5 μαγαζιά για brunch ιδανικά για οικογένειες

5 μαγαζιά για brunch ιδανικά για οικογένειες

Όταν το breakfast (πρωινό) συνάντησε το lunch (μεσημεριανό), οι γείτονές μας από την Δύση ανακάλυψαν την ιδέα του brunch, του ενδιάμεσου, δηλαδή γεύματος, το οποίο περιλαμβάνει λιχουδιές τόσο με αλμυρά όσο και με γλυκά στοιχεία που συνδυάζονται σε βαθμό… αμαρτίας! Είναι λίγα χρόνια τώρα, που η «μόδα» κατέφτασε και στην χώρα μας και -φυσικά- ενσωματώθηκε κατάλληλα στα ελληνικά μέτρα και σταθμά: Φαγητό χωρίς τέλος! Πού; Σε δεκάδες πλέον καφέ-εστιατόρια που κάθε σαββατοκύριακο είτε «στήνουν» μεγαλόπρεπους μπουφέδες είτε ετοιμάζουν ειδικά μενού με μεγάλη ποικιλία από πιάτα, που παραδοσιακά προορίζονται για πρωινό ή για μεσημεριανό, ώστε να έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε λίγο (ή και πολύ) απ’όλα! Ξεχωρίσαμε πέντε αγαπημένα από αυτά, για να πάτε την ερχόμενη Κυριακή με τα παιδιά:

Monsieur Barbu



(φωτο: athens.wiz-guide.com)

Ο φωτεινότατος και πολύχρωμος «Μουσάτος Κύριος», στο Κουκάκι μας ανοίγει κάθε Κυριακή την όρεξη με αυγά μάτια σε ψωμάκια μπριός με λουκάνικα και μπέικον, τάρτες, ζουμερά burgers, τορτίγιες και λαχταριστά γλυκά, όπως lemon pie με νουτέλα και κέικ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα φρούτων του δάσους! Η ατμόσφαιρα είναι άκρως φιλική και ευχάριστη, αν ο καιρός το επιτρέπει «βγαίνουν» τραπεζάκια έξω και το brunch σερβίρεται κάθε Κυριακή από τις 12.00 ως τις 16.00.

Τιμές: Για ένα χορταστικό γεύμα υπολογίστε περί τα 10 ευρώ κατ’ άτομο.

Monsieur Barbu: Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ.: 210 9247555.

Penny Lane

Από το πλέον αγαπημένα στέκια του Χαλανδρίου, με τον όμορφο εσωτερικό χώρο και την ακόμα πιο χαριτωμένη αυλή, το Penny Lane σερβίρει brunch καθημερινά. Εκεί την τιμητική τους έχουν τα αυγά (δοκιμάστε το κροκ μαντάμ, αλλά και τα αυγά benedict με ξεροψημένο μπέικον), καθώς και τα pancakes, ενώ αν πεινάτε πολύ τα burgers δεν θα σας απογοητεύσουν!

Τιμές: Υπολογίστε περί τα 5-6 ευρώ ανά πιάτο.

Penny Lane: Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800217.

Different Beast

Ένα υπέροχος χώρος που θες να τον… φωτογραφίσεις, εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα στην Κηφισιά και μας κέρδισε τόσο με τις υπέροχες αντίκες του, όσο και με το εκλεκτό μενού του: λαχταριστά pancakes, σοκολατένια brownies, δροσερές σαλάτες και smoothies που θα λατρέψουν τα παιδιά, σας περιμένουν όχι μόνο τις Κυριακές, αλλά κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Τιμές: Για ένα χορταστικό brunch υπολογίστε περί τα 20 ευρώ κατ’άτομο.

Different Beast: Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ. 216 7004556.

Villa Grigio 46

Το Π. Φάληρο έχει πλέον το δικό του στέκι για Κυριακάτικο brunch, το οποίο ειδικά τώρα την Άνοιξη έχει την τιμητική του, αφού ο φιλόξενος, καταπράσινος κήπος θα απαλλαχτεί πλέον από τις σόμπες και θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τον εκπληκτικό του μπουφέ κάτω από τα δέντρα. Το αξιοσημείωτο, πάντως, με το συγκεκριμένο στέκι είναι το γεγονός ότι κάθε Κυριακή αλλάζει η «θεματική» του brunch και έτσι τα πιάτα άλλοτε αποκτούν γεύσεις νότιας Ιταλίας, άλλοτε Γαλλίας και άλλοτε παίρνουν έμπνευση από τους ήρωες της Disney!

Τιμές: Η τιμή για τον μπουφέ είναι 12 ευρώ κατ’άτομο, μαζί με καφέ και χυμό.

Villa Grigio 46: Αγίου Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9812080.

The Underdog

Μια ηλιόλουστη κυριακάτικη βόλτα στο Θησείο δεν θα μπορούσε να έχει ωραιότερη κατάληξη, από μια επίσκεψη στο Underdog, στο πανέμορφο νεοκλασικό που κάθε σαββατοκύριακο σερβίρει εκπληκτικά πιάτα, με έμφαση στα αυγά (benedict και scrambled, κροκ μαντάμ) και στα burgers. Αξίζει, ωστόσο, να δοκιμάσετε και τα pancakes (ειδικά αυτά με την πραλίνα φουντουκιού και το μπισκότο) και να απολαύσετε καφέ δια χειρός της βραβευμένης ομάδας barista του μαγαζιού.

Τιμές: Υπολογίστε περί τα 5-8 ευρώ ανά πιάτο.

The Underdog: Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 213 0365393.

v