Όλα όσα κάθε μπαμπάς θα ήθελε να πει στη γυναίκα του…

Όλα όσα κάθε μπαμπάς θα ήθελε να πει στη γυναίκα του…

Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε ένα παράπονο από τους άντρες μας: ότι δείχνουν να μην εκτιμούν πάντα όσα κάνουμε για εκείνους, για τα παιδιά μας, για την οικογένειά μας. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι βλέπουν τα πάντα, νιώθουν τα πάντα και καταλαβαίνουν πότε είμαστε έτοιμες να καταρρεύσουμε από την καθημερινή υπερ-προσπάθεια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να τους αφήσουμε να μας βοηθήσουν, να μας στηρίξουν και να μας πουν «ευχαριστώ»…

Αυτός ο μπαμπάς μιλάει εκ μέρους όλων και μας συγκινεί με τα ειλικρινή λόγια του:

«Το καταλαβαίνω: το να είσαι μαμά, είναι αγχωτικό, ανεξάρτητα από το αν εργάζεσαι εκτός σπιτιού, αν δουλεύεις τετράωρο ή οκτάωρο ή αν είσαι νοικοκυρά (ή αν τα έχεις δοκιμάσει όλα σε διάφορες περιόδους, αν έχεις τρία παιδιά). Εγώ, ο άντρας σου, μάλλον δεν σου λέω αρκετά συχνά ότι βλέπω όλα όσα κάνεις, είσαι υπεύθυνη για το νοικοκυριό- κάποιες φορές τα καταφέρνεις τόσο καλά σαν ρομπότ, κάποιες άλλες θυμίζεις μια μηχανή που χρειάζεται service, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί. Αν ήταν στο χέρι μου, θα ζητούσα απεγνωσμένα κάθε μέρα εξωτερική βοήθεια, δηλαδή τον παππού, τη γιαγιά, τη babysitter και οποιονδήποτε άλλον μπορούσε να σε ξεκουράσει.

Είσαι δυνατή, σκέφτεσαι μπροστά, είσαι η κολώνα της οικογένειάς μας. Αλλά αναγνωρίζω ότι πολλές φορές όλο το βάρος της ευθύνης φορτώνει μόνο εσένα. Ακόμα και όταν συμπεριφέρεσαι σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ή ακόμα και σαν να είναι όλα καλά, εγώ μπορώ να καταλάβω πόσο κοντά είσαι στο να καταρρεύσεις, στο να μην αντέχεις πια. Αυτό μας επηρεάζει όλους. Θέλω να μην νιώθεις πια μόνη σου. Θέλω να αισθάνεσαι ότι είμαι δίπλα σου και σε στηρίζω.

Γι’ αυτό, σε παρακαλώ, άκου με όταν σου λέω τι πραγματικά σκέφτομαι τις φορές που βλέπω πόσο αγχωμένη είσαι.



Βλέπω πόσα πολλά κάνεις, ακόμα κι αν δεν σου λέω “ευχαριστώ”. Εκτιμώ το ότι κάθε μέρα, επιστρέφω σε ένα όμορφο σπίτι, έχω ζεστό φαγητό και δύο παιδιά που είναι χαρούμενα, φροντισμένα και “ανθίζουν” μέρα με τη μέρα. Θυμάμαι πώς ήταν εκείνο το σαββατοκύριακο που ήσουν εκτός σπιτιού και καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να κρατάς τα πάντα σε τάξη- είναι σαν να προσπαθείς να κολυμπάς αντίθετα στο ρεύμα. Αλλά και η δικιά μου μέρα είναι κουραστική, με διαφορετικό βέβαια τρόπο, και κάποιες φορές είμαι τόσο απορροφημένος με τη δουλειά μου που ξεχνάω να σου πω “ευχαριστώ” που έπλυνες τα ρούχα, που καθάρισες το μπάνιο, που φρόντισες τα παιδιά και που πάλι κατάφερες να βρεις χρόνο για να φτιάξεις το βραδινό μας. Θα προσπαθήσω να θυμάμαι από εδώ και πέρα να σου εκφράζω πιο συχνά την ευγνωμοσύνη μου.

Πες μου πότε νιώθεις ότι θα “τα χάσεις” για να σε βοηθήσω. Ξέρουμε ότι έχεις σούπερ δυνάμεις, αλλά ακόμα κι εσύ πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα. Όταν νιώθεις ότι θα τρελαθείς αν πρέπει να πλύνεις ένα ακόμα μπιμπερό, να μαζέψεις ένα ακόμα τουβλάκι από το πάτωμα ή να πεις στα παιδιά ακόμα μία φορά να φάνε το φαγητό τους, να θυμάσαι ότι είμαι εδώ για να σε βοηθήσω, αλλά θα πρέπει να μου το ζητήσεις. Δεν μπορώ να διαβάσω το μυαλό σου, δυστυχώς, και δεν μπορώ να “καταλάβω” την ακαταστασία ή να σκεφτώ τι πρέπει να κάνουν τα παιδιά ανά πάσα ώρα και στιγμή της ημέρας, όπως εσύ. Ξέρω ότι δεν σου αρέσει να δέχεσαι την ήττα σου, αλλά όταν αισθάνεσαι ηττημένη, θέλω να μου το λες. Υπόσχομαι ότι θα σε βοηθάω.

Το σπίτι μας δεν χρειάζεται να είναι τέλειο. Το ξέρω ότι σου αρέσει να είναι οργανωμένο και καθαρό. Είναι κάτι που με βοήθησες να εκτιμήσω περισσότερο από τότε που είμαι μαζί σου, αλλά έχουμε δύο μικρά “καλλικαντζαράκια” που ζουν  μαζί μας και να είσαι σίγουρη ότι ποτέ δεν πρόκειται το σπίτι μας να είναι αψεγάδιαστο, όπως το θες εσύ. Γι’ αυτό… προσπάθησε να μην παλεύεις πια σε αυτή την άνιση μάχη. Έστω και λίγο.



Εκτιμώ όλα όσα κάνεις αλλά θέλω να σου πω τι είναι πιο σημαντικό για μένα. Η κουζίνα που γυαλίζει από καθαριότητα και τα τέλεια στρωμένα κρεβάτια, το παραδέχομαι, είναι κάτι που δεν με νοιάζει τόσο πολύ. Τι με νοιάζει; Η προσοχή και η φροντίδα σου. Ξέρω ότι στο τέλος της ημέρας, είσαι εξουθενωμένη γιατί τα παιδιά σε έχουν κουράσει. Δεν θέλω να ζητάω περισσότερα από εσένα αλλά θέλω να θυμάσαι ότι η σχέση μας είναι εξίσου σημαντική.

Σε παρακαλώ, μη μας αφήσεις ποτέ γιατί θα είμαστε χαμένοι χωρίς εσένα. Ειλικρινά, δεν μπορούμε να είμαστε οικογένεια χωρίς εσένα. Το ρητό που λέει “ευτυχισμένη γυναίκα σημαίνει ευτυχισμένη ζωή”, ισχύει και με το παραπάνω. Γι’ αυτό, πες μου τι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και, εκτός αν είναι ένα ιδιωτικό νησί, μια τσάντα που κοστίζει 10.000 ευρώ ή τρίδυμα, θα κάνω ό,τι περνάει απ’ το χέρι μου για να στο δώσω. Γιατί, χωρίς εσένα, η οικογένειά μας δεν μπορεί να είναι η ίδια.»

Πηγή: popsugar.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v