Γιατί έβγαλα «σηκωτή» την κόρη μου έξω από το εστιατόριο

Γιατί έβγαλα «σηκωτή» την κόρη μου έξω από το εστιατόριο

Ένα κείμενο του συγγραφέα και μπαμπά Clint Edwards κέρδισε το ενδιαφέρον των social media τις τελευταίες μέρες, λόγω της άκρως ρεαλιστικής οπτικής του τι σημαίνει να είσαι γονιός. Σε αυτό, ο μπαμπάς περιγράφει ένα περιστατικό που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε, επίσης, βιώσει: Το επικό ξέσπασμα ενός παιδιού σε δημόσιο χώρο. Η δύο ετών κόρη του Edwards συμπεριφερόταν άσχημα σε ένα εστιατόριο, ουρλιάζοντας και κλωτσώντας. Ο ίδιος, λοιπόν, θεώρησε ότι έπρεπε να την πάρει σηκωτή και να την βγάλει έξω. Την ίδια ώρα παρατήρησε τα επικριτικά βλέμματα πολλών πελατών που ήταν σαν να του έλεγαν «Αν δεν μπορείς να ελέγξεις το παιδί σου, τότε να μη βγαίνεις έξω!». Αυτός ήταν, λοιπόν, ο λόγος που δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο στο προφίλ του στο Facebook:

«Είμαι κολλημένος στο αμάξι με την κόρη μου. Βγήκαμε έξω για φαγητό, ως οικογένεια, και η μικρή έπαθε κρίση γιατί η μαμά δεν την άφηνε να πετάει το φαγητό της στο πάτωμα. Έτσι, άρχισε να ουρλιάζει και να ουρλιάζει, να κλωτσάει και να κλωτσάει, και καθώς εγώ ήμουν ο μόνος που είχε τελειώσει με το φαγητό του, είχα την ευχαρίστηση να την βγάλω σηκωτή έξω από το εστιατόριο.

Την μετέφερα μπροστά από το μπαρ και όλοι με κοιτούσαν, οι περισσότεροι χωρίς να έχουν παιδιά, υποθέτω. Γιατί κανείς με παιδιά δεν με κοίταξε με αυτό το θυμωμένο, επικριτικό ύφος, σα να μου λέει: Αν δεν μπορείς να ελέγξεις το παιδί σου, να μη βγαίνεις έξω.

Λοιπόν… όχι. Δεν μπορώ να την ελέγξω.

Όχι πάντα.

Όχι ακόμα.

Είναι 2 ετών και θα χρειαστώ ακόμα πολλά χρόνια μέχρι να της μάθω πώς να συμπεριφέρεται σωστά σε δημόσιους χώρους, και ο μόνος τρόπος που θα μπορέσω να το κάνω αυτό, είναι βγάζοντάς την έξω και δείχνοντάς της τι είναι λάθος και τι σωστό. Λέγοντάς της «όχι» ένα εκατομμύριο φορές, αφήνοντάς την να ξεσπά, και λέγοντας «όχι» ξανά.

Τα μαθήματα αυτά απαιτούν υπομονή, σκληρή δουλειά και εμπειρίες στον πραγματικό κόσμο, και θέλω να πω ότι λυπάμαι, προς όλους εσάς στο μπαρ που ενοχληθήκατε από την συμπεριφορά του παιδιού μου, αλλά είστε κι εσείς μέρος αυτής της εξάσκησης. Οι γονείς σας έκαναν τα ίδια με εσάς, και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα παιδί που κάνει κάτι ενοχλητικό σε ένα εστιατόριο. Έτσι μάθατε να κοιτάζετε τέτοια περιστατικά και να σκέφτεστε: «Αυτός ο μπαμπάς πρέπει να μαζέψει το παιδί του.»

Έτσι μάθατε να είστε αξιοσέβαστα άτομα.

Το καταλαβαίνω. Τα παιδιά είναι ενοχλητικά όταν κάνουν φασαρία σε ένα εστιατόριο. Το ξέρω. Το ζω. Αλλά πριν θυμώσετε και γίνετε επικριτικοί, συνειδητοποιήστε ότι αυτό που βλέπετε δεν είναι δείγμα κακού γονιού, αλλά ένα συμβάν με γονείς που προσπαθούν να διορθώσουν μία κατάσταση.

Αυτό που βλέπετε είναι το τι πρέπει να κάνεις για να μεγαλώσεις ένα παιδί και να το κάνεις άνθρωπο

Φίλε μας, Clint, αυτό που κοιτάζουμε είναι έναν γονιό, όπως όλοι μας, που κάνει αυτό που πρέπει. Ευχαριστούμε που μας θυμίζεις ότι δεν είμαστε μόνοι.

Πηγή: babble.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v