για γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο

13 συμβουλές για γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο

Τυχερές οι αναγεννησιακές γυναίκες που κάθε «στρογγύλεμα» και καμπύλη τους θεωρούταν δείγμα υγείας κι ομορφιάς. Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που έχουν στρογγυλό πρόσωπο και αφράτα μαγουλάκια, πιθανώς νιώθετε την ανάγκη να το κάνετε να μοιάζει πιο λεπτό και ωοειδές (αφού δεν ζείτε στην Αναγέννηση). Ακολουθούν μερικά δοκιμασμένα tips που θα αφαιρέσουν (έντεχνα) λίπος απ’ το πρόσωπό σας.

5 χτενίσματα και κουρέματα που αδυνατίζουν το πρόσωπο

Μακρύ, ασύμμετρο καρέ

Επιλέξτε ένα καρέ, όπου τα πίσω μαλλιά είναι κοντύτερα απ’ τα μπροστινά για να κάνετε το πρόσωπό σας να μοιάζει πιο ωοειδές.



Το φιλάρισμα το σωστό

Ζητήστε απ’ τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας να σας κόψει τα μαλλιά έτσι, ώστε μακριές τούφες, σαν φράντζα, να πλαισιώνουν το πρόσωπό σας. Ιδανικά, οι μπροστινές τούφες πρέπει να φτάνουν λίγο κάτω απ’ το πηγούνι, ούτως ώστε να «μακρύνουν» το πρόσωπό σας.



Μακριές αφέλειες

Ενώ οι αφέλειες γενικά έχουν την τάση να «φαρδαίνουν» το πρόσωπο, οι αφέλειες που είναι πιο μακριές απ’ το ύψος της μύτης και πλαισιώνουν το μέτωπο είναι ιδιαίτερα κολακευτικές. Οι ειδικοί συνιστούν το έντονο κόψιμο στις άκρες, για πιο… μακρουλά αποτελέσματα.  



Ανταύγειες

Το πιο ανοιχτό χρώμα θα τραβήξει την προσοχή στον κάθετο άξονα του προσώπου (τον οποίο θέλουμε εν προκειμένω και να τονίσουμε) και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο αδύνατο. Προτιμήστε να «ανοίξετε» τα μαλλιά που είναι στην κορυφή του κεφαλιού και ν’ αφήσετε σκουρότερες τις άκρες.

Χαλαρός κότσος με τούφες που «πέφτουν» μπροστά

Ένα από τα κομψότερα, ευκολότερα και πιο κολακευτικά χτενίσματα που μπορείτε να επιλέξετε αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο. Πιάστε τα μαλλιά σας σε έναν χαλαρό κότσο ή μισά-μισά αν το προτιμάτε και αφήστε μερικές τούφες να πέσουν μπροστά για να δώσουν έμφαση στον κάθετο άξονα.

5 τεχνικές μακιγιάζ που αφαιρούν κιλά απ’ το πρόσωπο

Προϊόν λάμψης

Στην αγορά κυκλοφορούν πια δεκάδες προϊόντα λάμψης. Το ζήτημα, όμως, είναι η έξυπνη εφαρμογή στα σωστά σημεία. Ποια σημεία πρέπει να τονιστούν; Οπωσδήποτε τα ζυγωματικά, αλλά και η κλείδα σας πρέπει να φωτιστούν ούτως ώστε η αντανάκλαση και οι σκιές να δημιουργήσουν την εντύπωση ενός πιο αδύνατου προσώπου.

Χρησιμοποιήστε επίσης ένα highlighter, απλώνοντας το προϊόν στο κέντρο του προσώπου, ξεκινώντας από το σημείο ανάμεσα στα φρύδια συνεχίζοντας κατά μήκος της μύτης και το άνω χείλος και καταλήξτε στο πηγούνι. Έτσι, θα δημιουργήσετε μια κάθετη φωτεινή γραμμή που θα μακρύνει το πρόσωπό σας.

Τρικ για αδύνατα μάγουλα

Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση ότι τα μαγουλά σας είναι πιο αδύνατα, εφαρμόζοντας τη σκούρα βάση σε μια διαγώνια γραμμή που θα ξεκινά το κέντρο των μαγούλων σας και θα καταλήγει στ’ αυτιά σας. Σουφρώστε τα χείλη σας για να αναδειχθούν καλύτερα τα σωστά σημεία που θα εφαρμόσετε το προϊόν και απλώστε καλά με τη βούρτσα σας.

Η σωστή εφαρμογή του ρουζ

Προτιμήστε αποχρώσεις που «καφετίζουν» κι όχι αποχρώσεις που «κοκκινίζουν», προκειμένου να έχετε ένα πιο «μαλακό» αποτέλεσμα. Αντί να απλώσετε το ρουζ στα «μήλα» του προσώπου σας, απλώστε το καλά με τη βούρτσα ακριβώς κάτω απ’ τα ζυγωματικά σας και προς τα αυτιά.

Μάτι-Κλεοπάτρα

Τονίστε τα μάτια σας τραβώντας εκεί την προσοχή! Μια διακριτική γραμμή στο επάνω βλέφαρο με ένα μαύρο eyeliner αρκεί για να σας δώσει σέξι-γατίσιο βλέμμα (που δεν παλιώνει ποτέ) και να «κόψει» λίγα κιλά.

Contouring για όσες έχουν χρόνο (και ταλέντο)

Τα λόγια είναι περιττά για την κυριολεκτικά μεταμορφωτική τεχνική του contouring. Δείτε = βήμα-βήμα στο Wiki How πώς θα το κάνετε http://www.wikihow.com/Make-Your-Face-Look-Thinner ή παρακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες στο παρακάτω βίντεο:

Τα κατάλληλα αξεσουάρ για στρογγυλά πρόσωπα

Προτιμήστε μακριά σκουλαρίκια

Πρόκειται ίσως για τον ευκολότερο τρόπο να κάνετε το πρόσωπό σας να μοιάζει πιο μακρύ: φορέστε μακριά σκουλαρίκια που τονίζουν τον κάθετο άξονα, φροντίζοντας το χρώμα τους να κάνει αντίθεση με το χρώμα των μαλλιών σας (για να φαίνονται περισσότερο).



Μπλούζες με V ή ανοιχτή λαιμόκοψη

Τονίστε τον λαιμό και την κλείδα σας, για να φαίνεστε πιο αδύνατη. Αυτό, μπορείτε να το πετύχετε απλώς φορώντας μπλούζες και φορέματα με ανοιχτή λαιμόκοψη ή βαθύ V και τονίζοντας τον κάθετο άξονα με μακριά κολιέ.



Μεγάλα γυαλιά

Επιλέξτε γυαλιά οράσεως ή ηλίου με φαρδείς, μεγάλους ορθογώνιους φακούς. Ένας σκελετός φαρδύτερος από το πρόσωπό σας, θα το κάνει να μοιάζει πιο στενό.

v