5 ιδιαίτεροι χώροι για το τραπέζι της βάφτισης

5 ιδιαίτεροι χώροι για το τραπέζι της βάφτισης

Κτήματα έχετε σίγουρα επισκεφθεί πολλά, αίθουσες εκδηλώσεων, επίσης. Αν αναζητάτε έναν πιο πρωτότυπο χώρο για να πραγματοποιήσετε το τραπέζι της βάπτισης του μωρού σας, σας βρήκαμε πέντε που πιθανότατα δεν είχατε σκεφτεί. Κομψές αίθουσες σε μουσεία, σε lofts, σε καταπράσινες αυλές υπόσχονται να χαρίσουν σε εσάς και τους καλεσμένους σας, μια από τις ομορφότερες εξόδους της ζωής τους.

Coral Hotel: Λιτή κομψότητα με θέα στη θάλασσα

Επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του Παλαίου Φαλήρου, το Coral είναι ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων, το οποίο όμως ανακαινίστηκε πρόσφατα προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες των επισκεπτών του. Αναφορικά με το τραπέζι της βάπτισης, στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου θα βρείτε μια μεγάλη αίθουσα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει από 80 έως και 300 προσκεκλημένους, καθώς οι πτυσσόμενες πόρτες της διαμορφώνουν τον χώρο ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το highlight, βέβαια, της εν λόγω αίθουσας είναι η εντυπωσιακή θέα στην θάλασσα, στον Σαρωνικό και τον λόφο της Καστέλλας, η οποία -ειδικά αν η βάπτιση λάβει χώρα πρωί- θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Αναφορικά με το μενού, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μια γκάμα διαφόρων μενού, διαμορφωμένα ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές σας δυνατότητες, τα οποία είναι αξιοπρεπή ως προς την ποικιλία και τις γεύσεις, χωρίς να κοστίζουν υπερβολικά. Ένα αξιοσημείωτο μειονέκτημα του εν λόγω χώρου είναι το γεγονός ότι, πέρα από κάποιες θέσεις που διατίθενται στο υπόγειο parking για την οικογένεια του νεοφώτιστου, οι υπόλοιποι καλεσμένοι θα δυσκολευτούν κάπως να βρουν χώρο στάθμευσης στα πίσω στενά της αγοράς του Φαλήρου.

Coral Hotel: Λ. Ποσειδώνος 35, Φλοίσβος, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9816441.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωσή σας μπορείτε να ζητήσετε μέσω mail ([email protected]).

Ελαιών loft: Με υπέροχη θέα στην πόλη

Το Ελαιών loft δημιουργήθηκε στις αρχές βιοκλιματικών προδιαγραφών, έτσι λειτουργεί χρησιμοποιώντας την ενέργεια του ήλιου και του αέρα. Βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή του Βοτανικού, και προσφέρει άπλετη θέα στην πόλη και την Ακρόπολη, χάρη στην περιμετρική τζαμαρία. Η τεράστια αίθουσα μπορεί να φιλοξενήσει και την πιο πολυπληθή εκδήλωση, ενώ προσφέρεται ιδανικά για βαπτίσεις, καθώς οι υπεύθυνοι του χώρου μπορούν να φροντίσουν τόσο για τα ειδικά παιδικά γεύματα που θα επιλέξετε όσο για την διασκέδαση των παιδιών, με επαγγελματίες ανιματέρ ή ταχυδακτηλουργούς.

Το catering της εκδήλωσης αναλαμβάνουν οι σεφ της ιδιόκτητης κουζίνας του Ελαιών, με επικεφαλής βραβευμένο Γάλλο σεφ, και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες, τις επιθυμίες, αλλά και στις οικονομικές σας δυνατότητες. Αξίζει να αναφερθεί, ότι διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης για τους καλεσμένους σας.

 Ελαιών loft: Α/Τ Βέλους 3 και Ναυτικού, Βοτανικός-Αθήνα, τηλ. 210 3219 600.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωσή σας θα λάβετε επικοινωνώντας μέσω email στο [email protected].

Μπεμπέκα: Ένας κήπος… σαν την αυλή του σπιτιού σας!

(φωτο: clickatlife.gr)

Στη φιλόξενη αυλή της Μπεμπέκας, οι καλεσμένοι σας θα νιώσουν σαν να είναι στο σπίτι σας. Κάτω από τα ανθισμένα δεντράκια, με τα ατμοσφαιρικά φαναράκια (αναμμένα αν βρεθείτε εκεί αφού πέσει ο ήλιος), θα απολαύσετε «μαμαδίσια» κουζίνα, με νόστιμα μαγειρευτά αλλά και εκλεκτούς μεζέδες, όλα από ντόπια υλικά.

Στην Μπεμπέκα η ατμόσφαιρα θα είναι παρεΐστικη και ζεστή. Εξάλλου η αυλή μπορεί να φιλοξενήσει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, και το προσωπικό άκρως φιλόξενο. Οι δε τιμές δεν θα σας τρομάξουν –υπολογίστε ότι αν την επισκεφθείτε για φαγητό μια οποιαδήποτε ημέρα δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 15-20 ευρώ κατ’άτομο.

Μπεμπέκα: Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ. 210.6854880.

Μουσείο Γουλανδρή, Αίθουσα Αμμωνίτες: Φύση και πολιτισμός

Ένας ζεστός χώρος, με έντονα στοιχεία πολιτισμού αλλά και φύσης, διαθέτει ποικιλία αιθουσών, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Από αυτές ξεχωρίζουμε για τραπέζι βάπτισης την αίθουσα Αμμωνίτες που αποτελεί το café του μουσείου, το οποίο ωστόσο θα «κλειστεί» για τις ανάγκες της ιδιωτικής εκδήλωσής σας. Είτε στον ηλιόλουστο εσωτερικό είτε στον εξωτερικό χώρο του καφέ, δίπλα στο πράσινο, οι καλεσμένοι σας θα απολαύσουν το γεύμα τους, ενώ τα παιδιά θα ευχαριστηθούν τον άνετο χώρο για παιχνίδι –εκτός κι αν επιλέξετε να προετοιμάσουν οι υπεύθυνοι του χώρου κάποια δραστηριότητα για τους μικρούς καλεσμένους.

Η αίθουσα μπορεί να φιλοξενήσει έως 80 καθήμενους για δείπνο, ενώ το μενού προέρχεται από το γνωστό catering Δειπνοσοφιστήριον. Επίσης, διατίθεται εσωτερικό parking 100 θέσεων.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο ΓΑΙΑ: Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά. Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8015870.

Περισσότερες πληροφορίες και τιμές θα σας δώσει ο υπεύθυνος εκδηλώσεων κ. Αριστοτέλης Ζαμπέλης μέσω e-mail ([email protected]) ή τηλεφωνικά στο 210 8015870 (εσωτ. 555).

48 Urban Garden: Μία new age αυλή στο κέντρο της πόλης

Στον 190 τετραγωνικών μέτρων κήπο, στο κέντρο της πόλης, κάτω από την σκιά που προσφέρουν δέντρα και ομπρέλες, δίπλα σε μία παλιά καντίνα, οι καλεσμένοι σας θα νιώσουν σαν να έχουν μεταφερθεί σε κάποιο ανερχόμενη γειτονιά του Λονδίνου. Ο χώρος είναι σίγουρα ό,τι πιο πρωτότυπο μπορείτε να σκεφτείτε για το τραπέζι της βάπτισης, το οποίο όμως θα πρέπει να έχει σχετικά περιορισμένο αριθμό καλεσμένων. Δεν είναι, όμως, μόνο η ατμόσφαιρα που θα εντυπωσιάσει, αλλά και η άκρως δημιουργική κουζίνα του σεφ Στέφανου Στεφανίδη, η οποία περιλαμβάνει πιάτα με γεύσεις από λατινική Αμερική, αλλά και ζουμερά burgers.

Ως προς τις τιμές, αυτές θα διαμορφωθούν βέβαια, ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σας και το μενού που θα επιλέξετε, πάντως μπορείτε να υπολογίσετε ενδεικτικά πού κυμαίνονται σύμφωνα με τον κατάλογο. Μοναδικό μειονέκτημα, η δυσκολία που θα έχουν οι καλεσμένοι σας να βρουν θέση στάθμευσης.

48 Urban Garden: Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι-Αθήνα,  τηλ. 213 0281866.

Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσει ο υπεύθυνος του χώρου μέσω mail ([email protected]).

 

v