Οι 10 καλύτερες συμβουλές για αδυνάτισμα

Οι 10 καλύτερες συμβουλές για αδυνάτισμα

Είναι τόσο δύσκολη και πονεμένη ιστορία το να καταφέρει κανείς να χάσει πολλά κιλά, και ακόμα περισσότερο το να μπορέσει να διατηρηθεί στο επιθυμητό βάρος, και είναι τόσες πολλές οι μέθοδοι αδυνατίσματος που κατά καιρούς ακούμε (με τα καλά και τα κακά τους) που η λέξη και μόνο «αδυνάτισμα» έχει φτάσει να φαντάζει ουτοπική. Η ιστοσελίδα Women’s health, ωστόσο, ζήτησε από 100 γυναίκες, οι οποίες έχουν κατά καιρούς παρουσιάσει σε αυτήν το πώς κατάφεραν να χάσουν πολλά κιλά, να δώσουν σε άλλες γυναίκες την πιο αποτελεσματική συμβουλή τους. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με διατροφολόγους και γυμναστές, κατέληξε στις καλύτερες από αυτές:

Ξεφορτωθείτε τις ένοχες τροφές

Πατατάκια, κρακεράκια, σοκολάτες, η τούρτα που περίσσεψε από το πάρτι της κόρης σας… Αν ξέρετε από πριν ότι είσαστε επιρρεπείς σε αυτές τις τροφές και ότι, μόλις πέσουν τα παιδιά για ύπνο, θα ορμήσετε, φροντίστε να μην υπάρχουν καν στο σπίτι σας! Επιπλέον, προσπαθήστε να υπάρχουν πάντα στην κουζίνα φρούτα και λαχανικά, ώστε να «πέσετε» πάνω σε αυτά όταν σας πιάσει… λιγούρα.

Συμμαζέψτε στην κουζίνα σας

Όσο πιο συχνά βλέπετε πάνω στους πάγκους μπισκότα, μέλι, δημητριακά κ.λ.π. ή την κατσαρόλα με το μεσημεριανό να περιμένει πάνω στο μάτι, τόσο περισσότερο θα σας ανοίγει η όρεξη και θα θέλετε να τσιμπολογήσετε. Μαζέψτε όλα τα τρόφιμα μέσα στα ντουλάπια και στο ψυγείο.

Κρατήστε «λογαριασμό»

Σε ένα σημειωματάριο φροντίστε να γράφετε καθημερινά τι τρώτε –ακόμα κι αν πρόκειται για μια μπουκιά από το μεσημεριανό του παιδιού σας. Στο τέλος της ημέρας υπολογίστε τις θερμίδες όσων φάγατε (αυτό το site θα σας βοηθήσει). Αν είναι περισσότερες από αυτές που χρειάζεται να λαμβάνετε καθημερινά, ξέρετε αμέσως τι πρέπει να κόψετε. Πόσες χρειάζεται να καταναλώνετε καθημερινά ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας; Δείτε σε αυτό το εργαλείο του Mama365.

Βρείτε συμπαράσταση

Είτε πρόκειται για τον άντρα σας, είτε για τον γυμναστή σας, βοηθά τρομερά το να έχετε ανθρώπους γύρω σας που θα στηρίζουν την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Μην παραλείπετε το πρωινό

Για δύο λόγους: Καταρχάς γιατί τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό (π.χ. κουάκερ με γάλα) βοηθάτε τον μεταβολισμό σας να «ξυπνήσει» και να πιάσει δουλειά μια ώρα αρχύτερα. Δεύτερον, γιατί όταν δεν τρώμε πρωινό, τότε γύρω στις 11:00 που έχουμε πεινάσει, το πιθανότερο είναι ότι θα λαχταρίσουμε ένα πνιγμένο στη σοκολάτα ντόνατ.

Αυξήστε τις φυτικές ίνες και τα καλά λιπαρά

Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να διογκώνονται στο στομάχι, με αποτέλεσμα να νιώθουμε χορτάτοι έχοντας λάβει ελάχιστες θερμίδες. Τα δε «καλά» λιπαρά βελτιώνουν την γεύση των τροφών (π.χ. ελαιόλαδο, αβοκάντο και ξηροί καρποί), μας δίνουν ενέργεια και σημαντικές θρεπτικές ουσίες.

Συνδυάστε διαφορετικές μορφές άσκησης

Για να χάσετε πολλά κιλά, είναι απαραίτητο να βάλετε και τη γυμναστική στη ζωή σας. Για να έχει αυτή η γυμναστική νόημα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συνδυάσετε αερόβια άσκηση (π.χ. τρέξιμο), με ασκήσεις ενδυνάμωσης (π.χ. βάρη). Με την αερόβια βοηθάτε τον οργανισμό να «κάψει» λίπος, αλλά τα βάρη είναι που αυξάνουν την μυϊκή σας μάζα, επιταχύνοντας έτσι την διαδικασία.

Γυμναστική μέρος 2ο

Αφού κάνετε την γυμναστική συνήθεια, συζητήστε με τον γυμναστή σας το ενδεχόμενο να εντάξετε την HIIT στο πρόγραμμά σας. Ο λόγος για την Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης, η οποία έχει την ιδιότητα να καίει λίπος πολύ πιο γρήγορα –αν και πολύ πιο επίπονα. Μάθετε περισσότερα για την HIIT, καθώς και άλλες αποτελεσματικές μορφές άσκησης εδώ.

Συμμετέχετε σε μαραθωνίους

Τα καλά νέα είναι ότι οι μαραθώνιοι έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό και έτσι έχετε την δυνατότητα να συμμετέχετε σε πολλούς. Τα κακά νέα είναι ότι θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολλά κυριακάτικα πρωινά στο νέο αυτό χόμπι σας. Αξίζει τον κόπο, όμως, γιατί έτσι θα κάνετε το τρέξιμο τρόπο ζωής και η διαδικασία συναγωνισμού με τους υπόλοιπους μαραθωνοδρόμους θα σας δώσει κίνητρο να συνεχίσετε την καλή προσπάθεια.

Μικρότερες απολαύσεις

Είναι μαρτύριο να μην επιτρέπεις στον εαυτό σου καμία γευστική απόλαυση, προκειμένου να χάσεις βάρος. Οι πιο επιτυχημένες δίαιτες είναι αυτές που επιτρέπουν έστω και ένα μικρό κομμάτι από την αγαπημένη σας «απαγορευμένη» τροφή –μικρό όμως! Έτσι, ένα μικρό κομματάκι μαύρης σοκολάτας μπορεί πραγματικά να σας δώσει ικανοποίηση, με ελάχιστες θερμίδες.

Προγραμματίστε τι θα φάτε εκ των προτέρων

Ετοιμάζεστε να βγείτε έξω για φαγητό; Σκεφτείτε από πριν τι θα παραγγείλετε εκεί που θα πάτε και μείνετε πιστές στην απόφασή σας. Όταν πλέον έρθει η ώρα της παραγγελίας, μην κοιτάξετε καν τον κατάλογο. Έτσι δεν θα παρασυρθείτε και θα φάτε απλά τη μερίδα σας. Το ίδιο, φυσικά, μπορείτε να κάνετε και στην καθημερινή σας διατροφή, από το πρωί που θα ξυπνήσετε, εφόσον ξέρετε μέχρι πόσες θερμίδες θα πρέπει να λάβετε.

Πηγή: womenshealthmag.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v