Life & Style Magazine

Η αντιβίωση που πήρε ο άντρας μου θα επηρεάσει τις προσπάθειές μας να κάνουμε παιδάκι;

Καλή σας ημέρα! Θα ήθελα παρακαλώ να σας ρωτήσω κάτι. Με τον σύζυγο έχουμε ξεκινήσει για παιδάκι. Κάτι προέκυψε και αναγκάστηκε ο σύζυγος να ξεκινήσει αντιβίωση (augmentin). Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σύλληψη; Αυτό μπορεί να επηρεάσει μελλοντικά το έμβρυο; Μπορούμε να συνεχίσουμε τις επαφές ή θα πρέπει να σταματήσουμε; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 

Το ότι ο σύζυγός σας πήρε αντιβίωση δεν υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσει το έμβρυο. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι τα σπερματοζωάρια χρειάζονται δυόμιση μήνες για να δημιουργηθούν στον όρχι. Ουσιαστικά ό,τι δράσει αυτούς τους δυόμιση μήνες που μπορεί να είναι γρίπη, ίωση ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει κατάτι το σπέρμα. Το να περάσει και στο μωρό, είναι ιδιαίτερα απίθανο, οπότε δεν έχετε λόγο να φοβάστε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.