«Βαρέθηκα να δείχνω στο Facebook ότι η ζωή της μαμάς είναι τέλεια!»

«Βαρέθηκα να δείχνω στο Facebook ότι η ζωή της μαμάς είναι τέλεια!»

Σε ένα δημοσίευμα βγαλμένο μέσα από την καρδιά της η μαμά-blogger Shannon Peterson αποφασίζει να θυμίσει σε όλους μας ότι πίσω από τις φιλτραρισμένες φωτογραφίες κάποιων γονιών στα social media, που σκοπό έχουν να αναδείξουν τις τέλειες ζωές τους, μπορεί να κρύβεται μια πολύ διαφορετική αλήθεια. Έγραψε, λοιπόν, για την εξαιρετικά δύσκολη μέρα που είχε με το 4 μηνών μωρό της, το οποίο δεν σταματούσε να θηλάζει για 3 ώρες, καθισμένη πάνω σε μία μπάλα γυμναστικής, ενώ πόσταρε και την ακριβή φωτογραφία από κάτω, για να μας πείσει ακόμα περισσότερο για την αλήθεια!

«Σε περίπτωση που πιστεύατε πως η ζωή μου έχει κάποια σχέση με όλες αυτές τις στιλιζαρισμένες φωτογραφίες του Instagram, σας έχω νέα: Αυτό που βλέπετε συμβαίνει 4 μήνες τώρα. Το μωρό είναι εκπληκτικά εύκολο, ακόμα και ο τοκετός μου ήταν εύκολος. Αλλά έγινε πλέον 4 μηνών και οι ανάγκες του έχουν δεκαπλασιαστεί. Τις προάλλες πέρασα ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ σε αυτή τη στάση, φίλοι μου. Το μωρό έπρεπε να είναι ξαπλωμένο, στην αγκαλιά και στο στήθος μου. Ενώ εγώ ταυτόχρονα αναπηδούσα στην μπάλα της γυμναστικής (δεν την έχω χρησιμοποιήσει ξανά για τέτοιο σκοπό). Με το στήθος μου να ακουμπά ακριβώς στο σωστό σημείο, στο ύψος του πιγουνιού του. Το σπίτι μας ήταν (είναι) ένα αχούρι, το πρωινό μου (ένα smoothie) βρίσκεται ανέγγιχτο πίσω μου, τα μαλλιά μου είναι λαδωμένα και έχω απεγνωσμένα ανάγκη για ένα μπάνιο (και 5 λεπτά χωρίς κάποιος να με αγγίζει) –βρίσκομαι δε στα όρια του να ξεσπάσω σε κλάματα.

Φανταστείτε, ήμουν τόσο εξαντλημένη που ούτε το αυτοκόλλητο της μάρκας δεν έχω βγάλει από τη μπάλα γυμναστικής. Στο δε πάτωμα θα δείτε σκουπιδάκια από μια χειροτεχνία της κόρης μου που δεν πρόλαβα ποτέ να μαζέψω.

Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι είμαι σχεδόν κάθε μέρα. Δεν είμαι ένας συγκροτημένος άνθρωπος που έχει τα πάντα υπό έλεγχο. Ούτε μια μαμά-κομάντο που τα καταφέρνει με σπίτι, δουλειά, παιδιά κ.λ.π. Είμαι απλά ένα βαριεστημένο άτομο που προσπαθεί να διατηρήσει κάποια στοιχειώδη ηρεμία, ενώ πασχίζει να κάνει ό,τι πρέπει για τα παιδιά. Που μετρά αντίστροφα τα λεπτά μέχρι να έρθει η ώρα του ύπνου και τα παιδιά να αποκοιμηθούν.

Και να ξέρετε, ότι έχω βάλει και φίλτρο με φως στη φωτογραφία αυτή για να φαίνεται λίγο πιο φωτεινός και ευάερος ο χώρος και να «ταιριάξει» με τις υπόλοιπες φωτογραφίες που δημοσιεύονται από άλλες φίλες μου.

Γιατί είμαι κολλημένη σε έναν καναπέ, κάτω από ένα 4 μηνών μωρό που θηλάζω αδιάκοπα, το οποίο δεν θέλει να ασχοληθεί με κανέναν άλλον πέρα από εμένα.

Αυτό είναι για ΕΣΕΝΑ, λοιπόν, μαμά που διατηρείς τα κουράγια σου, ακόμα κι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Ακόμα, όμως, κι όταν αρχίζεις να τρελαίνεσαι… να ξέρεις, δεν είσαι μόνη. Καμία άλλη που περνά μια εξίσου δύσκολη εβδομάδα;»

Πηγή: huffingtonpost.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v