7 βόλτες που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας!

7 βόλτες που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας!

Οι περισσότεροι θα προτιμούσαμε να περάσουμε το ερχόμενο τριήμερο στο χωριό μας, όμως δεν χρειάζεται να πέσουμε σε… κατάθλιψη αν μείνουμε στην πρωτεύουσα. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται για το τελευταίο αποκριάτικο τριήμερο και την Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα θα κάνουν τα παιδιά αλλά και εσάς να ξεχάσετε ότι μείνατε στο κλίνον άστυ και να διασκεδάσετε οικογενειακώς.

Κούλουμα στο Περιβόλι στη Βάρη

Το Περιβόλι στη Βάρη είναι η τέλεια ευκαιρία για να νιώσετε ότι βρίσκεστε για λίγο εκτός πρωτεύουσας σε έναν καταπράσινο χώρο. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στους χώρους του περιβολιού για ώρες, τα παιδιά να παίξουν μέσα στη φύση (τι καλύτερο;) αλλά και – το ακόμα καλύτερο- να απολαύσετε ένα ξεχωριστό σαρακοστιανό μενού με νηστίσιμα πιάτα, γλυκά και λαχταριστά ροφήματα. Έτσι, τα παιδιά ευχαριστιούνται παιχνίδι, εσείς αναπνέετε έστω και για λίγο καθαρό αέρα και δεν χρειάζεται να περάσετε την Καθαρά Δευτέρα μέσα στην κουζίνα σας. Ακόμα το σκέφτεστε;



Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

*Το σαρακοστιανό μενού ισχύει από το Σάββατο 25/2 μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Τριήμερες εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μπορεί από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών να «πέρασε» στο ελληνικό δημόσιο, όμως απ’ ότι φαίνεται, συνεχίζονται κανονικά οι εκδηλώσεις του (ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι!).

Την Κυριακή 26/2, η μέρα στο Πάρκο ξεκινά από τις 11 το πρωί με τα «Σχήματα και χρώματα στον ουρανό», ένα πρόγραμμα στο οποίο τα παιδιά από 6 ως 11 ετών θα φτιάξουν κατασκευές που… πετάνε και θα δημιουργήσουν τρεις μεγάλους χαρταετούς στα χρώματα του Πάρκου. Σειρά έχει ένα αποκριάτικο πάρτι στο ξέφωτο (από τις 11π.μ. έως τις 6 μ.μ.), όπου μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα ντυθούν, θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα δουν ξεχωριστές χορογραφίες. 

Από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους αποκριάτικες κατασκευές για να γιορτάσουν το τέλος του καρναβαλιού. 



Όσο για την Καθαρά Δευτέρα, εκτός του ότι θα μπορείτε να πετάξετε τον χαρταετό σας στον χώρο του πάρκου, τα παιδιά θα μπορούν να λάβουν μέρος σε εργαστήρια κατασκευής χαρταετού! Όλα αυτά με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής αλλά και νηστίσιμους μεζέδες που θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε!

Αποκριάτικη ποδηλατοδρομία και Κούλουμα στην Καλλιθέα

Ναι, καλά ακούσατε! Ο δήμος Καλλιθέας διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την αποκριάτικη ποδηλατοδρομία με αφετηρία την κεντρική πλατεία της περιοχής, την πλατεία Δαβάκη την Κυριακή 25/2 στις 11 το πρωί. Ακολουθεί διαγωνισμός του πιο όμορφου μασκαρεμένου ποδηλάτου και εντυπωσιακές φιγούρες με τα ποδήλατα από… ειδικούς. Και την επόμενη μέρα, όμως, στο Δημοτικό Πάρκο αθλητισμού και Αναψυχής θα στηθεί γλέντι με νηστίσιμα εδέσματα, παραδοσιακή μουσική και φυσικά πολλές εκπλήξεις για τα μικρά μας.

*Φωτογραφία: notiosxtypos.gr

Εδώ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Καλλιθέα από το Σάββατο 25/2 μέχρι την Καθαρά Δευτέρα . 

Καρναβαλική διασκέδαση στα Αηδονάκια

Μια βόλτα μέχρι το Μαρούσι είναι αρκετή για να γνωρίσουν τα παιδιά τον βασιλιά Καρνάβαλο, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό στολής και χορού, να μεταμορφωθούν μέσω του face painting και φυσικά να ξεφαντώσουν στα παιχνίδια του Λούνα Παρκ Αηδονάκια.

*Οι αποκριάτικες δράσεις ισχύουν για το σαββατοκύριακο αλλά και την Καθαρά Δευτέρα από τις 12 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

Το ημερήσιο βραχιολάκι για τη συμμετοχή στα παιχνίδια κοστίζει 16,50 ευρώ, ωστόσο μπορείτε να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό μας μέχρι σήμερα τη 1 το μεσημέρι και να το διεκδικήσετε δωρεάν. 

Εορταστικό παιχνίδι στον Ελληνικό Κόσμο

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, μπορείτε να συμμετέχετε οικογενειακώς σε ένα καρναβαλικό παιχνίδι θησαυρού και να βοηθήσετε στο στήσιμο του βασιλιά Καρνάβαλου, αφού χωρίς αυτόν το γλέντι δεν μπορεί να ξεκινήσει. Το κυνήγι αρχίζει στις 10.30 π.μ. και στις 12.30 μ.μ. έχει διάρκεια 90 λεπτά και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 8,5 ευρώ.

*Φωτογραφία: ert.gr

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Και λίγο stand up comedy για όλη την οικογένεια

Μπορεί να μην είναι μια άκρως αποκριάτικη εκδήλωση, είναι όμως μια ευκαιρία να γελάσετε μικροί και μεγάλοι με τις πανέξυπνες ατάκες του Γιώργου Χατζηπαύλου στο Θέατρο Χυτήριο την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Τα εισιτήρια μέσω viva.gr κοστίζουν 8 ευρώ ανά άτομο. 

*Φωτογραφία: koitamagazine.gr

Εννοείται ότι μπορείτε να συνδυάσετε το γέλιο με μια βόλτα στον ηλιόλουστο Κεραμεικό και την αποκριάτικη Πλάκα όπου παραδοσιακά μαζεύονται οι καρναβαλιστές της Αθήνας.

Πού θα πετάξετε τον χαρταετό;

Αν έχετε κάνει τον χαρταετό παράδοση, υποθέτουμε ότι θα επιλέξετε το πιο κοντινό σας μέρος για να τον θαυμάσετε. Για τους κατοίκους των δυτικών, τα παιδιά του Πειραιά συνηθίζουν να κάνουν «αμόλα καλούμπα» στην παραλία της Φρεαττύδας. Στα νότια προάστια το Πάρκο Φλοίσβου και ο λόφος Πανί στον Άλιμο σας περιμένουν να γεμίσετε τον ουρανό με χαρταετούς. Και για όσους δεν αποχωρίζονται ποτέ το κέντρο, ο λόφος Φιλοπάππου είναι η κατάλληλη επιλογή, η οποία μάλιστα μπορεί να συνδυαστεί και με ένα απολαυστικό πικ νικ με νηστίσιμα εδέσματα απ’ τα χεράκια σας.

Καλά Κούλουμα!

 

v