Γιατί έχω ακόμα γάλα ενώ έχω σταματήσει τον θηλασμό;

Γιατί έχω ακόμα γάλα ενώ έχω σταματήσει τον θηλασμό;

Ερώτηση:
Θήλασα 22 μήνες. Έχουν περάσει 9 μήνες από τότε που σταμάτησα τον θηλασμό και ακόμα, όταν κάνω μπάνιο, βγαίνει λίγο γάλα από τον δεξιό μαστό, σαν πρωτόγαλα. Είναι φυσιολογικό ή πρέπει να ανησυχώ ότι κάτι δεν πάει καλά;
Απάντηση:

Το ότι βγαίνει λίγο γάλα από τον μαστό, δεν σημαίνει ότι είναι κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ένας υπέρηχος και μία ορμονολογική εξέταση για προλακτίνη θα σας βοηθήσουν να δείτε ότι όλα είναι φυσιολογικά.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v