10 αντικείμενα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζετε κάθε μέρα

10 αντικείμενα στο σπίτι που πρέπει να καθαρίζετε κάθε μέρα

Μπορεί να θεωρούμαστε έχουμε πάρει διδακτορικό στα θέματα της καθαριότητας του νοικοκυριού, όμως, αναπόφευκτα, κάποια πράγματα στα οποία δεν πάει ο νους μας, μας ξεφεύγουν. Αναθεωρήστε, λοιπόν, για τις καθημερινές δουλειές που πρέπει να κάνετε στο σπίτι και βάλτε στο πρόγραμμα την καθαριότητα αυτών των δέκα αντικειμένων. Αν και κάποια δεν σας «γεμίζουν» το μάτι, είναι πηγή πολλών μικροβίων που μπορεί ακόμα και ν’ απειλούν την υγεία της οικογένειάς σας.

Τον πάγκο της κουζίνας

Είναι το μέρος στο οποίο ακουμπάμε τις σακούλες του σούπερ μάρκετ, τα λαχανικά, τα φρούτα, κόβουμε το ψωμί... Και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Φυσικά, αυτό τον κάνει ένα από τα σημεία με τα περισσότερα μικρόβια, γι' αυτό ο καθημερινός καθαρισμός του επιβάλλεται. Με ένα βετέξ και λίγο υγρό καθαριστικό πιάτων, ξεγνοιάσατε!

Τα πετσετάκια της κουζίνας

Τα χρησιμοποιείτε όλη μέρα, κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να είναι – ακόμα κι αν δεν το πιστεύετε- το πιο μολυσμένο σημείο μέσα στην κουζίνα σας, σύμφωνα με σχετικές έρευνες. Φροντίζετε, λοιπόν, να τ’ αλλάζετε καθημερινά για να κρατάτε τα μικρόβια μακριά.

Την είσοδο του σπιτιού



Δεν χρειάζεται να σφουγγαρίζετε καθημερινά όλο το σπίτι-  θα ήταν παράλογο να το προτείναμε αυτό. Ωστόσο, το τίναγμα του χαλιού που έχετε μπροστά από την εξώπορτα και ένα γρήγορο σκούπισμα είναι αρκετά για να μην εισχωρήσουν στο υπόλοιπο σπίτι η ανεπιθύμητη σκόνη και τα μικρόβια του δρόμου. Καλό θα είναι, ακόμα, να βγάζετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι ή αν μένετε σε πολυκατοικία να έχετε μία παπουτσοθήκη στον εσωτερικό διάδρομο δίπλα στην πόρτα.

Την μπανιέρα

Σε μια οικογένεια που η μπανιέρα χρησιμοποιείται πολύ και καθημερινά, είναι απαραίτητη και η δική του καθημερινή καθαριότητα. Τα καλά νέα είναι ότι στην αγορά κυκλοφορούν «έξυπνα» προϊόντα που σας απαλλάσσουν από τον κόπο του τριψίματος: απλώς ψεκάζετε την επιφάνεια που θέλετε, αφήνετε το προϊόν να δράσει για λίγη ώρα και έπειτα ξεπλένετε.

Τη στοίβα με τα πιάτα στο νεροχύτη



Όσο καλά και να απομακρύνετε τα υπολείμματα του φαγητού που είναι συγκεντρωμένα στα βρώμικα πιάτα πριν τα βάλετε στο νεροχύτη με τη λογική του «Έλα μωρέ, θα τα κάνω αύριο!», πάντα κάτι μένει. Κι αυτό το κάτι, μπορεί να προσελκύσει μικρά έντομα, όπως μυγάκια και να γίνει μια πηγή ανάπτυξης μικροβίων. Προτιμήστε να τα πλένετε αμέσως μετά την χρήση τους ή να τα τοποθετείτε στο πλυντήριο πιάτων, ακόμα και αν δεν το βάλετε σε λειτουργία την ίδια στιγμή.

Και φυσικά τον ίδιο το νεροχύτη!

Αλλά και το νιπτήρα. Δεν αρκεί απλώς να αδειάζουμε το νεροχύτη απ’ τα βρώμικα πιάτα ούτε να φαίνεται ο νιπτήρας μας καθαρός. Η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτά τα σημεία συγκεντρώνονται πολλά μικρόβια που «κολλάνε» στα τοιχώματά τους.

Μια αποτελεσματική αλλά και οικολογική λύση για το νεροχύτη θα βρείτε σε παλαιότερο άρθρο μας.

Τα... επικίνδυνα τηλεχειριστήρια



Περιττό να πούμε πόσα μικρόβια κουβαλάει το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης που χρησιμοποιείται καθημερινά απ’ όλους! Για να το καθαρίσετε, βουτήξτε τη μια μεριά μιας μπατονέτας σε υγρό καθαριστικό πιάτων που έχετε διαλύσει σε λίγο νερό και περάστε την απ’ όλη την επιφάνειά του. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με ελάχιστο οινόπνευμα, προσέχοντας να μην εισχωρήσει στις τρύπες των κουμπιών. Φροντίστε μόνο να βγάζετε τις μπαταρίες και να το σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει στο τέλος.

Τον εξωτερικό πάτο της τσάντας σας

Σας φαίνεται παράλογο; Αν ναι, αναλογιστείτε σε πόσα μέρη έχετε ακουμπήσει την τσάντα σας μέσα στη μέρα και πόσα μικρόβια θα φέρετε μέσα στο σπίτι, όταν την ακουμπήσετε στην καρέκλα/ το τραπέζι/ το κρεβάτι. Αρκεί να «περάσετε» το κάτω μέρος της με ένα μωρομάντηλο- είμαστε σίγουρες ότι όλες οι μαμάδες έχετε απόθεμα!

Την κουλούρα της λεκάνης



Αναμενόμενο θα πείτε, όμως πόσες από εμάς καθαρίζουμε καθημερινά το κάθισμα της λεκάνης; Φτιάξτε ένα οικολογικό καθαριστικό με το οποίο θα ψεκάζετε καθημερινά το κάθισμα  της τουαλέτας και θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Αναμίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι και προαιρετικά λίγες σταγόνες από έλαιο τεϊόδεντρου. Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα απλικατέρ, ψεκάστε και στο τέλος σκουπίστε το κάθισμα με ένα καθαρό πανί.

Και την καφετιέρα σας

Αν δουλεύει σε πολύ σε καθημερινή βάση, τότε πρέπει να την πλένετε και καθημερινά, αφού είναι ένας από τους νούμερο ένα πόλους έλξης βακτηρίων και υγρασίας στην κουζίνα. Φροντίστε, επίσης, ανά διαστήματα να την αποσυναρμολογείτε για να καθαρίζετε, εκτός από την κανάτα, το φίλτρο και τυχόν άλλα εξαρτήματά της. Ακόμα και οι λάτρεις του στιγμιαίου καφέ, όμως, δεν την «σκαπουλάρουν». Το ειδικό «χτυπητήρι» με το οποίο φτιάχνουμε τον νες, χρειάζεται καθημερινά πλύσιμο- όχι απλό ξέπλυμα. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v