Οι καλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα!

Οι καλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα!

Οι δύο τελευταίες βδομάδες του Τριωδίου είναι αυτές που το αποκριάτικο κέφι απογειώνεται και οι μικροί καρναβαλιστές το γιορτάζουν στο έπακρο. Εκτός από τα αποκριάτικα πάρτι που πιθανώς έχετε να πάτε, οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις για μασκαρεμένους στην πρωτεύουσα είναι πολλές. Εμείς σας ετοιμάσαμε ένα «γεμάτο» πρόγραμμα για να γιορτάσετε τις Απόκριες με τα παιδιά.

Αποκριάτικες περιπέτειες στην Άγρια Δύση από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας


Τις ερχόμενες δύο Κυριακές, 19 και 26 Φλεβάρη, τα παιδιά θα δουν πώς πραγματικά είναι οι περιπέτειες της Άγριας Δύσης. Για του λόγου το αληθές, θα χορέψουν τον ινδιάνικο χορό της βροχής, θα πάρουν μέρος στο καουμπόικο ροντέο και θα δημιουργήσουν αποκριάτικες κατασκευές. Τον διαγωνισμό για την καλύτερη στολή τον αφήσαμε για το τέλος.

Το εισιτήριο ανέρχεται στα 6 ευρώ και η αποκριάτικη διασκέδαση διαρκεί από τις 10π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Για τους γονείς, συνιστούμε ανεπιφύλακτα λίγη ώρα χαλάρωσης στο ξεχωριστό καφέ του μουσείου.

Οι απόκριες του τρελοεπιστήμονα στο Μουσείο Πειραμάτων

Τα αντικείμενα του καρναβαλιού επιστρατεύονται για χάρη της επιστήμης και χρησιμοποιούνται για κανονικά πειράματα. Κενές θέσεις έχουν μείνει μόνο για το πρωινό εργαστήριο της 19ης Φεβρουαρίου που αρχίζει στις 10.30- γι’ αυτό βιαστείτε πριν κλείσουν και αυτές.

Το κόστος ανέρχεται στα 10 ευρώ ανά παιδί με 2 ευρώ έκπτωση στα αδέλφια ή τους φίλους.

Ένα καρναβάλι ζώων και άλλων φανταστικών πλασμάτων γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής



Ποιος είπε ότι το Μέγαρο είναι μόνο για τους μεγάλους; Την προτελευταία Κυριακή της Αποκριάς στις 11.30 το πρωί, τα παιδιά θα διασκεδάσουν μετά μουσικής και μετά… μαγείας με τις πιο «παιχνιδιάρικες» και χιουμοριστικές μελωδίες. Εκεί θα παρευρίσκεται και ο γνωστός μαθητευόμενος μάγος από την Φαντασία που θα δώσει την δική του ξεχωριστή πινελιά.

Τα εισιτήρια μέσω viva.gr κοστίζουν 8 ευρώ ανά άτομο.

Καρναβάλι με τον Καραγκιόζη στο κέντρο της Αθήνας

*Φωτογραφία: athinapolis.gr

Στο θέατρο σκιών Φιγούρες και Κούκλες (σίγουρα θα σας έχει κεντρίσει την προσοχή αν έχετε περάσει απ’ έξω), ο Τάσος Κώνστας δίνει μια αποκριάτικη παράσταση με θέμα τις Απόκριες του αγαπημένου μας Καραγκιόζη.

Η γενική είσοδος είναι στα 5 ευρώ και η αποκριάτικη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26/2 στις 11.30 το πρωί.

Ευκαιρία να συνδυάσετε την έξοδό σας και με μια ανοιξιάτικη πλέον βόλτα στην Πλάκα!

Καρναβάλι στον δήμο σας!



Μπορεί η Πάτρα να είναι η πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, όμως κάποιοι δήμοι της Αττικής αναλαμβάνουν την αποκριάτικη διασκέδασή σας. Ο πιο γνωστός είναι φυσικά ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη (εδώ θα μάθετε περισσότερα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει) αλλά και ο Δήμος Αλίμου για τα Νότια Προάστια που διαθέτει μέχρι και αποκριάτικο χωριό. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Γιορτάστε αποκριάτικα την χρονιά του Πετεινού στο Μουσείο Ηρακλειδών



Δύο διαφορετικά εργαστήρια με θέμα την κινέζικη χρονιά του Πετεινού διοργανώνονται στο Μουσείο Ηρακλειδών. Στο πρώτο τα παιδιά 5 έως 7 ετών δημιουργούν ξεχωριστές μάσκες με βάση τα δικά τους γούστα και χτίζουν έναν μοναδικό χαρακτήρα γύρω απ’ αυτές. Στο δεύτερο εργαστήριο, τα παιδιά από 8 ετών και πάνω, θα φτιάξουν τον δικό τους δράκο μέσω της τεχνικής του κολάζ, που θα τους φέρει καλή τύχη για όλη τη χρονιά.

Το κόστος για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στα 15 ευρώ (μαζί με τα υλικά). Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

Για κράτηση θέσης, θα πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική αίτηση εδώ.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος



Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου τα παιδιά 6 έως 10 ετών θα δημιουργήσουν τα δικά τους χειροποίητα αποκριάτικα κοστούμια από χαρτί ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν με τους γονείς τους στο εργαστήριο βενετσιάνικης μάσκας Commedia dell’ arte. Μια απλή, λευκή μάσκα θα γίνει ένα… έργο τέχνης φτιαγμένο από τα χεράκια σας.

Και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Τριωδίου, όμως, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στο εικαστικό εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης, με θέμα φυσικά τις Απόκριες.

Ο Σαίξπηρ προτείνει: «Σαν όνειρο... αποκριάτικης νύχτας»



Μια διαδραστική παράσταση σε… αποκριάτικη διασκευή σας καλεί να γελάσετε και να ταξιδέψετε μέσα από ένα συνεχές παιχνίδι μεταμορφώσεων, που φυσικά, ταιριάζει στις Απόκριες.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 19 και 26/2 στις 3 το μεσημέρι στο Θέατρο 104.

Ξεχωριστά κυριακάτικα προγράμματα στον Ελληνικό Κόσμο



Την Κυριακή 19/2, τα παιδιά θα μεταφερθούν στην θεατρική σκηνή της Βενετίας και θα γίνουν οι ίδιοι ηθοποιοί φτιάχνοντας μόνοι τους τις μάσκες και τα σκηνικά που θα χρειαστούν. Στις 26/2 θα συμμετέχετε οικογενειακώς σε ένα καρναβαλικό κυνήγι θησαυρού. Θα χρειαστεί να λύσετε γρίφους και να περάσετε από δύσκολες δοκιμασίες, για να βρείτε τα σύνεργα που χρειάζονται για να στήσετε τον βασιλιά Καρνάβαλο.

Τα προγράμματα αρχίζουν στις 10.30 π.μ. και 12.30 μ.μ. και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 8,5 ευρώ ανά άτομο. Η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 2122540600 είναι απαραίτητη.

Ο Γλετζοφλέβαρος στο Μουσείο Σχολικής ζωής και Εκπαίδευσης

 Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 12 το πρωί, ένα ξεχωριστό αποκριάτικο εργαστήρι με πολύ τραγούδι, χορό, κατασκευές και φυσικά τον Φλεβάρη που παραπονιέται ότι είναι κουτσοφλέβαρος, καλεί τους μικρούς μασκαράδες να γιορτάσουν. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, καλό θα είναι να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.  Το κόστος συμμετοχής είναι στα 12 ευρώ ανά παιδί.

v