Νέα μέθοδος λεπτομερούς απεικόνισης του εμβρύου μέσω... βίντεο!

Νέα μέθοδος λεπτομερούς απεικόνισης του εμβρύου μέσω... βίντεο!

Μέχρι τώρα, ο «κλασικός» υπέρηχος ήταν ο μόνος τρόπος να δούμε το μωρό μας πριν έρθει στον κόσμο. Όμως, μια ομάδα επιστημόνων από το Kings College του Λονδίνου αποφάσισε ότι αυτό δεν είναι αρκετό και έτσι, μέσω της προχωρημένης τεχνολογίας της μαγνητικής τομογραφίας, κατάφερε να μας δείξει πώς είναι πραγματικά να ζεις για 9 μήνες μέσα στην κοιλιά της μαμάς σου.

Τα καλά νέα αυτής της επιστημονικής ανακάλυψης δεν σταματούν εδώ. Η λεπτομέρεια του βίντεο και των εικόνων που παράγει η μαγνητική τομογραφία μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να προβλέψουν τυχόν επιπλοκές ήδη από τα αρχικά ακόμα στάδια της εγκυμοσύνης. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η βασική διαφορά με τον υπέρηχο είναι ότι η μέθοδος αυτή μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα όργανα και την κατάσταση της υγείας του εμβρύου, κάτι που δεν μπορεί να κάνει εύκολα ο υπέρηχος, ειδικά αν το έμβρυο είναι μικρό ή αν κινείται συνεχώς. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι είναι μία ασφαλής μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς φόβο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το αν και πότε θα είναι ευρέως διαθέσιμη αυτή η επιλογή για τους γονείς, ακόμα δεν το γνωρίζουμε. 

Στο 25 δευτερολέπτων βίντεο που θα δείτε, πρωταγωνιστής είναι ένα έμβρυο 20 εβδομάδων, που «παίζει» με τον ομφάλιο λώρο, τεντώνει τα χέρια του, γυρίζει το κεφαλάκι του δεξιά- αριστερά, καταπίνει και φυσικά... κλωτσάει. Απολαύστε το:

Πηγή: thesun.co.uk

v