5+3 χώροι που τηρούν την απαγόρευση του καπνίσματος για να πάτε με το παιδί

5+3 χώροι που τηρούν την απαγόρευση του καπνίσματος για να πάτε με το παιδί

Πας με βόλτα με το μωρό και το μικρό σου στην πόλη για να χαζέψεις σαν άνθρωπος (και σαν γυναίκα βεβαίως βεβαίως) καμιά βιτρίνα, η μεσούλα σου αρχίζει να πονάει απ’ το περπάτημα (και τα νεύρα σου να σπάνε απ’ τα πεζοδρόμια της Αθήνας που είναι ό,τι χειρότερο για έναν γονιό με καρότσι) και σκέφτεσαι «Ας κάτσουμε κάπου να πιούμε ένα καφεδάκι και να ξαποστάσω το κουρασμένο μου κορμί».

Πού θα κάτσεις όμως, αν έχεις ένα βρέφος ή ένα παιδί ανά χείρας; Τα περισσότερα καφέ της Αθήνας δεν τηρούν τον αντικαπνιστικό νόμο και οι περισσότεροι κάτοικοι της Αθήνας είναι καπνιστές, δημιουργώντας έτσι ένα πηχτό νέφος στους χώρους εστίασης της πόλης που το λες και άκρως ακατάλληλο για τα πιτσιρίκια. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε μερικά καφέ που βγάζουν τους καπνιστές έξω αφήνοντας οικογένειες (και αντικαπνιστές) να απολαύσουν καφεδάκι σε υγιή ατμόσφαιρα.

Petit Fleur για τσαγάκι ή σοκολάτα



Γνωστό και μη εξαιρετέο, τόσο για την αντικαπνιστική του στάση όσο και για την κουκλίστικη διακόσμησή του. Θα βρείτε Petit Fleur στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά, το Παγκράτι, το Κολωνάκι και την Ερυθραία και σε όλα θα απολαύσετε το ίδιο παραμυθένιο σκηνικό, με λουλουδάτες τσαγιέρες, απαλή jazz και ροφήματα για κάθε γούστο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Παραμυθένιο Litlle Kook



Άνοιξε πρόσφατα και κάνει πάταγο –απολύτως δικαιολογημένα- επομένως προετοιμαστείτε για μεγάλη ουρά, αν το επισκεφτείτε Σαββατοκύριακο! Ωστόσο, μια βόλτα στη σελίδα του θα σας πείσει ότι αξίζει να πάτε μέχρι την οδό Καραϊσκάκη στου Ψυρρή. Στεγάζεται σ’ ένα εντυπωσιακό διώροφο αρχοντικό που κάθε του δωμάτιο είναι διακοσμημένο θεματικά (δωμάτιο ιπποτών, καραμελόσπιτο κ.λπ.). Το Little Kook έχει έναν εντυπωσιακό κατάλογο ροφημάτων και γλυκών, ωστόσο οφείλουμε να προειδοποιήσουμε ότι αν δεν πάτε καθημερινή ή αρκετά νωρίς θα πέσετε πάνω σε… απώλειες.  

Πρωινό και brunch στο Different Beast



Αν είστε κάτοικοι βορείων προαστίων, τότε το Different Beast είναι ίσως αυτό που ψάχνετε για να απολαύσετε ένα άκαπνο και χαλαρωτικό πρωινό ή brunch. Περιποιημένος, κουκλίστικος χώρος, γευστικά πιάτα και θρεπτικά smoothies περιμένουν εσάς και τα παιδιά αν το επισκεφτείτε.

Δείτε εδώ περισσότερα. 

Estrella για μπουγατσάν



(Φωτογραφία από εδώ) 

Aν βολτάρετε το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά στο κέντρο, αξίζει να περπατήσετε στο «εμπορικό τρίγωνο» ως την οδό Ρόμβης και να απολαύσετε το περίφημο μπουγατσάν που, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, είναι ακριβώς αυτό που υποψιάζεστε: κρουασάν και μπουγάτσα μαζί (για την ακρίβεια, είναι κρουασάν που περιχύνεται με κρέμα μπουγάτσας). Το Estella διατηρεί τον αντικαπνιστικό νόμο, σερβίρει νοστιμότατο brunch και καφέ σε ένα χώρο προσεγμένο με περιποιημένα πιάτα και άφθονες επιλογές.

Δείτε περισσότερα εδώ

Άκαπνα καφέ Μουσείων και ιδρυμάτων



Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την εναλλακτική ενός χώρου που δεν είναι αμιγώς καφέ ή εστιατόριο ή αυτό που λέμε (κομψότατα) «μπραντσάδικο». Σε πολλά μουσεία και ιδρύματα πολιτισμού, λειτουργούν καφέ ζεστά και φιλόξενα που μπορούν να φιλοξενήσουν την άκαπνη διάθεση και τα παιδιά σας και να τη συνδυάσουν, αν θέλετε, με προγράμματα απασχόλησης, ξεναγήσεις κ.λπ.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε το καφέ του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, το Open House του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στον τελευταίο όροφο αλλά και το καφέ του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v