Πώς θα μάθω στο μωρό μου να κοιμάται μόνο του;

Πώς θα μάθω στο μωρό μου να κοιμάται μόνο του;

Ερώτηση:
Το μωρό μου είναι 13 μηνών. Κοιμόταν στην κούνια του από την αρχή. Πρόσφατα μετακόμισε στο δωμάτιό του κι άρχισαν τα ξενύχτια. Μετακόμισα κι εγώ μαζί του αλλά τίποτα. Το μόνο που θέλει είναι να κοιμάται στο κρεβάτι μας, κάτι που δεν το είχαμε κάνει ποτέ. Στην κούνια στριφογυρνάει άπειρες φορές μέχρι που θα ξυπνήσει με κλάματα –και αυτό γίνεται κάθε 20 λεπτά. Την ξαπλώνω και ξανά γίνονται τα ίδια μέχρι το πρωί! Τι πρέπει να κάνω; Βοήθεια! Να σημειώσω ότι πάντα ξενυχτούσαμε με κολικούς, δόντια κ.λ.π., αλλά τώρα γιατί; Επίσης, όλη μέρα θέλει αγκαλιά.
Απάντηση:

*Φωτογραφία: thesleepjudge.com

Αν το μωρό σας «ξέρει» από άλλες φορές ότι με το επίμονο κλάμα τελικά θα έρθει στο δωμάτιό σας ή πολύ περισσότερο στο κρεβάτι σας, δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Ο μόνος τρόπος από τη μεριά σας είναι η υπομονή και η σταθερότητα. Επομένως, πάρτε μια βαθιά ανάσα και όταν είστε έτοιμοι και σύμφωνοι και οι δύο γονείς , ξαναπροσπαθήστε. Έστω και μία φορά να ενδώσετε στο κλάμα του και να έρθει στο κρεβάτι σας, αυτό είναι που τελικά θα θυμάται το μωρό σας! Αν μείνετε σταθεροί στην απόφασή σας και αντέξετε για λίγες ημέρες την ταλαιπωρία, να είστε βέβαιοι ότι θα πετύχετε.

*Η Αικατερίνη Βουτσιώτη είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v