5 παιχνίδια με το μωρό για να κάψετε θερμίδες

5 παιχνίδια με το μωρό για να κάψετε θερμίδες

Όλα περνάνε λίγο καιρό αφού γίνεις μαμά και όλα τα ξεχνάς: Τους πόνους, τα πρώτα ατελείωτα ξενύχτια, τις δυσκολίες του θηλασμού… Ένα πράγμα, όμως, μένει εκεί, ακλόνητο και βασανιστικό: Το βάρος! Τα παραπάνω κιλά που, ενώ στην αρχή μοιάζουν να λιώνουν σαν τα χιόνια, κάποια στιγμή η ζυγαριά σταματά στα 5 κιλά επιπλέον του κανονικού, τα οποία δεν λένε να φύγουν με τίποτα!

Θα φύγουν –πιστέψτε μας. Απλά χρειάζεται λίγη προσπάθεια και από εσάς: Λίγο πιο υγιεινή διατροφή, λίγη παραπάνω κίνηση και… πολύ παιχνίδι με το μωρό σας! Δεν αστειευόμαστε! Το παιχνίδι με το μωρό ή τα μικρά παιδιά έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία σας, αφού κατά την διάρκειά του «καίτε» τις θερμίδες που θα καίγατε με μία ήπια μορφή γυμναστικής. Μελέτη του Πανεπιστημίου Harvard, μάλιστα, έδειξε ότι το να παίζει μια γυναίκα βάρους 70 κιλών με τα παιδιά της για μισή ώρα, τη βοηθά να κάψει 150 θερμίδες. Με λίγο πιο έντονο παιχνίδι, μπορεί να κάψει ακόμα περισσότερες. Τα παιχνίδια με το μωρό σας, λοιπόν, έχουν διπλό όφελος: Την καλύτερη δυνατή ψυχαγωγία για αυτό και απώλεια βάρους για εσάς.

Πιο συγκεκριμένα, δείτε πόσες περίπου θερμίδες καίει μια γυναίκα ηλικίας 35 ετών και βάρους 70 κιλών, παίζοντας ορισμένα παιχνίδια με το μωρό της στο σπίτι:

Kυνηγητό με μπουσούλημα

Κακά τα ψέματα, οι πολλές θερμίδες καίγονται όταν πλέον το μωρό αρχίζει να μπουσουλάει! Περίπου την ίδια περίοδο είναι που σταματά να παίρνει τόσο πολύ βάρος ανά μήνα, πολύ απλά γιατί το «καίει». Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, κι εσείς τότε είναι να… το ακολουθήσετε! Οι γυμναστές λένε ότι το μπουσούλημα είναι μια εξαιρετική ισομετρική άσκηση, κατά την οποία πρέπει να προσπαθείτε να διατηρείτε τη στάση της κλασικής άσκησης «σανίδα», καθώς επαναλαμβάνετε την ίδια κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε την σταθερότητα του κορμού σας, ενώ τον ενδυναμώνετε από τους καρπούς και τους ώμους, έως τους μηρούς και τους αστραγάλους.

(Δείτε πώς να κάνετε την άσκηση «σανίδα» εδώ.)

Επιπλέον, με το μπουσούλημα διατηρείτε καλή κυκλοφορία στο αίμα, ενώ σας βοηθά και στους πόνους της πλάτης.

Πόσες θερμίδες καίτε: Μπουσουλώντας πίσω από το μωρό σας για μισή ώρα, καίτε περίπου 250 θερμίδες!

Χορός

Όταν το μωρό σας θα έχει λίγο μεγαλώσει και θα αρχίσει να δείχνει τι του αρέσει και τι όχι, δοκιμάστε να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας και να το χορέψετε. Παρατηρήστε τις αντιδράσεις του: Το πιθανότερο είναι ότι θα ξετρελαθεί! Βάλτε, λοιπόν, λίγο πιο δυνατή χορευτική μουσική και… αρχίστε τον χορό! Προσοχή όμως:

-Έχετε τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα, την κοιλιά σας καλά ρουφηγμένη μέσα και τον αυχένα σας χαλαρό.

-Αποφύγετε τις απότομες κινήσεις και τις πολλές στροφές.

-Κρατάτε το μωρό σας έτσι ώστε να στηρίζετε το κεφαλάκι, τον αυχένα και την πλάτη του.

Πόσες θερμίδες καίτε: Χορεύοντας σχετικά ζωηρά με το μωρό στην αγκαλιά σας για 15 λεπτά, καίτε περίπου 150 θερμίδες.

Αεροπλανάκι

Ποιο μωρό δεν λατρεύει το «αεροπλανάκι»; Ξαπλώστε στην πλάτη σας, λυγίστε τα γόνατά σας και σηκώστε τα πόδια σας από το πάτωμα. Τοποθετήστε το μωρό σας με την κοιλίτσα του στα «καλάμια» σας, ενώ το κρατάτε καλά από το σώμα του. Αρχίστε να ανεβοκατεβάζετε αργά τα πόδια σας και να τα μετακινείτε αριστερά και δεξιά, κρατώντας πάντα τους μύες της κοιλιά σας σφιχτούς. Με το παιχνίδι αυτό, γυμνάζετε τόσο την κοιλιά όσο και τους γλουτούς και τους μηρούς σας.

Πόσες θερμίδες καίτε: Αν και είναι δύσκολο να υπολογιστεί ακριβώς πόσες θερμίδες καίτε (εξάλλου έχει να κάνει και με το βάρος του μωρού σας), υπολογίστε ότι κάνοντας απλά κοιλιακούς καίτε περίπου 30 θερμίδες ανά 5 λεπτά. Το βάρος του μωρού σας βοηθά στο να κάψετε περισσότερες θερμίδες, οπότε συνεχίζοντας την άσκηση αυτή για 15 λεπτά συνολικά, μπορείτε να κάψετε έως 100 θερμίδες.

Σήκωμα μωρού στον αέρα

Ένας ακόμα τρόπος για να παίξετε το αεροπλανάκι με το μωρό σας, είναι σηκώνοντάς το με τα χέρια σας. Έτσι, μπορείτε να ξαπλώσετε στο κρεβάτι, με τα γόνατα λυγισμένα, να φέρετε το μωρό ξαπλωμένο κατά μήκος του σώματός σας, στο στήθος σας, και να αρχίσετε να το σηκώνετε στον αέρα, κρατώντας το από τον κορμό.

Επαναλάβετε αργά και σταθερά, ρουφώντας καλά την κοιλιά σας προς τα μέσα, και θα ενδυναμώσετε τρομερά τους μύες της πλάτης, των χεριών και τους ώμους.

Πόσες θερμίδες καίτε: Δεν θα έχετε, βέβαια, εξίσου αξιοσημείωτα αποτελέσματα από άποψη θερμίδων (περίπου 50 θερμίδες ανά 10 λεπτά επαναλαμβανόμενης άσκησης), αλλά δεν πειράζει! Θα έχετε περάσει και εσείς και το μωρό καλά!

Χοροπηδητό

Αν το παιδί σας είναι λίγο μεγαλύτερο (άνω των 2-2,5 ετών) και πολύ πιο ενεργητικό, είναι βέβαιο ότι λατρεύει το χοροπηδητό. Σας προτείνουμε να αρχίσετε να το λατρεύετε και εσείς, όχι μόνο γιατί μπορεί να γίνει απίστευτα διασκεδαστικό -ειδικά αν βάλετε στο παιδί δυνατή, χορευτική μουσική- αλλά και γιατί με αυτό μπορείτε να κάψετε πολλές θερμίδες -όσο πιο έντονο το χοροπηδητό, μάλιστα, τόσο περισσότερες.

Πόσες θερμίδες καίτε: Χοροπηδώντας ήπια για 20 λεπτά καίτε περίπου 100 θερμίδες.

 

v