12 αξεπέραστες ατάκες της Μαλβίνας Κάραλη

12 αξεπέραστες ατάκες της Μαλβίνας Κάραλη

Την έλεγαν Μαρία-Ελένη Σακκά, είχε ματάρες και προσωπικότητα τύπου-οδοστρωτήρα. Γεννήθηκε το ’52, ήταν αρσακειάδα και σπουδαγμένη εις τα Παρίσια. Είχε χιούμορ σαρκαστικό και μαύρο, φήμες λένε πως ήταν καταπληκτική μαγείρισσα και με τις στήλες αλλά και τις εκπομπές της άφησε εποχή.

Η Μαλβίνα Κάραλη έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 7 Ιουνίου του 2002 χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο κι αφήνοντας σ’ όλον τον κόσμο την αίσθηση, ότι είχε ακόμη να δώσει πολλά.

Είτε τη συμπαθούσες, είτε την αντιπαθούσες, φίλε αναγνώστη, η αλήθεια είναι μία: τα έλεγε πολύ, πολύ ωραία. Και οι παρακάτω μεγάλες ατάκες της (νομίζουμε ότι) το αποδεικνύουν:

1. «Κοίτα μικρέ, εγώ τον έρωτα τον αντιλαμβάνομαι σαν την πιο φοβερή χειραψία προς τη ζωή. Και ξέρω πως αν μου πάρεις τον έρωτα από μέσα μου, θα μου πάρεις τη ζωή μαζί. Θα με στριμώξεις και θα με ταπεινώσεις άγρια μ’ αυτόν τον τρόπο.»

2. «Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, έξυπνοι και χαζοί, όμορφοι και άσχημοι. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν.»

3. «Ή είμαι ερωτευμένη και δυστυχώ με τρόπο αστείο ή είμαι λογική και πλήττω θανάσιμα.»

4. «Άντρας είναι αυτός που σου διασφαλίζει μια τέτοια γυναικεία, προστατευμένη ζωή, ώστε αν χρειαστεί να την αφηγηθείς στη μάνα σου, να μην ντραπείς, να μην ανησυχήσει.»

5. «Σημασία δεν έχει μόνο ποιον αγαπάς, αλλά με ποιον μπορείς να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου. Εγώ έτσι είμαι μαζί σου και ξέρω πως με μένα είσαι ο εαυτός σου και θα είμαι ο υπασπιστής σου σε κάθε πετροπόλεμο.»

6. «Χίλιοι άνθρωποι μέσα στο μπαρ και είναι άδειο. Κανένας. Μπαίνει ο έρωτάς σου, τότε μόνο χίλιοι ένας. Οι χίλιοι απλώς κομπάρσοι»



7. «Εγώ γλίτωσα και δεν είμαι πλέον σαν κι εσάς. Και χόρτασα. Και λεφτά. Και οικογένεια κι αγάπη. Κυρίως αγάπη. Εγώ, που μέχρι πέρυσι, αν με άγγιζες ακόμα και εξ αποστάσεως, ούρλιαζα “πίσω μου σ' έχω σατανά”. Εγώ χόρτασα. Ένα χειμώνα αγάπη. Μια άνοιξη ελπίδα. Κι ένα καλοκαίρι προοπτική. Ολόκληρο προοπτικές. Εγώ, η ξεγραμμένη. Χρειάστηκε να ξεγραφτώ για να μπορέσω και να συμμορφωθώ και να αγαπήσω και να αγγίξω και να ανταποδώσω και τα πάντα.»

8. «Κυβέρνηση που λυσσά να κρατηθεί στην εξουσία σε χώρα πτωχευμένη, είτε έχει ακόμα περιθώρια να φάει είτε φοβάται τη φυλακή. Καρατσεκαρισμένο.»

9. «[Ο σύγχρονος, μέσος Έλληνας] κατατρώγεται απ’ τον πόθο για τον γεμάτο ψυγειοκαταψύκτη, από τον πόθο να κάνουμε όλα τα παιδιά δικηγόρους και γιατρούς, από τον πόθο να διασφαλίσει τη θλιβερή του πυρηνική, μικρή οικογενειούλα πίσω από την πόρτα.»

10. «Όταν έχεις σταθερές βάσεις, καλή ανατροφή, σωστές δομές χαρακτηριολογικές  τη χάνεις την αξιοπρέπεια στον έρωτα. Διαφορετικά είσαι βλάκας.»

11. «Ο κόσμος, λοιπόν, χωρίζεται σε δύο κατηγορίες –καρατσεκαρισμένο: σ’ αυτούς που έχουν πρόβλημα και σ’ αυτούς που είναι πρόβλημα. Αυτοί που είναι πρόβλημα συνήθως ακουμπάνε σε κάποιους άλλους που στη συνέχεια έχουν πρόβλημα από αυτούς που είναι πρόβλημα. Όταν όμως αυτοί που έχουν πρόβλημα παρατρομάξουνε και ψιλοαδειάσουν αυτούς που είναι πρόβλημα, τότε αυτοί που είναι πρόβλημα, δεν είναι πια πρόβλημα, αλλά είναι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα. Και κάπως έτσι έρχεται η ζωή στα ίσια της, πολεμόχαρη φυλή μου!»

12. «Εγώ τον έρωτα τον αντιλαμβάνομαι σαν την πιο φοβερή χειραψία προς τη ζωή.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v