Πώς να κάνετε το σαλόνι σας πιο μοντέρνο

Πώς να κάνετε το σαλόνι σας πιο μοντέρνο

Το κλασικό στιλ ταιριάζει «γάντι» στο σαλόνι γιατί είναι και το πιο διαχρονικό, όμως, όταν νιώθουμε ότι μας «μπουχτίζει», μάλλον σημαίνει ότι πρέπει να το ανανεώσουμε. Μην αγχώνεστε και μην τρομάζετε, δεν θα σας προτείνουμε τίποτα δύσκολο. Για να πετύχετε ένα μοντέρνο look στο πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού, πρέπει να είστε ευρηματική και να επικεντρωθείτε στις λεπτομέρειες- εκείνες κάνουν τη διαφορά.

Δείτε κάποιες από τις πιο πρωτότυπες ιδέες που θα κάνουν το σαλόνι σας να μοιάζει με αυτά των περιοδικών.

1. Γεμίστε έναν τοίχο με κενές κορνίζες



Είναι μια από τις καινούριες τάσεις της διακόσμησης τα τελευταία χρόνια. Βάψτε τις κενές κορνίζες που τώρα κάθονται στα συρτάρια σας, στο ίδιο χρώμα και τοποθετήστε τις όλες μαζί σε ένα μέρος του τοίχου. Αν έχετε τζάκι, το ιδανικό είναι να τις βάλετε από πάνω.

2. Φτιάξτε περίεργα τραπεζάκια

Αυτοσχεδιάστε με αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε πια, όπως για παράδειγμα με παλιά βιβλία, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως... τραπεζάκι- όχι όμως για τα φαγητά ή τα ποτά. 

3. Επιλέξτε ένα διαφορετικό χαλί



Μας αρέσουν τα βαριά περσικά χαλιά που μας έκανε δώρο η γιαγιά μας, όμως, ένα χαλί- γρασίδι ή χαλί εμπνευσμένο από τα χρώματα της… αγελάδας, κάτω από το κεντρικό τραπεζάκι του σαλονιού, είναι μια εκκεντρική πινελιά που θα τραβήξει τα βλέμματα.



4. Ταπετσαρία σε ένα κομμάτι του τοίχου



Επιλέξτε τον τοίχο στον οποίο θέλετε να «πέφτει» το μάτι και κολλήστε στο μισό μέρος του μια ταπετσαρία με έντονο σχέδιο. Η διαφορά με την υπόλοιπη μονοχρωμία θα κάνει «μπαμ».

5. Συνδυάστε το κλασικό με το μοντέρνο



Η τελευταία τάση της μοντέρνας διακόσμησης είναι να συνδυάσετε το κλασικό-  που ήδη έχετε- με το μοντέρνο. Γι’ αυτό, μην φοβηθείτε να «παντρέψετε» το παλιό χαλί ή το ρουστίκ τραπεζάκι του καφέ με έναν σουρεαλιστικό πίνακα.

6. Καναπέδες πλάτη- πλάτη



Ακόμα και η διάταξη του σαλονιού μπορεί να «εκμοντερνιστεί». Αν στο σαλόνι έχετε δύο καναπέδες, για παράδειγμα, μια μοντέρνα πρόταση είναι τους βάλετε πλάτη- πλάτη, δημιουργώντας έτσι δύο μικρούς διαφορετικούς χώρους μέσα στον ίδιο χώρο.

7. Μεταμορφώστε το τραπεζάκι του καφέ

Είτε με γεωμετρικά σχέδια.



Είτε καλύπτοντάς το με φωτογραφίες ή χρωματιστό χαρτί περιτυλίγματος και τοποθετώντας από πάνω του ένα τζάμι.



Ή ακόμα (αν δεν φοβάστε μήπως χαλάσει το τραπέζι σας ή αν θέλετε να καλύψετε τις ατέλειές του), κολλώντας πάνω αυτοκόλλητο μαυροπίνακα, στον οποίο μπορείτε να γράφετε εσείς και τα παιδιά ό,τι θέλετε.



8. Ένα κομμάτι που τραβάει όλες τις εντυπώσεις



Ένας μοντέρνος πίνακας, ένα πρωτότυπο φωτιστικό ή ένα «σουρεαλιστικό» έπιπλο αρκεί για να δώσει μια μοντέρνα νότα στον χώρο του καθιστικού σας.

9. Τα χαλιά στους τοίχους



Μια ιδέα που προέρχεται από τα παλιά χωριάτικα σπίτια. Αντί, λοιπόν, να «στρώσετε» τα χαλιά στο πάτωμα, ξεστρώστε τα και κρεμάστε τα στον τοίχο. 

10.  Δώστε μοντέρνο στιλ στα μαξιλάρια



Ένας κλασικός καναπές μπορεί να γίνει μοντέρνος αν ντύσετε τα μαξιλάρια με πρωτότυπες θήκες. Πάρτε μερικές ιδέες για μοντέρνα σχέδια...

v