Πώς να χτενίζεστε για να δείχνετε 5 χρόνια νεότερη

Πώς να χτενίζεστε για να δείχνετε 5 χρόνια νεότερη

Το μακιγιάζ δεν είναι το μόνο που μπορεί να κρύψει τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό μας. Τα μαλλιά, μαζί με το κούρεμα και το χτένισμα που επιλέγουμε, μπορούν να κάνουν εξίσου μεγάλα, αν όχι μεγαλύτερα, θαύματα. Ακολουθούν τα 8 πιο σημαντικά tips που πρέπει να ξέρετε για την κόμη σας και που εγγυώνται ότι θα σας αφαιρέσουν μέχρι και 5 χρόνια. 

Κανόνας νούμερο 1: Tο χτένισμα

Το μυστικό είναι να επενδύσετε στο χτένισμα με επίπεδα. Είτε τα μακριά μαλλιά με μύτες είτε τα κοντά μαλλιά σε διαφορετικά επίπεδα που αγκαλιάζουν το πρόσωπο και τον λαιμό, είναι ασφαλείς επιλογές.

 

 

Κανόνας νούμερο 2: Το χρώμα

Προτιμήστε να «ανοίξετε» κάποιες τούφες, κάνοντας τις κλασικές ανταύγειες. Το «μετρημένο» χρώμα θα σας φωτίσει και θα σας κάνει να φαίνεστε πιο δυναμική.



Κανόνας νούμερο 3: Το μήκος

Όσο μεγαλώνετε, καλό θα είναι να προτιμάτε τα κοντά κουρέματα. Το δύσκολο, όμως, είναι να μην πέσετε στην παγίδα του να τα «παρακόψετε». Το τέλειο μήκος ξεκινά από το ύψος του πηγουνιού και φτάνει μέχρι τα μισά του λαιμού.



Κανόνας νούμερο 4: Ο όγκος

Τα ολόισια μαλλιά, όπως και τα μαλλιά με πολύ όγκο, που θυμίζουν σαπουνόπερα βγαλμένη από το 1980, προσθέτουν χρόνια. Για να τε βρείτε κάπου στη μέση, προτιμήστε τα φιλαριστά μαλλιά με ελαφρές μπούκλες στις άκρες.



Κανόνας νούμερο 5: Οι αφέλειες

Η τέλεια λύση για να κρύψετε τις ρυτίδες στο μέτωπο είναι να επιλέξετε ίσιες αφέλειες με λίγες τούφες για να μην έχουν πολύ όγκο και να «κάθονται» καλύτερα.



Κανόνας νούμερο 6: Η χωρίστρα

Αν κάνετε την χωρίστρα στην δεξιά ή την αριστερή μεριά, τα μάτια σας θα φαίνονται πιο μεγάλα και εκφραστικά. Μπορείτε να πετύχετε μια ατημέλητη, φυσική χωρίστρα χτενίζοντας τα μαλλιά προς τα πίσω. Έτσι, θα απαλύνετε τα χαρακτηριστικά σας και θα δώσετε όγκο στην κόμη σας.



Κανόνας νούμερο 7: Καθημερινό styling

Τόσο τα ολόισια μαλλιά, όσο και οι αυστηροί κότσοι σας μεγαλώνουν. Αν είστε φαν της αλογοουράς, προτιμήστε να αφήσετε λίγες ανέμελες τούφες ελεύθερες στα πλάγια. Αν προτιμάτε να τα αφήνετε ατημέλητα, λίγες ανάλαφρες μπούκλες θα κάνουν το στιλ σας πιο νεανικό.


Κανόνας νούμερο 8: Επίσημα σινιόν

Μετατρέψτε ένα επίσημο σινιόν ή κότσο σε ένα πιο νεανικό χτένισμα, προσθέτοντας λίγες αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Λίγα κοτσιδάκια στο πάνω μέρος του κεφαλιού (όπως στη φωτογραφία), είναι μια καλή επιλογή.



Μερικές ακόμα συμβουλές…

*Μην χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling, ακόμα και για τις πιο επίσημες περιστάσεις.

*Αποφύγετε τις πλαστικές τσατσάρες, τα κοκαλάκια που φοράνε τα μικρά κοριτσάκια αλλά και τις στέκες από βελούδο.

*Όταν κάνετε σγουρά τα μαλλιά σας, προτιμήστε τα μεγάλα ρόλει. Οι μικρές μπούκλες ταιριάζουν περισσότερο σε νεαρές γυναίκες.

*Μην αμελείτε την καλή υγεία των μαλλιών σας. Προσέξτε τη διατροφή αλλά και τον τρόπο ζωής σας. 

Πηγή: Brightside.me

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v