Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του» στις 2/4

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του» στις 2/4

Δηλώστε συμμετοχή μέσω της παρακάτω φόρμας διαγωνισμού και κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του» της Κάρμεν Ρουγγέρη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Κυριακή 2 Απριλίου στις 15.30. Δείτε τους νικητές του διαγωνισμού:

Οι νικητές

ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΑΝΘΗ

ΝΑΣΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΚΟΚΙΔΗ ΔΑΦΝΗ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Λίγα λόγια για την παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη

«Μια καινούρια παραγωγή, με μια νέα σκηνοθετική ματιά. Κάθε χρόνο οι συνεργάτες μου κι εγώ κάνουμε ατέλειωτες συζητήσεις για το ποιες θα είναι οι επόμενες παραστάσεις μας. Φέτος αποφασίσαμε να δώσουμε τον λόγο στα ίδια τα παιδιά. Κάναμε ένα παιχνίδι. Ζητήσαμε να ψηφίσουν το έργο που θα ήθελαν, αφού τους προτείναμε τρεις τίτλους. Χαρούμενα τα παιδιά που τους δώσαμε τον λόγο ψήφισαν: Τους άθλους του Ηρακλή. Και βέβαια δεν τους χαλάμε το χατίρι...

Παραμυθένια θα είναι η αντιμετώπισή μας, αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας.

Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:

  • τη γέννηση του ήρωα 
  •  τη ζωή του
  •  τους άθλους του
  •  την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων (Πίνδαρος «V&VIΟλυμπιόνικοι Α΄& Β΄» και Λυσίας «Άπαντα ΙΙΙ»)
  • τον θάνατό του 
  • τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς.

Και βέβαια όλα αυτά απόλυτα τεκμηριωμένα και μελετημένα, μέσα από την αστείρευτη πηγή της μυθολογίας μας.»

Δείτε το trailer της παράστασης:

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία-αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική Σύνθεση- ενορχήστρωση-video art: Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι και επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Οπλομαχίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργάκη

Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου

Βοηθός σκηνογράφου: Χρήστος Γράπας

Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Αγγελική Μαντζουράνη

Artwork: Λουκάς Μελάς

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Γιώργος Βλάχος, Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Έλενα Μιχαλάκη, Ίρις Πανταζάρα, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γρηγόρης Τουμασάτος, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, ΤΚ 177 78 Ταύρος, Τηλ: 210 3418550, 210 3418579.

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή για το κοινό και ομαδικές κρατήσεις στις 11:30 και 15:30. Καθημερινά στις 10:00 για σχολεία και συλλόγους κατόπιν συνεννόησης.

Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-14:30, τηλ.: 215 550 8270 και 210 3418579 κα στο [email protected].

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες (με διάλειμμα).

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 .

Λήξη παραστάσεων: Κυριακή των Βαΐων.

Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του και με αγγλικούς υπότιτλους

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υποδέχεται τους ξένους επισκέπτες της πόλης με την παράσταση «Ηρακλής, η ζωή και οι άθλοι του» με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Τιμές εισιτηρίων:

Τιμές εισιτηρίων κατ’ άτομο: 12 ευρώ (Γενική είσοδος), 10 ευρώ για groups άνω των 10 ατόμων/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΑΕΔ και Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Οικογένειες 4 ατόμων και άνω, 8 ευρώ ΑμΕΑ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος).

*Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00-22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5 ευρώ και 1 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται  με 2,5 ευρώ για χρήση του parking από τις 10:00  έως 01:00. Από τις 01:01 π.μ. θα επιβαρύνεται με κόστος 1 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα.

v