10 ξεχωριστές αποκριάτικες μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά!

10 ξεχωριστές αποκριάτικες μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά!

Τα πολυκαταστήματα είναι γεμάτα με αποκριάτικες μάσκες, όμως τα περισσότερα σχέδια είναι τυποποιημένα και σχεδόν ίδια. Για να πρωτοτυπήσετε αλλά και- γιατί όχι- για να «συναλλάζει» το παιδί πολλές μάσκες τις φετινές Απόκριες, δοκιμάστε να τις φτιάξετεμε τα χεράκια σας. Ειδικά, μάλιστα, αν έχετε στα σκαριά ένα αποκριάτικο πάρτι, είναι η τέλεια ιδέα για δωράκι στους μικρούς καρναβαλιστές.

Μάσκες ζώων

 

Για το αποτέλεσμα που βλέπετε, θα χρειαστείτε αφρώδες υλικό σε διάφορα χρώματα (θα το βρείτε σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο), σπάγκο, κόλλα, ψαλίδι και ένα μαύρο μαρκαδόρο. Τα βήματα είναι απλά: κόβετε, κολλάτε, προσθέτετε τον σπάγκο και τέλος!

Αν προτιμάτε κάτι ακόμα πιο απλό, οι χάρτινες μάσκες είναι εξίσου εντυπωσιακές:


Διπλώστε το χαρτόνι στη μέση και κόψτε το στο σχήμα του προσώπου. Με το κοπίδι, κόψτε δύο «αμυγδαλωτά» μάτια και σχηματίστε δύο τρύπες για να «περάσετε» τα κορδόνια. Ζωγραφίστε  τη μουσούδα και βάλτε χρωματιστή αυτοκόλλητη ταινία ή αυτοκόλλητα στη μύτη και τα μάτια.



Πρωτότυπα emoji



Θα χρειαστείτε χρωματιστά χαρτόνια (σίγουρα σε χρώμα κίτρινο για το πρόσωπο), κόλλα σε μορφή στικ και ξυλάκια χειροτεχνίας για το χερούλι.



Κόψτε τα χαρτόνια στα σχήματα που θέλετε, κολλήστε τα πάνω στο κίτρινο πρόσωπο και το ξυλάκι στο κάτω μέρος του. Αφήστε τη να στεγνώσει και μετά παίξτε με τις εκφράσεις σας.

*Μήπως να την φτιάξετε και για εσάς;

Το πιο όμορφο ποντικάκι!



Εδώ θα κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη. Για να μην ταλαιπωρείστε μόνοι σας με το ψαλίδι, μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ το αρχείο για το σχήμα του προσώπου του ποντικιού, να το εκτυπώσετε και να δημιουργήσετε πάνω του.

Εμπλουτίστε το με πολύχρωμα χαρτόνια και μην ξεχάσετε τα μουστάκια και τη μύτη, όπως έκανε αυτή η μαμά:

Μαλακές μάσκες σούπερ ηρώων



Κόψτε ένα κομμάτι χαρτί στο σχήμα της μάσκας που θέλετε και έπειτα στερεώστε το με καρφίτσες πάνω σε ένα κομμάτι τσόχας. Με το ψαλίδι δώστε το ίδιο σχήμα στην τσόχα. Αν το χέρι σας «πιάνει» και έχετε μηχανή στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε δύο στρώσεις τσόχας που στη συνέχεια θα ράψετε μεταξύ τους για να είναι ακόμα πιο σταθερή η μάσκα. Η λεπτομέρεια της κλωστής σε διαφορετικό χρώμα θα κάνει τη διαφορά.

Δείτε πιο αναλυτικά τις οδηγίες εδώ



Για ατρόμητα χελωνονιτζάκια!



Σε ένα κομμάτι τσόχας ζωγραφίστε με μαύρο μαρκαδόρο το σχήμα της μάσκας του Ραφαέλο και των φίλων του, διπλώνοντας την στη μέση, στο ύψος της μύτης (φωτογραφία). Περάστε πινέζες ανάμεσα στο διπλό φύλλο ή καρφίτσες για να το κόψετε πιο εύκολα και κόψτε το.

Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το σχέδιο από εδώ

Ο δεντράνθρωπος



Μια από τις πιο πρωτότυπες αλλά και ευαίσθητες μάσκες με φύλλα. Αν αναρωτιέστε πώς θα την φτιάξετε, τα βήματα είναι απλά: σχηματίστε τη μάσκα από χαρτόνι ή ένα πλαστικό πιάτο, αφήνοντας στο πλάι τρύπες για να βάλετε τον σπάγκο. Στη συνέχεια, με ένα πιστόλι σιλικόνης, κολλήστε τα φύλλα που θα έχετε μαζέψει από τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Αρχίστε από την εξωτερική μεριά κολλώντας τα μεγάλα φύλλα και συνεχίστε προς τα μέσα με τα μικρότερα φύλλα. Μήπως είναι ιδανική και για τη δική σας μεταμφίεση;

Μια τρελή- τρελή κουκουβάγια



Θα χρειαστείτε χάρτινες βάσεις για γλυκά σε διάφορα χρώματα, ένα πλαστικό πιάτο, ψαλίδι, μολύβι, σπάγκο, κόλλα και τρυπητήρι χαρτιού. Έπειτα, ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα- βήμα.

Ένα τρομακτικό τέρας



Μια πανεύκολη αλλά... τρομακτική κατασκευή που γίνεται στο άψε-σβήσε. Αφού προμηθευτείτε χαρτόνια σε διάφορα χρώματα, κόβετε το ένα απ’ αυτά στο σχήμα του κεφαλιού και στη συνέχεια προσθέτετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κόλλα.

Στο τέλος, κολλάτε στη βάση του ένα ξυλάκι χειροτεχνίας για να κρατάει το παιδί τη μάσκα.

Μάσκα αλά… Βενετσιάνα



Αφού φτιάξετε τη βασική μάσκα από ένα χάρτινο πιάτο (πλέον έχετε μάθει πώς να το κάνετε), ζητήστε απ’ το παιδί να κολλήσει πάνω ό,τι θέλει: από πολύχρωμες χαρτοπετσέτες, αυτοκόλλητες χάντρες, γκλίτερ και φυσικά φτερά χειροτεχνίας στις άκρες. Κι έχετε έτοιμη μια εντυπωσιακή βενετσιάνικη μάσκα. 

Τα αγαπημένα μας Μίνιον



Τα απαραίτητα υλικά σας είναι ένα κίτρινο σκουφάκι, σύρμα πίπας, ένα ρολό από χαρτί, ασημί μπογιά, συρραπτικό, ψαλίδι και μια κορδέλα.

Ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες από εδώ και στο τέλος θαυμάστε το αποτέλεσμα του κόπου σας.

*Στη θέση των ματιών μπορείτε να κάνετε δυο τρύπες αν το παιδί προτιμά να βλέπει κανονικά μέσα από τα Μίνιον- γυαλιά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v