Πώς να διοργανώσετε ένα αξέχαστο παιδικό πάρτι

Πώς να διοργανώσετε ένα αξέχαστο παιδικό πάρτι

Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να ανυπομονεί περισσότερο το παιδί, καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου, από το πάρτι των γενεθλίων του! Και η αλήθεια είναι ότι και η δική μας προσμονή είναι μεγάλη, καθώς πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες επετείους της ζωής μας -αυτή που γίναμε γονείς- στην οποία θέλουμε να δώσουμε τη λάμψη που της αξίζει! Εξάλλου, υπάρχει τίποτα που να έχει μεγαλύτερη σημασία, από το να βλέπουμε το παιδί μας ευτυχισμένο; Ένα επιτυχημένο πάρτι γενεθλίων, υπόσχεται ακριβώς αυτό. Δείτε, λοιπόν, πώς θα το διοργανώσετε καλύτερα, είτε στο σπίτι είτε σε κάποιον όμορφο χώρο εκτός σπιτιού.

Στο σπίτι: Καλή προετοιμασία… για λίγους!

Αν ο αριθμός των καλεσμένων σας περιορίζεται στους πιο κοντινούς συγγενείς και φίλους, πάρτε ιδέες για όσα μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, προκειμένου να δημιουργήσετε πιο… party ατμόσφαιρα:

Πολύχρωμος και νόστιμος μπουφές



Το τραπέζι της τραπεζαρίας θα αποτελέσει κεντρικό «σημείο συνάντησης» των καλεσμένων σας, οπότε αξίζει να το φροντίσετε, γεμίζοντάς το με αγαπημένες γλυκές και αλμυρές λιχουδιές μικρών και μεγάλων. Οι μπόμπες, οι πίτσες και τα σφολιατοειδή κυριαρχούν σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο μπορείτε να πρωτοτυπήσετε προσφέροντας σνακς που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις:



Οι τορτίγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, με γέμιση τονοσαλάτας, τα χωνάκια παγωτού γεμισμένα με φρούτα και σαντιγί για γαρνίρισμα και τα σαντουιτσάκια τοποθετημένα σε σχέδιο κάμπιας δεν μπορεί παρά να ανοίξουν την όρεξη των μικρών σας καλεσμένων!

Πάρτε περισσότερες ιδέες για σνακς που λατρεύουν τα παιδιά εδώ.

Η δε διακόσμηση του τραπεζιού θα συμβάλλει, επίσης, στον χαρακτήρα του party:

Τα πολύχρωμα μπαλόνια ενθουσιάζουν πάντα τα παιδιά



…πόσο μάλλον αν ταιριάζουν με το «θέμα», π.χ. δεινόσαυροι



Οι δε γιρλάντες έχουν την δική τους χάρη!




Τούρτα



Η τούρτα σηματοδοτεί τη μεγάλη στιγμή του παιδιού. Είναι αυτή που απεικονίζει τα ενδιαφέροντά του τη συγκεκριμένη χρονική περιόδο (π.χ. πάθος με τους δεινόσαυρους ή με τις πριγκίπισσες της Disney), αλλά και αυτή που θα φιγουράρει σε όλες τις φωτογραφίες που θα τραβηχτούν τη στιγμή που το παιδί θα σβήνει τα κεράκια. Αξίζει, λοιπόν, να την προσέξετε.

Πάρτε περισσότερες ιδέες για απίθανα σχέδια σε τούρτες γενεθλίων.

Ψυχαγωγία

Το τελευταίο σημαντικό μέλημά σας για το πάρτι στο σπίτι είναι η ψυχαγωγία των παιδιών. Οι μουσικές καρέκλες, η παντομίμα ή απλά ο χορός αποτελούν κλασικές προτάσεις διασκέδασης. Αν θέλετε, όμως, πραγματικά να τα ξετρελάνετε, μια πινιάτα μπορεί να κάνει… θαύματα! Δείτε πώς να φτιάξετε μία μόνη σας εδώ.



Επιπλέον, για πολύ πιο οργανωμένη διασκέδαση -αλλά και για να χαλαρώσετε κι εσείς λίγο με τους φίλους σας- μπορείτε να απευθυνθείτε σε μία ομάδα ανιματέρ που, ανάλογα με τον αριθμό, την ηλικία των παιδιών, αλλά και την ώρα που θα τα απασχολήσουν, θα ετοιμάσει ένα συγκεκριμένο «πρόγραμμα» ψυχαγωγίας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διασκεδαστικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, face painting ή ό,τι άλλο μπορεί να ταιριάζει στο «θέμα» του πάρτι σας.

Σε χώρο εκτός σπιτιού: Διασκέδαση για πολλούς και… ξεκούραση για τη μαμά!

Αν οι καλεσμένοι σας ξεπερνούν σε αριθμό την «δυναμική» του σπιτιού σας, η καλύτερη λύση είναι να πραγματοποιήσετε το πάρτι σας σε έναν όμορφο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά, στον οποίον μάλιστα δεν θα πληρώσετε μια περιουσία.

Αναζητήστε, λοιπόν, έναν ευρύχωρο, καθαρό και περιποιημένο χώρο που θα προσφέρεται εξίσου για την απασχόληση και το παιχνίδι των παιδιών, αλλά και για να απολαύσουν οι γονείς τον καφέ τους ήρεμα, με την παρέα τους. Σκοπός, εξάλλου, είναι να περάσουν όλοι καλά -σωστά;

Μια πρόταση που συνδυάζει όλα τα παραπάνω είναι το Fairytale, στα Γλυκά Νερά. Πρόκειται για έναν όμορφο, ζεστό χώρο, ο οποίος αποτελείται από μία μοντέρνα σάλα καφέ για τους γονείς και ένα χαρούμενο παιδικό τμήμα ψυχαγωγίας, με ποικιλία επιλεγμένων παιχνιδιών. Η διάταξη του χώρου είναι τέτοια, ώστε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά να έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο σπίτι σας. Αντίθετα ωστόσο με το σπίτι σας, τα παιδιά είναι ορατά όταν παίζουν από οπουδήποτε κι αν κάθεστε στο χώρο!

Αναφορικά με το πάρτι του παιδιού, το Fairytale αναλαμβάνει σε συνεννόηση με εσάς, πέρα από την διασκέδαση των παιδιών, το μενού που αποτελείται από ποικιλία ζεστών και κρύων σνακ (πίτσα, κλαμπ σάντουιτς, σαλάτες), χυμούς, ροφήματα και γλυκίσματα, καθώς και την διακόσμηση του χώρου, ανάλογα με το «θέμα» του πάρτι. Έτσι, εσείς δεν θα χρειάζεται να ασχοληθείτε με τίποτε από αυτά - ούτε καν με την παραγγελία της τούρτας.



Σε έναν τέτοιο χώρο τα παιδιά θα απολαύσουν παιχνίδι με τους φίλους τους σε ένα φροντισμένο και ασφαλές περιβάλλον και εσείς θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε πραγματικά τη γιορτή του μικρού σας, παρέα με τους καλεσμένους σας, καθώς δεν θα χρειάζεται να ασχοληθείτε με την εξυπηρέτησή τους, το σερβίρισμά τους ή την απασχόληση των παιδιών.

Και -πιστέψτε μας- το κόστος τελικά δεν θα είναι πολύ υψηλότερο από το να πραγματοποιούσατε τα γενέθλια του παιδιού σας στο σπίτι! Έτσι κι αλλιώς, έχει ελεύθερη είσοδο για το παιχνίδι των παιδιών και δεν απαιτείται επιπλέον χρέωση για την ενοικίαση του χώρου.

Μάθετε περισσότερα για το Fairytale εδώ, καθώς και στη σελίδα του στο Facebook.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v