5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ωορρηξία

5 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ωορρηξία

Οι περισσότερες γνωρίζουμε πολύ καλά πως, δεδομένου ότι ο κύκλος μας διαρκεί περίπου 28 μέρες, οι πιο γόνιμες μέρες μας, αυτές δηλαδή κατά τις οποίες έχουμε ωορρηξία, βρίσκονται κάπου στη μέση (από την 12η έως και την 15η). Η αλήθεια, όμως, είναι, αφενός ότι δεν έχουν όλες οι γυναίκες τον ίδιο σταθερό κύκλο και αφετέρου ότι ωορρηξία μπορεί καμιά φορά να συμβεί λίγο πριν ή λίγο μετά από το «προγραμματισμένο». Αν, λοιπόν, βρίσκεστε σε μία φάση της ζωής σας που επιθυμείτε ένα (ακόμα) μωρό, χρήσιμο είναι να λάβετε υπ’όψιν και τα παρακάτω σημάδια που μαρτυρούν έντονη γονιμότητα.

Οξύνεται ιδιαίτερα η αίσθηση της όσφρησης

Νιώθετε ιδιαίτερα έντονη τη μυρωδιά του άντρα σας, ο οποίος μόλις γύρισε από το γυμναστήριο; Πιθανότατα δεν φταίει εκείνος. Πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε πως η αίσθηση της όσφρησης της γυναίκας οξύνεται κατά το δεύτερο μισό ενός φυσιολογικού κύκλου, καθώς, δηλαδή πλησιάζει η ωορρηξία. Οι γυναίκες σε αυτή τη γόνιμη φάση, μάλιστα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν έλξη για την ανδρική φερομόνη ανδροστερόνη, η οποία συμβάλλει στην έντονη μυρωδιά του σώματος.

Αλλάζει η σύσταση της τραχηλικής βλέννης

Όταν δεν έχετε ωορρηξία, οι εκκρίσεις σας μπορεί να είναι κολλώδεις, θολές ή να περνούν εντελώς απαρατήρητες . Καθώς, όμως, πλησιάζετε στην ωορρηξία, το σώμα σας παράγει περισσότερα οιστρογόνα, κάνοντας την τραχηλική βλέννη πιο υδαρή και διαυγή, σαν ασπράδι αυγού. Παρατηρείτε, λοιπόν, τις εκκρίσεις και όταν αντιλαμβάνεστε ότι η σύστασή τους αλλάζει, αυτό αποτελεί ένα καλό σημάδι γονιμότητας. Ταυτόχρονα, μάλιστα, αλλάζει και ο τράχηλός σας τις μέρες εκείνες, καθώς ανυψώνεται ελαφρώς, ανοίγει και γίνεται πιο απαλός. Αυτό, όμως, θα σας φανεί λίγο πιο δύσκολο να το παρατηρήσετε.

Νιώθετε (και δείχνετε) ιδιαίτερα σέξι



Η μητέρα Φύση κουβαλά όλη την ευφυΐα του κόσμου. Τις μέρες που έχετε ωορρηξία, λοιπόν, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα χείλη σας είναι πιο γεμάτα (χάρη στην αύξηση των οιστρογόνων), οι κόρες σας διαστέλλονται και το δέρμα σας γίνεται πιο απαλό. Αυτά τα αμυδρά αλλά ιδιαίτερα σέξι συμπτώματα όχι μόνο δημιουργούν σε εσάς την διάθεση για… αναπαραγωγή, αλλά έλκουν και τον σύντροφό σας ακόμα περισσότερο. Πρόσφατη μελέτη λέει, ότι οι άνδρες βρίσκουν πιο σέξι τις γυναίκες που βρίσκονται κοντά στην ωορρηξία τους, καθώς τότε παρατηρούν και κάποια μικρή αλλαγή στη φωνή τους.

Αλλάζει το σάλιο σας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως όταν έχετε ωορρηξία, η εικόνα του σάλιου σας αποκτά ένα… μοτίβο! Αν το βάζατε κάτω από ένα μικροσκόπιο, θα βλέπατε ότι αλλάζει το σχήμα του, παίρνει το μοτίβο χιονονιφάδας, και αυτό αποτελεί σημάδι ότι το σώμα σας έχει δεχτεί ένα κύμα της ωχρινοτρόπου ορμόνης, η οποία δημιουργείται ακριβώς πριν την ωορρηξία. (Αν σας βρίσκεται κανένα μικροσκόπιο εύκαιρο, έχει πραγματικά ενδιαφέρον να το παρατηρήσετε!).

Το στήθος σας γίνεται πιο ευαίσθητο

Είναι εκείνες οι μέρες που νιώθετε το στήθος σας να σας πονάει ή να είναι βαρύ και το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να πετάξετε το σουτιέν από πάνω σας, με το που θα μπείτε στο σπίτι. Τις ευαίσθητες αυτές μέρες του μήνα, που το στήθος και οι θηλές σας ενοχλούνται με το παραμικρό, οι ορμόνες πλημμυρίζουν με ορμή το σώμα σας, τόσο πριν όσο και μετά την ωορρηξία.

Πηγή: thebump.com

v