42 πράγματα που θέλω να ξέρει ο γιος μου πριν μπει στην εφηβεία

42 πράγματα που θέλω να ξέρει ο γιος μου πριν μπει στην εφηβεία

Αν η ζωή σας περιστρέφεται γύρω από ένα ή περισσότερα αγόρια στα πρόθυρα της εφηβείας, είστε στο σωστό μέρος τη σωστή χρονική στιγμή. Γιατί αυτή η μαμά, με τρία αγόρια λίγο πριν αλλά και μέσα στην εφηβεία, έχει να τους δώσει ορισμένα σημαντικά μαθήματα ζωής –αν καταφέρει να τους κάνει να την ακούσουν!

Πράγματα, όπως:

1.    Το να έχεις καλούς φίλους είναι ευλογία. Για να το καταφέρεις, όμως, πρέπει να είσαι καλός φίλος και εσύ.

2.    Τα κορίτσια έχουν περισσότερο ανεπτυγμένη την αίσθηση της οσμής. Χρειάζεται να πω περισσότερα;

3.    Το να καλύπτεις τα λάθη σου, αποκαλύπτει ότι κάτι πάει λάθος στον χαρακτήρα σου. Οι πραγματικοί άντρες παραδέχονται τα λάθη τους, ζητούν συγγνώμη και προσπαθούν να τα διορθώσουν.

4.    Μην φωτογραφίζεις τα απόκρυφα σημεία σου. Πριν ακόμα το καταλάβεις η φωτογραφία θα έχει φτάσει στο Facebook της… γιαγιάς σου και -πίστεψέ με- δεν θα χαρείς καθόλου όταν συμβεί αυτό.

5.    Το να είσαι καθαρός είναι σέξι. Το να νοιάζεσαι είναι σέξι. Το να είσαι τύφλα στο μεθύσι είναι αξιολύπητο.

6.    Τα video games μπορεί να μη σε κάνουν βίαιο, αλλά σίγουρα δεν σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, μαθητή ή φίλο. Παίζε με μέτρο.



7.    Ο ύπνος δεν θα λύσει όλα σου τα προβλήματα, αλλά το να μην κοιμάσαι θα σου δημιουργήσει περισσότερα.

8.    Διάβαζε βιβλία και εφημερίδες. Δεν φαντάζεσαι πόσο πιο έξυπνος θα γίνεις.

9.    Το junk food είναι για τους έφηβους. Μεγαλώνοντας θα καταλάβεις ότι το σώμα σου χρειάζεται πραγματικό φαγητό για να λειτουργεί σωστά.

10.  Τα αθλήματα θα σε κάνουν χαρούμενο και υγιή. Μην τα βγάλεις ποτέ από τη ζωή σου.

11.  Η επιλογή της συντρόφου σου θα είναι η πιο σημαντική που θα κάνεις ποτέ στη ζωή σου. Μην αφήσεις την καρδιά να αγνοήσει το μυαλό σου, ούτε το αντίστροφο.

12.  Οι φίλες σου, κοπέλες που σε αγαπούν αλλά δεν θέλουν να κάνουν σεξ μαζί σου, θα αποτελέσουν κάποιους από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή σου. Να τους φέρεσαι όμορφα.

13.  Ποτέ μην εγκαταλείψεις τα αδέλφια σου. Είναι αναντικατάστατα. Θα είναι οι πιο μακροχρόνιες φιλίες της ζωής σου και κάποια μέρα θα είναι οι μόνοι άνθρωποι που θα θυμούνται τα παιδικά σου χρόνια.

14.  Όταν έχεις αμφιβολίες για το αν θα ενέκριναν οι γονείς σου αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις, σταμάτα, βεβαιώσου ότι είσαι απολύτως σίγουρος πως έχεις απαντήσει στον εαυτό σου όλες τις ερωτήσεις που θα σου έκαναν και έπειτα συνέχισε, χρησιμοποιώντας τη δική σου κρίση.

15.  Φρόντιζε πάντα να έχεις πολλά εσώρουχα. Θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο πόσα πλυντήρια θα βάζεις κάθε εβδομάδα.

16.  Όταν κάνεις σεξ με ένα κορίτσι, επικοινώνησε μαζί του το επόμενο πρωί, έστω και με ένα μήνυμα. Αν διανοηθείς να προσποιηθείς ότι δεν την ξέρεις, φαντάσου την έκφρασή μου.



17.  Να αγοράζεις μικρά δωράκια για τη μέρα του Αγ. Βαλεντίνου, για τα γενέθλια ή για άλλες ιδιαίτερες περιστάσεις. Οι μικρές εκπληξούλες που γίνονται με σκέψη και φροντίδα, κάνουν ένα κορίτσι να νιώθει ότι τη σκέφτεσαι. Ωστόσο, αν δείξει απογοήτευση που δεν ξόδεψες πολλά χρήματα, παράτα την.

18.  Να τελειώνεις πάντα αυτό που αρχίζεις. Αυτό ισχύει τόσο για το σωληνάριο της οδοντόκρεμας, όσο και για τα ακριβά πιάτα στα εστιατόρια, αλλά και για τις δεσμεύσεις σου προς τους άλλους και προς τον εαυτό σου.

19.  Ο λόγος σου μετράει όσο δεν φαντάζεσαι! Κρίνεται ο χαρακτήρας σου από αυτόν.

20.  Η τεχνολογία δεν θα σε κάνει χαρούμενο. Οι άνθρωποι με τους οποίους σε συνδέει θα σε κάνουν. Μην μπερδεύεις αυτά τα δύο.

21.  Όταν μια γυναίκα προσπαθήσει να σε αλλάξει, πάρε τα βουνά. Εκτός αν πρόκειται για θέματα υγιεινής, άσκησης και διατροφής –τότε άκου την.

22.  Οι τρόποι σου λένε πολλά για εσένα, αλλά και για το πώς σε μεγαλώσαμε. Μη μας κάνεις ρεζίλι.

23.  Η ζωή θα σε απογοητεύσει. Κάποιοι άνθρωποι θα σε απογοητεύσουν. Εσύ ο ίδιος μπορεί να απογοητεύσεις τον εαυτό σου. Γι’αυτό έχεις τους γονείς σου, για να σε βοηθούν να αντιμετωπίζεις αυτές τις απογοητεύσεις.

24.  Τα σκουλαρίκια στους άντρες θα βγουν από τη μόδα –αν δεν έχουν βγει ήδη. Μην παραπλανηθείς πιστεύοντας το αντίθετο.

25.  Όταν πας στα μαγαζιά με ένα κορίτσι για να ψωνίσει ρούχα, μην πεις ότι της πάνε όλα –θα χάσεις την αξιοπιστία σου. Μην της πεις ότι δείχνει άσχημη με κάτι –θα καταστρέψεις τη σχέση σας. Πες της με ποια ρούχα δείχνει όμορφη –είναι κάτι που οι γυναίκες δεν κουράζονται ποτέ να ακούνε.

26.  Αν οι φίλοι σου είναι παλιοχαρακτήρες, δεν θα απέχεις πολύ κι εσύ. Επίλεξε προσεκτικά.

27.  Να είσαι καλός με τους γονείς σου. Θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να έχεις τα χρήματα να πας μόνος σου διακοπές.

28.  Να απαντάς στα μηνύματα της μανούλας άμεσα, αν θέλεις να συνεχίσει να σου πληρώνει το κινητό.

29.  Στα παπούτσια η ποιότητα πάντα κερδίζει την ποσότητα.

30.  Οι οδοντόβουρτσες δεν κρατάνε για πάντα.

31.  Μην χρησιμοποιείς ποτέ τη σωματική σου διάπλαση για να εκφοβίσεις κάποιον, αγόρι ή κορίτσι, εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο οργανωμένο άθλημα. Αν το κάνεις, θα σε στείλω πίσω στη σπηλιά όπου ανήκεις.



32.  Τα ναρκωτικά θα σε κάνουν χαζό, θα σου φάνε όλα τα λεφτά, θα σε φέρουν σε επαφή με ανθρώπους που δεν θέλεις να γνωρίσεις, θα σου δημιουργήσουν προβλήματα με τον νόμο και θα γίνουν μία συνήθεια που δύσκολα θα καταφέρεις να κόψεις. Είμαι σαφής;

33.  Να χαμογελάς και να βγάζεις τον καλό σου εαυτό σε όλες τις φωτογραφίες –ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξουν.

34.  Αν βγάλεις ένα εξάνθημα, αν κοπείς ή καείς, βγάλε το φωτογραφία και στείλ’τη μου. Οι μαμάδες συνήθως κάνουν την καλύτερη διάγνωση.

35.  Το να τηλεφωνείς στη μαμά και τον μπαμπά, ακόμα κι αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, είναι πάντα μα πάντα καλή ιδέα!

36.  Μη βγάζεις ποτέ εύκολα συμπεράσματα για την οικονομική κατάσταση, την υγεία ή την ευτυχία κάποιου –πολλές φορές θα κάνεις λάθος.

37.  Κατέβαζε το κάθισμα της λεκάνης. Μη γκρινιάζεις. Απλά κατέβαζέ το.

38.  Το κορίτσι σου ή η μέλλουσα γυναίκα σου μπορεί να είναι η καλύτερή σου φίλη –ειλικρινά, ελπίζω να είναι. Αλλά η συμβίωση μαζί της δεν θα είναι σα να μένεις με τους κολλητούς σου –να φέρεσαι αναλόγως.

39.  Κάθε φορά που ακουμπάς τα δάχτυλά σου στο πληκτρολόγιο να θυμάσαι πως ό,τι γράφεται στο ίντερνετ… δεν ξεγράφεται!

40.  Έχε γενικά στο μυαλό σου πως όταν κάποτε αποφασίσεις να κάνεις παιδιά, είναι καλό να βρίσκεσαι σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 50 χιλιόμετρα από τους παππούδες. Γιατί όταν γίνεσαι γονιός, χρειάζεσαι τους γονείς περισσότερο από πριν.



41.  Να θυμάσαι ότι είσαι προϊόν του τρόπου που σε μεγαλώσαμε και των σχολείων σου. Να δείχνεις ευγνωμοσύνη και πίστη στους δασκάλους σου και στα ιδρύματα από τα οποία αποφοίτησες.

42.  Να είσαι ο άνθρωπος στον οποίον οι άλλοι θα στρέφονται όταν έχουν πρόβλημα. Οι άνθρωποι που πονάνε, έχουν ανάγκη από αυτούς με καλή καρδιά.
 

Κάποιες μαμάδες ήθελαν πάντα κόρες και θρηνούν για χρόνια που δεν απέκτησαν έστω μία. Χάρη σε εσένα δεν ήμουν ποτέ μία από αυτές.

 
Πηγή: scarymommy.com

v