Η κόρη μου είδε κατά λάθος ταινίες ερωτικού περιεχομένου και ταράχτηκε πολύ. Τι να κάνω;

Η κόρη μου είδε κατά λάθος ταινίες ερωτικού περιεχομένου και ταράχτηκε πολύ. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Η κόρη μου ένα μεσημέρι στη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, και ενώ δεν μπαίνει σε tablet, πήρε το δικό μου που δεν είναι κλειδωμένο με φίλτρα κ.λ.π., πάτησε στήθος και της βγήκαν ταινίες ερωτικού περιεχομένου και παρακολούθησε κάποιες. Ξαφνικά, μια ημέρα πριν ξεκινήσει το σχολείο, την έπιασε γοερό κλάμα και μας το αποκάλυψε. Ήταν μόνο εκείνη την ημέρα, όντως, αλλά όλο αυτό της δημιούργησε ενοχές . Της μίλησα ήρεμα κι εγώ κι ο σύζυγός μου, όμως δεν το ξεπερνάει εύκολα. Είναι μέρες που συμβαίνει αυτό, με λιγότερη ένταση και με παρά πολύ συζήτηση. Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε; Της λέμε συνέχεια ότι την αγαπάμε δεν την κάνει αυτό κακό παιδί και, επειδή είναι ένα πολύ εύστροφο παιδί, της εξηγούμε συνεχώς ότι δεν μπορεί να είναι τέλεια.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πράγματι η εύκολη πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να οδηγήσει και σε άβολες καταστάσεις. Ως προς αυτό, χρειάζεται να φροντίσετε τον περιορισμό του περιεχομένου στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση η κόρη σας και είναι σημαντικό να το κάνετε έστω και εκ των υστέρων.

Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία αφυπνίζονται σεξουαλικά και τους προκαλεί περιέργεια ή/και ευχαρίστηση το να μαθαίνουν ή να βλέπουν σεξουαλικού περιεχομένου πληροφορίες. Άρα το γεγονός ότι είδε κάτι δεν μας παραξενεύει.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό μπορείτε να μιλήσετε στην κόρη σας για τη σχέση του ζευγαριού και για την αγάπη που ενώνει δύο ανθρώπους. Βέβαια, σημαντική πληροφορία που δεν αναφέρετε, είναι η ηλικία της κόρης σας. Χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας την αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκεται, το τι μπορεί και τι χρειάζεται να γνωρίζει.

Καλό θα ήταν να μη δώσετε περισσότερη έκταση στο θέμα από αυτή που χρειάζεται. Καθησυχάστε την ότι η αγάπη σας είναι αδιαπραγμάτευτη και ευχαριστήστε την που σας εμπιστεύτηκε και μοιράστηκε τη δυσκολία της μαζί σας. Αυτό δεν την περιορίζει στο να είναι τέλεια! Αντιθέτως η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια της είναι υπέρ της. 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v