15 τρόποι να βάλετε σε τάξη το χάος που επικρατεί στο παιδικό δωμάτιο

15 τρόποι να βάλετε σε τάξη το χάος που επικρατεί στο παιδικό δωμάτιο

Κάθε μέρα, επαναλαμβάνεται το ίδιο ακριβώς σκηνικό: ανοίγετε την πόρτα του δωματίου του παιδιού και αμέσως αντικρίζετε την… κόλαση. Τα παιχνίδια καλύπτουν κάθε εκατοστό του πατώματος, τα ρούχα βρίσκονται οπουδήποτε αλλού εκτός από τη ντουλάπα ενώ τα βιβλία είναι τσαλακωμένα/ ανοιγμένα/ σκισμένα ή ακόμα και πατημένα, οπουδήποτε αλλού εκτός από το γραφείο και τη βιβλιοθήκη.

Αν θέλετε ν’ αλλάξετε αυτό το καθεστώς, δείτε πώς θα κάνετε την οργάνωση του δωματίου… παιχνιδάκι, και μάλιστα με τη βοήθεια του παιδιού!

Παιχνίδια

Τα αυτοκινητάκια από το πάτωμα στους… τοίχους



Μια μαγνητική επιφάνεια θα χρησιμεύσει ως γκαράζ για τα αυτοκινητάκια των παιδιών αλλά και ως… προληπτικό μέτρο για να μην τα ξαναπατήσετε μπαίνοντας στο δωμάτιο του παιδιού. Αν δεν ξέρετε πού να τη βρείτε, δείτε εδώ μια επιλογή- στην κανονική της μορφή χρησιμοποιείται ως μαγνητική βάση στήριξης μαχαιριών. 

Τα μικροπαιχνίδια σε διαφανή νεσεσέρ



Δύο σε ένα: τα μικροαντικείμενα δεν χάνονται και το παιδί βλέπει το περιεχόμενο των νεσεσέρ χωρίς καν να τ’ ανοίξει και να τα (ξανα)μπερδέψει.

Παπουτσοθήκη για τις κούκλες και τα λούτρινα



Ένα από τα πιο παλιά – και οικονομικά- κόλπα οργάνωσης που πολλές μαμάδες έχουν αγαπήσει. Εδώ θα βρείτε μια οικονομική επιλογή. 

Καλάθια στον αέρα!



Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο από το πάτωμα, ένα κουρτινόξυλο στο οποίο θα κρεμάσετε υφασμάτινα καλάθια είναι η καλύτερη επιλογή.

Οι πλαστικές θήκες για σακούλες για τα μεγάλα παιχνίδια



Οι κάθετες, πλαστικές θήκες για τις σακούλες του σούπερ μάρκετ είναι ιδανικές για τα σπαθιά και όλα τα μακρόστενα παιχνίδια : είναι ορατά, δεν πέφτουν, δεν μπερδεύονται με άλλα παιχνίδια και δεν φθείρονται. 

Η έξυπνη τσάντα- χαλί

Για όλα τα μικρά παιχνίδια, τα τουβλάκια, τα λέγκο και τα αυτοκινητάκια, η έξυπνη τσάντα αποθήκευσης χρησιμεύει και ως χαλί δραστηριοτήτων, που τα παιδιά θα λατρέψουν. Μπορείτε να τη βρείτε online εδώ

Ρούχα

(Ακόμη) ένα κουρτινόξυλο και τελειώσατε



Κρεμάστε εκεί τα αγαπημένα ρούχα του παιδιού, αλλά και τις αποκριάτικες στολές που φοράει όλο τον χρόνο για να έχει εύκολη πρόσβαση.

Επιτοίχιο ράφι με κρεμάστρα



Για βιβλία και για ρούχα.

Κρεμάστρα με μανταλάκια για τα κασκόλ και τα γάντια



Επειδή είναι σίγουρο ότι το παιδί θα χάσει τουλάχιστον τα μισά γάντια του, μ’ αυτόν τον τρόπο τα έχετε όλα συγκεντρωμένα και σε τάξη.

Κομοδίνο με… μέρες!



Σε κάθε συρτάρι, γράψτε τις ημέρες της εβδομάδας και βάλτε μέσα τα ρούχα που θα φοράει το παιδί κάθε πρωί. Η «συμφωνία» είναι να τα βάλει στη θέση του στο τέλος της ημέρας έτσι ώστε εσείς να δείτε ποια είναι λερωμένα για να τα πλύνετε.

Πώς να οργανώσετε την ώρα της δημιουργίας του παιδιού

Μεταλλικοί πίνακες ανακοινώσεων για έξτρα οργάνωση



Για τα παιδιά που παίζουν στο γραφείο, ένας μεταλλικός πίνακας ανακοινώσεων μπορεί να χρησιμεύσει ως επιτοίχιος χώρος αποθήκευσης.

Πλαστικά μπουκάλια για τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους



Τόσο απλά και ανέξοδα μπορείτε να βάλετε σε τάξη τη γραφική ύλη του παιδιού.

Ένα μετακινούμενο γραφείο



Αν θέλετε να έχετε τα πάντα συγκεντρωμένα, ένα τρόλευ θα σας βοηθήσει, όχι μόνο να εξοικονομήσετε χώρο σε ύψος αλλά και να μετακινείτε το γραφείο του παιδιού σε όλο το σπίτι.

Σας περισσεύουν παλιά πατζούρια;



Μια στιλιστική πρόταση για τα παραμύθια που τώρα κείτονται στο πάτωμα.

Έξυπνα σκαμπό αποθήκευσης για τα βιβλία



Προτιμήστε τα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο, αποφεύγοντας και την αγορά μιας βιβλιοθήκης (τουλάχιστον προς το παρόν).

 

v