Το λένε και οι επιστήμονες: Οι μαμάδες κοιμούνται λιγότερο από τους μπαμπάδες

Το λένε και οι επιστήμονες: Οι μαμάδες κοιμούνται λιγότερο από τους μπαμπάδες

Μία νέα έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η οποία επιβεβαιώνει αυτό που ήδη ξέραμε: Οι γυναίκες με παιδιά στερούνται πολύ περισσότερο τον ύπνο από τις γυναίκες χωρίς παιδιά. Από την άλλη, το να έχουν παιδιά δεν επηρεάζει καθόλου τις συνήθειες ύπνου των μπαμπάδων. Ενδιαφέρον…

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Georgia Southern ζήτησαν από 5.805 άτομα, ηλικίας 45 ετών ή και νεώτερα να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο αναφορικά με τις συνήθειες του ύπνου τους. Για τις ανάγκες της έρευνας, θεωρήθηκε ότι οι 7 με 9 ώρες ύπνου είναι ένας επαρκής αριθμός και ότι οι λιγότερες από 6 ώρες ύπνου είναι ανεπαρκείς. Συνολικά, το 48% των μαμάδων ανάφερε ότι κοιμάται λιγότερο από ικανοποιητικές ώρες κάθε βράδυ, ενώ το 62% των γυναικών χωρίς παιδιά ότι κοιμάται επαρκώς.

Μία πιο προσεκτική ματιά στα αποτελέσματα της έρευνας, αποκαλύπτει ένα ακόμα πιο κραυγαλέο γεγονός, το οποίο βέβαια δεν μας κάνει εντύπωση: η πιθανότητα μιας μαμάς να κοιμάται μη ικανοποιητικά κάθε βράδυ, αυξάνεται κατά 50%, για κάθε επιπλέον παιδί που έχει.

Έτσι, μαμάδες που υποφέρετε από έλλειψη ύπνου, αν σκοπεύετε να αποκτήσετε περισσότερα παιδιά στο μέλλον, προσπαθήστε να σκαρφιστείτε πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να τα κοιμίζετε και να παραμένουν κοιμισμένα όλη τη νύχτα, προκειμένου να καταφέρνετε κι εσείς κάπως να ξεκουράζεστε!

Πηγή: popsugar.com
v