Γιατί δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος ενώ είμαι 13 ετών;

Γιατί δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος ενώ είμαι 13 ετών;

Ερώτηση:
Είμαι 13 ετών με ύψος 1,40 μ. και βάρος 32 κιλά. Μπορείτε να μου πείτε γιατί, παρά την ηλικία μου, δεν έχω ακόμα περίοδο και αύξηση του στήθους; Ευχαριστώ. 
Απάντηση:

Αγαπητή μου κοπέλα, είστε μικρή ακόμα και η περίοδος δεν είναι ανάγκη να έρθει σε τόσο μικρή ηλικία. Εξάλλου, είναι προτιμότερο να μην σας έρθει ακόμα περίοδος για να πάρετε ύψος.  Το ότι το βάρος σας είναι 32 κιλά μπορεί να επηρεάζει, δηλαδή αν ήσαστε παχύτερη, θα σας ερχόταν νωρίτερα η περίοδος. Eγώ δε βλέπω κανένα μα κανένα λόγο να ανησυχείτε. Περιμένετε και σιγά σιγά όλα θα γίνουν. Αν θέλετε για ψυχολογικούς λόγους, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα γυναικολόγο για να σας δώσει κάποιες παραπάνω συμβουλές. Αλλά είναι πολύ νωρίς για να ανησυχείτε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama36

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v