Τι κερδίζεις όταν μεγαλώνεις με μεγάλο αδερφό

Τι κερδίζεις όταν μεγαλώνεις με μεγάλο αδερφό

«Big brother is watching you»: το πιθανότερο είναι ότι έτσι αισθάνονται όσα κορίτσια μεγαλώνουν με έναν μεγάλο αδερφό και μάλλον όχι άδικα. Όμως, παρά την -αν μη τι άλλο- θορυβώδη μεταξύ τους σχέση, μεγαλώνοντας το κορίτσι, και αργότερα η γυναίκα, συνειδητοποιεί πόσο καλό της έκανε η συμβίωσή της με τον μεγάλο αδερφό. Αν βρίσκεστε ήδη σ’ αυτή τη θέση, θα καταλάβετε όλα όσα σας λέμε παρακάτω. Αν όχι, δείτε τι θα κερδίσει η μικρή σας κόρη μεγαλώνοντας με τον big brother του σπιτιού.

Μαθαίνει από νωρίς πώς σκέφτονται τα αγόρια

Από πολύ νωρίς όμως. Μεγαλώνοντας δίπλα σ’ έναν μεγάλο αδερφό, το κορίτσι, αν και ασυνείδητα, έρχεται σ’ επαφή με τον τρόπο που λειτουργεί το άλλο φύλο. Δεδομένου, μάλιστα, ότι τα κορίτσια ωριμάζουν πιο γρήγορα πνευματικά, το κενό επικοινωνίας μεταξύ τους δεν είναι και τόσο μεγάλο και τα οφέλη που αποκομίζει το κορίτσι είναι περισσότερα. Σε αντίθετη περίπτωση, η επαφή με τα αγόρια ξεκινά από τον παιδικό σταθμό. Τα κοριτσάκια με έναν μεγάλο αδερφό έχουν ήδη ένα μικρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων- αγοριών και κοριτσιών.

Γίνεται και «πριγκίπισσα» αλλά και «αντράκι»

Το περίεργο όταν μεγαλώνεις με έναν μεγάλο αδερφό είναι ότι έχεις ταυτόχρονα δύο φαινομενικά αντίθετους ρόλους. Από τη μία, ο «μεγάλος» σε έχει στα ώπα- ώπα και σε προσέχει, από την άλλη σου μαθαίνει πώς να είσαι και λίγο… μάγκας (εκεί που πρέπει, όταν πρέπει -αυτή είναι η διαφορά του με τον μικρό αδερφό). Η συνύπαρξη αυτών των δύο χαρακτηριστικών καταλήγει να σε κάνει μια δυναμική και γοητευτική γυναίκα.

Ανοίγει τους… ορίζοντές της

Ο μεγάλος αδερφός θα είναι πάντα πιο ενημερωμένος και πιο «μέσα σ’ όλα». Αυτόματα, θα βάζει και την δική του αδερφή μέσα σ’ όλα. Είτε σε «αγορίστικα» θέματα, όπως η μπάλα και τα video games, είτε η μουσική, το σίγουρο είναι ότι ο μεγάλος αδερφός είναι ένα… παράθυρο στον κόσμο. αυτόματα, η μικρή αδερφή είναι πιο «μπροστά» από τους συνομηλίκους της, ενώ μπορεί να κάνει και να ενταχθεί πιο εύκολα σε αγοροπαρέες.

Μπορεί να ξεχωρίσει τον «ιππότη» από τον «σκάρτο»

Όταν μεγαλώνεις με έναν συνομήλικο ή μικρότερο αδερφό, οι πιθανότητες των διαρκών τσακωμών, ή ακόμα και του ξύλου, είναι πολύ μεγαλύτερες. Αντίθετα, ο μεγάλος αδερφός, έχοντας την ευθύνη της προστασίας απέναντι στη μικρή του αδερφή, γίνεται το πρότυπο άντρα που εκείνη θα αρχίσει να αναζητά περίπου στην εφηβεία. Συνηθίζοντας στο πώς πρέπει να φέρεται ένας άντρας σε μια γυναίκα, στη συνέχεια της είναι πολύ πιο εύκολο να ξεχωρίσει την καλή από την κακή συμπεριφορά.

Ξέρει ότι υπάρχει κάποιος τρίτος, διαφορετικός  «γονιός» που είναι πάντα με το μέρος της!

Που δεν είναι όμως ούτε ο μπαμπάς ούτε η μαμά -είναι ο μεγάλος αδερφός στον οποίο ξέρεις ότι μπορείς να στηριχθείς κάθε φορά που τον χρειάζεσαι. Δεν θα σε επικρίνει, δεν θα σε μαλώσει, αλλά θα σου δείξει ότι πάντα θα είναι δίπλα σου. Και ενδεχομένως να σε στηρίξει όταν χρειαστεί μπροστά στους γονείς… Ο λόγος του μεγάλου παιδιού αρκετές φορές εισακούγεται.

Έχει τον καλύτερο συμβουλάτορα και φίλο

Ο μεγάλος αδερφός έχει τρία σημαντικά χαρακτηριστικά: είναι μεγαλύτερος, επομένως έχει λίγη περισσότερη εμπειρία στα πάντα (και έτσι έχει ήδη περάσει ό,τι περνά αργότερα η μικρή του αδερφή), είναι ο αδερφός, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει έτσι κι αλλιώς το καλό της μικρής του αδερφής και είναι άντρας, επομένως σε κάποια θέματα βοηθάει η αντρική του οπτική. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τον κάνουν τον ιδανικό σύμβουλο και φίλο για τη μικρή του αδερφή.

Νιώθει πάντα ότι κάποιος τη «φυλάει»

Είναι τρομερά προστατευτικός απέναντι στη μικρή του αδερφή, ακόμα και σε σημείο που να την κουράζει. Όμως, εκείνη ξέρει πως ό,τι και να γίνει, σε όποια ηλικία και να φτάσουν, ο μεγάλος της αδερφός θα είναι για πάντα ο φύλακας- άγγελός της. Υπάρχει κάτι σημαντικότερο απ’ αυτό;

 

v