5 δραστηριότητες για να περάσει καλά όλη η οικογένεια

5 δραστηριότητες για να περάσει καλά όλη η οικογένεια

Έχουμε αφιερώσει πολλά άρθρα στη διασκέδαση των παιδιών και σε δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι και τη μάθηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, αυτό σημαίνει είτε ότι ο γονιός περιμένει το παιδί να τελειώσει απ’ την απασχόλησήτου είτε ότι πρέπει να βρει χώρους που διαθέτουν και καφέ για να μην μένει εντελώς άπραγος. Για να το αποφύγετε αυτό, βρήκαμε κάποιες δραστηριότητες που συνδυάζουν όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες για να μη μείνει κανείς από την οικογένεια παραπονεμένος.

Καταπράσινη βόλτα στο Πάρκο του Σταύρου Νιάρχου

*Φωτογραφία: snfcc.gr

Κάθε μέρα, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο πάρκο του Σταύρου Νιάρχου για να εξερευνήσετε έναν από τους λίγους χώρους πρασίνου παρέα με τα παιδιά. Φορέστε άνετα παπούτσια και ετοιμαστείτε να περιηγηθείτε στο μεσογειακό τοπίο του πάρκου. Η διάρκεια της περιήγησης φτάνει τα 90 λεπτά, ενώ είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης εδώ

*Για τα παιδιά μέχρι 8 ετών, δεν απαιτείται προκράτηση και η συμμετοχή στην ξενάγηση είναι δωρεάν για όλους. 

Απλώς φροντίστε πριν πάτε να δείτε τον καιρό αφού, όπως είναι ευνόητο, αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, οι ξεναγήσεις στο πάρκο δεν πραγματοποιούνται.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Την βόλτα στο πάρκο μπορείτε να συνδυάσετε με... χορευτικά σεμινάρια που οργανώνονται συχνά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το τελευταίο σεμινάριο περιελάμβανε μαθήματα swing, ενώ το επόμενο ραντεβο ύ για τους επίδοξους χορευτές έχει οριστεί για την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και το θέμα του είναι η σάλσα! Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες. 

Πεταχτείτε μέχρι το Μέγαρο Μουσικής για μια βόλτα στον πάγο!

*Φωτογραφία: icearena.gr

Μέχρι τα τέλη Μάρτη θα είναι κοντά μας το μοναδικό παγοδρόμιο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Το εισιτήριο ανέρχεται στα 10 ευρώ για απεριόριστη ώρα πάνω στην παγοπίστα, μαζί με την ενοικίαση του απαραίτητου εξοπλισμού. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μάθημα, το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ για ένα τέταρτο. Κι αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στον χώρο δίπλα, από τον οποίο έχετε οπτική επαφή στο παγοδρόμιο (εφόσον τα παιδιά δεν θέλουν να το εγκαταλείψουν!).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ανεβείτε… ψηλά στο Wall

Για περιπετειώδεις γονείς και δραστήρια παιδιά, η αναρρίχηση είναι η τέλεια επιλογή, ακόμα και μέσα στον χειμώνα. Ο κλειστός χώρος του Wall σας δίνει τη δυνατότητα να επιδοθείτε οικογενειακώς σ’ αυτό το «ιδιαίτερο» σπορ. Ακόμα κι αν είστε άπειροι δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείτε γιατί θα σας επιβλέπει το προσωπικό που βρίσκεται όλη την ώρα στον χώρο.

Το κόστος ανέρχεται στα 15 ευρώ για μία ώρα αναρρίχησης. Σε περίπτωση που έχετε σκοπό να συνεχίσετε το νέο σας χόμπι, σκεφτείτε μήπως σας συμφέρει το οικογενειακό πακέτο 10 εισόδων- δείτε αναλυτικά τις τιμές του εδώ

Βραδινές ξεναγήσεις στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Αξίζει να κάνετε λίγα χιλιόμετρα εκτός Αθηνών για να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία στο Κέντρο Επισκεπτών του Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται στην Πεντέλη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους (εφόσον και πάλι το επιτρέπει ο καιρός) του Κέντρου και φυσικά παρατήρηση από το τηλεσκόπιο. Οι ξεναγήσεις λαμβάνουν χώρα τις Κυριακές στις 8 το βράδυ και το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και πάνω- τα μικρότερα θα πρέπει να περιμένουν!

Θα βρείτε τις ημερομηνίες που διεξάγονται οι ξεναγήσεις εδώ

Δείτε την Αθήνα από ψηλά στην Τεχνόπολη!

*Φωτογραφία: patrasevents.gr

Την ερχόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου (από τις 12 π.μ. έως τη 1 μ.μ.), ανακαλύψτε οικογενειακώς την Τεχνόπολη και δείτε πώς είναι η Αθήνα από ψηλά σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στις οικογένειες. Θα ανεβείτε στο πιο ψηλό κτίριο της Τεχνόπολης, τον λεγόμενο Πύργο του Νέου Υδαταερίου και θα αγναντεύσετε την Αθήνα, το Γκάζι και το παλιό εργοστάσιο του Φωταερίου. Θ’ ακούσετε για τις παλιές γειτονιές της περιοχής και θα φτιάξετε οικογενειακώς τις δικές σας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 5 έως 8 ετών. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ για ένα παιδί και έναν ενήλικα. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 2130109325 είναι απαραίτητη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

*Φωτογραφία: athina984.gr

Μετά το τέλος του προγράμματος, μπορείτε να κάνετε ένα «πέρασμα» και από την έκθεση «GR80S- Η Ελλάδα του 80 στην Τεχνόπολη» για να αναπολήσετε τα παιδικά σας χρόνια αλλά και να δείξετε στα παιδιά πόσο διαφορετικά μεγαλώσατε. Εκτός από αντικείμενα και οπτικοακουστικό υλικό της εποχής, η έκθεση περιλαμβάνει και διαδραστικές εφαρμογές. Η γενική είσοδος κοστίζει 5 ευρώ ενώ για τα παιδιά μέχρι 18 ετών δεν υπάρχει κόστος. 

v