15 πράγματα που κάθε έγκυος έχει κάνει

15 πράγματα που κάθε έγκυος έχει κάνει

Η σύλληψη, η κύηση και ο τοκετός είναι θεία δώρα που δόθηκαν στα κοριτσάκια κι αυτά, τα φυλάσσουν αβρά στο πιο ξεχωριστό σημείο της καρδιά τους. Τα κοριτσάκια όμως (τουλάχιστον τα περισσότερα) δεν είναι ούτε άγια ούτε τέλεια. Είναι άνθρωποι με αδυναμίες και πάθη και τεράστιες κοιλιές και απίστευτες λιγούρες και πρησμένα πόδια. Γι’ αυτό, αν κάνουν κάτι απ’ τα παρακάτω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, μην τα κρίνετε.

 

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου λοιπόν…

1. Έχεις, σίγουρα, κάτσει στο πάτωμα για να βάλεις τα παπούτσια σου. Γιατί η κοιλάρα σου δεν αφήνει περιθώρια για ελαφίσιους ελιγμούς, οπότε γιατί να σκας;

2. Έχεις φτάσει στο όριο να βρίσεις ένα κάρο κόσμο, όχι μόνο γιατί τα νεύρα σου δεν είναι καλά, αλλά και γιατί ο καθένας έχει κι από μια γνώμη.

3. Έχεις προσπαθήσει να πείσει τον άντρα σου, όταν η εγκυμοσύνη ήταν πια προχωρημένη (και η πρώτη σας), ότι, όχι, το μωρό δεν παθαίνει τίποτα και, ναι, μπορείτε να κάνετε σεξ. 

4. Έχεις γίνει μάστερ νίντζα στο να πιάνεις αντικείμενα με τις πατούσες σου, γιατί το να σκύψεις δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

5. Έχεις –οπωσδήποτε- κυκλοφορήσει άπειρες φορές σε δημόσιους χώρους με το παντελόνι σου ξεκούμπωτο. Γιατί να πιεστείς, στην κατάστασή σου; Δεν φτάνει το σουτιέν-τύραννος;



6. Παραδέξου το: έχεις κατηγορήσεις τις «ορμόνες σου που –χαχα- έχουν τρελαθεί… καταλαβαίνετε» και τα νεύρα σου που «αχ, είναι πολύ τεντωμένα αυτήν την περίοδο» για κάποια απλώς κακή ή γκρινιάρικη συμπεριφορά σου έχει μηδέν σχέση με την κύησή σου!

7. Έχεις τοποθετήσει επιδεικτικότατα τα χέρια σου στη βάση της κοιλιάς σου, για να επισημάνεις στο κοινό σου (της ουράς του σούπερ μάρκετ, του τρόλεϊ κ.ο.κ.) ότι δεν είσαι χοντρή, είσαι έγκυος!

8. Έχεις κάνει τουλάχιστον έναν μικρό ή μεγάλο μονόλογο, απευθυνόμενη σοβαρότατα στην κοιλιά σου.

9. Έχεις κάνει επική επιδρομή στα ντουλάπια της κουζίνας, στο ψυγείο και τα πέριξ –κατά προτίμηση σε ώρες νυχτερινές. Έχεις συλλέξει με μανία, αλλά όχι δίχως επιμέλεια, τη λεία σου, την έχεις μεταφέρει προσεκτικά στη φωλιά σου και την έχεις κατασπαράξει.

10. Έχεις χρησιμοποιήσει την εγκυμοσύνη σου σαν δικαιολογία για να μην κάνεις κάτι. Ποταπό, αλλά αληθινό.

11. Έχεις σιχτιρίσει τουλάχιστον μία φορά την κοινή γνώμη που θέλει την εγκυμοσύνη «μαγική», «θεία» κ.ο.κ., γιατί η δική σου η εγκυμοσύνη σου 'χει βγάλει την ψυχή κι αναρωτιέσαι αν είσαι η μόνη που νιώθει ταλαιπωρημένη και παχουλή και εξαντλημένη.

12. Κάποτε, κάπου έχεις πιει καφέ ή/ και ένα ποτό. Δεν είσαι περήφανη. Ξέρεις ότι δεν πρέπει. Αλλά δεν άντεξες.

13. Έχεις βγάλει πολλές, πολλές, πολλές selfie καμαρώνοντας φοβερά για την αρχικά μικρή κι αργότερα μεγαλύτερη κοιλιά σου.

14. Έχεις θεωρήσει κάπως περιττή την αποτρίχωση όσων σημείων εκτείνονται κάτω απ’ τον αφαλό σου. Και, εντάξει, δεν είσαι ακριβώς φωτογραφίσιμη, αλλά το συνήθισες το τρίχωμά σου.

15.  Έχεις κλάψει μόνη σου διακόσιες χιλιάδες φορές βλέποντας ένα βιντεάκι/ μια διαφήμιση ενός λεπτού/ ένα μικροσκοπικό καλτσάκι/ ένα καροτσάκι. Γιατί, ναι, παραπονιέσαι που είσαι πιο παχιά και πιο δυσκίνητη και πιο πρησμένη και πιο κουρασμένη, αλλά κάτω απ’ αυτό το βουνό γκρίνιας, βρίσκεται η πιο μεγάλη και γλυκιά προσμονή.

v