Το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» επιστρέφει και ξυπνά αναμνήσεις!

Το «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» επιστρέφει και ξυπνά αναμνήσεις!

Από τις πλέον χαρακτηριστικές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων είναι να επιστρέφουμε από το σχολείο, να τρώμε σε χρόνο μηδέν και να τρέχουμε στην τηλεόραση για να καθηλωθούμε στην πρώτη (μάλλον) σειρά που αγαπήσαμε όσο λίγες. «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» δεν είναι τυχαία μία από τις κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, καθώς η αθωότητα της εποχής κατά την οποία προβλήθηκε (στην Αμερική 1974-1983), σε συνδυασμό με τους εμβληματικούς χαρακτήρες, η ζωή των οποίων αντανακλούσε με τον πιο καθαγιασμένο τρόπο το αμερικάνικο όνειρο στην επαρχία, κέρδισε όσο λίγες σειρές το κοινό. Το γεγονός, λοιπόν, ότι «Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» επιστρέφει στην ΕΡΤ, αυτό το σαββατοκύριακο (στις 15:00), δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους. Και πιστεύουμε ότι πολλές μαμάδες, όπως εμείς, όχι μόνο θα την ξαναδείτε, αλλά θα καλέσετε και τα παιδιά σας να πάρουν μια γεύση από την εποχή της… αθωότητας!

Δείτε την σχετική διαφήμιση:



Η σειρά βασίστηκε στα αυτοβιογραφικά βιβλία της Laura Ingalls Wilder (η μικρή Λώρα έγινε και κεντρικός ήρωας της σειράς) και πρόβαλλε την καθημερινότητα και τον αγώνα επιβίωσης μιας αγροτικής οικογένειας του 1880 στη Μινεσότα. Παράλληλα, καυτηρίαζε και σημαντικά, διαχρονικά ζητήματα, όπως η φτώχεια, ο αλκοολισμός, η υιοθεσία, ο ρατσισμός. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκθείαζε τον σπουδαίο ρόλο της οικογένειας που σαν μια γροθιά αντιμετώπιζε κάθε δυσκολία και πολλές φορές μας έκανε να «ζηλεύουμε» την υπέροχη σχέση των γονιών, αλλά και των αδερφών, μεταξύ τους. Μας έπειθε δε πως τα χρήματα δεν έπαιζαν κανέναν ρόλο στο να είναι μια οικογένεια ευτυχισμένη!

Θυμηθείτε τη μελωδία της σειράς:



Η αθωότητα και η ευτυχία, ωστόσο, δεν είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα πραγματικά χειρόγραφα της Laura Ingalls Wilder, τα οποία προφανώς η ίδια δεν προόριζε για να μεταφερθούν στη μικρή οθόνη και να προβάλλονται σε μικρά παιδιά, γι’αυτό και παραλλάχθηκαν. Στην πραγματικότητα, η ζωή της συγγραφέως δεν ήταν τόσο αθώα, ούτε η οικογένειά της τόσο αρμονική: ο πατέρας της ήταν μικροαπατεώνας και συμμετείχε σε ερωτικά τρίγωνα, οι γείτονές της χτυπούσαν τις γυναίκες τους, ενώ η ίδια είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους πριν να παντρευτεί.

Δείτε τους πρωταγωνιστές της σειράς έπειτα από πολλά χρόνια:

Michael Landon ως Charles Ingalls (πέθανε το 1991)



Melissa Gilbert ως Laura Ingalls



Karen Grassle ως Caroline Ingalls



Melissa Sue Anderson ως Mary Ingalls



Dean Butler ως Almanzo Wilder

v