10 πράγματα που ο κομμωτής σας θα ήθελε να ξέρετε

10 πράγματα που ο κομμωτής σας θα ήθελε να ξέρετε

Το κομμωτήριο είναι ένα είδος καφέ για τις γυναίκες, αφού συνδυάζουμε δύο πράγματα στο ραντεβού μας εκεί: την περιποίηση των μαλλιών με την ψυχοθεραπεία! Ας το παραδεχτούμε, μας αρέσει να μιλάμε με τον κομμωτή μας. Όμως, η αλήθεια είναι ότι εκείνος δεν μας μιλά πολύ. Και θα ήθελε να μας πει πολλά, πάρα πολλά…Κυρίως να μας δώσει συμβουλές που θα κάνουν τα μαλλιά μας πιο υγιή και το έργο του πιο εύκολο. Δείτε τις:

Το «καθάρισμα» της ψαλίδας κάθε δύο μήνες δεν είναι υπερβολή

Ούτε είναι συμβουλή που απώτερο σκοπό έχει το κέρδος των κομμωτηρίων. Το καθάρισμα της ψαλίδας βοηθά τα μαλλιά να μεγαλώσουν. Αν σας φαίνεται παράδοξο, η εξήγηση είναι απλή: όταν τα μαλλιά κάνουν «ψαλίδα», αρχίζουν να φθείρονται, έπειτα σπάνε και οι τρίχες αποδυναμώνονται και πέφτουν. Έτσι, στο κάτω μέρος του κεφαλιού (στο στεφάνι), τα μαλλιά λιγοστεύουν και ο όγκος τους μειώνεται. Αντίθετα, αν καθαρίζετε τις άκρες ανά δύο μήνες, διατηρείτε τα μαλλιά σας μακριά αλλά– το σημαντικότερο- δυνατά και υγιή.

Γιατί δεν περιποιείστε τα μαλλιά στο σπίτι;

Καλή η περιποίηση στο κομμωτήριο αλλά δεν αρκεί. Εξπέρ του είδους συνιστούν ότι η εφαρμογή μιας ενυδατικής μάσκας μαλλιών μια φορά την εβδομάδα επιβάλλεται! Απλώστε τη μάσκα σε νωπά μαλλιά περίπου 8 εκατοστά μακριά από τις ρίζες και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά.

Μην χτενίζεστε μόνες σας, αν το κάνετε λάθος



Πριν χρησιμοποιήσετε το ισιωτικό μαλλιών ή το ψαλίδι για τις μπούκλες, πρέπει να έχετε στεγνώσει εντελώς τα μαλλιά σας. Διαφορετικά, η υγρασία μαζί με την έντονη θερμότητα θα τα καταστρέψει. Και θα κάνει το έργο του κομμωτή ακόμα πιο δύσκολο.

Κάποια χτενίσματα χρειάζονται λιγότερο καθαρά, αλλά όχι βρώμικα μαλλιά!

Αν σκοπεύετε να κάνετε κότσο, για παράδειγμα, ενδεχομένως έχετε ακούσει ότι το χτένισμα «κάθεται» καλύτερα αν τα μαλλιά δεν είναι φρεσκολουσμένα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να λουστείτε από το προηγούμενο βράδυ και να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου προϊόντα styling.

Αν θέλετε ν’ ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας, προτιμήστε τις ανταύγειες-όχι τη βαφή

Τα σκούρα καστανά μαλλιά δεν μπορούν να γίνουν καστανόξανθα, αν τα καλύψουμε με ανοιχτή καφέ βαφή. Για να πετύχει η μπογιά, θα πρέπει να ξανθύνουν και μετά να περαστεί από πάνω το ανοιχτό καφέ που θα τα καλύψει. Η διαδικασία αυτή όμως είναι χρονοβόρα για τον επαγγελματία και για εσάς αλλά και καταστροφική για τα μαλλιά σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, προτιμήστε να τα «φωτίσετε» μα ανταύγειες.

Πελάτισσα: «Αυτό είναι το χρώμα είναι το φυσικό μου.»

Κομμωτής: «Σίγουρα;»

«Φυσικό» χρώμα εννοούμε το χρώμα που δεν έχει αλλάξει ποτέ, τα μαλλιά που δεν έχετε βάψει ποτέ. Αναλογιστείτε το εξής: τα μαλλιά μας μεγαλώνουν κατά προσέγγιση 15 εκατοστά τον χρόνο. Αν τα μαλλιά σας τώρα έχουν μήκος 40 εκατοστά και τον τελευταίο χρόνο δεν τα κόψατε ούτε μία φορά, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έχετε 15 εκατοστά «φυσικά» μαλλιά και 25 εκατοστά βαμμένα μαλλιά.

Μπορεί να σας φαίνεται λεπτομέρεια, όμως αυτή η πληροφορία είναι σημαντική για τον κομμωτή που θα πρέπει να ξέρει ακριβώς τι προϊόντα και αναλογίες θα χρησιμοποιήσει για να «πιάσει» η επόμενη βαφή.

Δεν ξέρετε πώς να κουρευτείτε; Επιλέξτε «μύτες»

Τα ίσια μαλλιά στο ίδιο μήκος δεν κολακεύουν όλες τις γυναίκες και ταιριάζουν κυρίως στις μικρές ηλικίες. Αν δεν έχετε αποφασίσει πώς θα κουρευτείτε μέχρι την τελευταία στιγμή, η λύση είναι μία: κούρεμα με «μύτες». Ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες και ποτέ δεν φεύγει από τη μόδα.

Μην πειραματίζεστε μόνη σας μετά το ντεκαπάζ



Μπορεί η ξαφνική αλλαγή στο ξανθό τελικά να μην σας ικανοποίησε, όμως το ντεκαπάζ γίνεται από επαγγελματίες για να… «ξεγίνει» από επαγγελματίες. Οι απότομες αλλαγές στο χρώμα από τα χεράκια σας, ειδικά μετά το ντεκαπάζ, όχι μόνο θα αδυνατίσουν την τρίχα, αλλά δεν πρόκειται να σας δώσουν πίσω το φυσικό σας καστανό. Το ραντεβού στο κομμωτήριο είναι απαραίτητο.

Διευκρινίστε το «λίγο»

Όταν λέτε στον κομμωτή σας ότι θέλετε να κουρευτείτε λίγο, καλό θα είναι να είστε απόλυτα ακριβείς για να μην γίνονται παρεξηγήσεις. Δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας χάρακα, αλλά αρκεί να του δείξετε ότι θέλετε για παράδειγμα το κούρεμα να φτάνει μέχρι κάτω από τ’ αυτιά ή ως τη γραμμή του σαγονιού.

Οι φωτογραφίες πάντα βοηθάνε

Σε όλες τις περιπτώσεις: είτε για να υπενθυμίσετε στον κομμωτή σας πώς ήταν το χτένισμα ή το κούρεμα που σας έκανε πέρσι τα Χριστούγεννα είτε για να του δείξετε το καινούριο λουκ της Τζένιφερ Άνιστον που θέλετε να δοκιμάσετε. Τα οπτικά βοηθήματα είναι σημαντικά για εσάς, για τον επαγγελματία αλλά και για ένα πιο σίγουρο αποτέλεσμα!

 

v