Γονείς δωρίζουν τα όργανα του μωρού τους που έζησε μόλις 15 ώρες και συγκινούν

Γονείς δωρίζουν τα όργανα του μωρού τους που έζησε μόλις 15 ώρες και συγκινούν

Η ιστορία της μικρής Annie, του μωρού που κατάφερε να μείνει δίπλα στην οικογένεια της μόλις για 15 ώρες, μας συγκινεί. Όταν η μητέρα της διένυε την 19η εβδομάδα εγκυμοσύνης, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το έμβρυο έπασχε από ανεγκεφαλία, μια ανίατη ασθένεια κατά την οποία το μωρό γεννιέται χωρίς τμήμα του εγκεφάλου και του κρανίου του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εγκυμοσύνη καταλήγει σε αποβολή ενώ σε άλλες, το μωρό πεθαίνει αμέσως μετά τη γέννα. Η Abbey Ahern, όμως, ήθελε να γνωρίσει την κόρη της κι έτσι αποφάσισε να την φέρει στον κόσμο με προγραμματισμένη καισαρική.

«Δεν έκλαψε πολύ αλλά την άκουσα που έκανε θόρυβο. Όταν μου την έδωσαν, είδα πόσο όμορφη ήταν.» είπε η Abbey. Δυστυχώς, όμως, μόλις 15 ώρες αφού ήρθε στον κόσμο, η Annie τελικά πέθανε μέσα στα χέρια της μητέρας της. Οι γονείς της πήραν μια γενναία απόφαση: να δωρίσουν τα όργανά της για να σωθούν άλλες ζωές.



Τελικά, τα επίπεδα του οξυγόνου στον οργανισμό του μωρού ήταν πολύ χαμηλά κι έτσι οι γιατροί κατάφεραν να προσφέρουν για μεταμόσχευση μόνο τις βαλβίδες της καρδιάς της. Τα υπόλοιπα όργανα χρησιμοποιήθηκαν για ερευνητικούς σκοπούς, κάτι που φυσικά δεν μειώνει τη σημασία της απόφασης και της πράξης των γονιών.



Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο γινόταν στην πολιτεία της Οκλαχόμα και έτσι το ζευγάρι έθεσε το θέμα της δωρεάς οργάνων βρεφών επί τάπητος. ‘Εξι μήνες μετά τον θάνατο της Annie, η μητέρα της έμεινε πάλι έγκυος και έτσι η οικογένειά τους έχει αυξηθεί κατά ένα ακόμη μέλος. Όπως αναφέρει κ η ίδια, η ιστορία της Annie είναι μια απόδειξη ότι μέσα από την τραγωδία, μπορεί να υπάρξει ελπίδα και ομορφιά. 

Ένα μεγάλο «μπράβο» στους γονείς που, παρά τη λύπη τους, κατάφεραν να βρουν το κουράγιο να βοηθήσουν άλλες ζωές να σωθούν!

Πηγές: viralnova.com και dailymail.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v