Πώς να πω στο παιδί μου ότι είμαι έγκυος;

Πώς να πω στο παιδί μου ότι είμαι έγκυος;

Ανυπομονείτε να ανακοινώσετε στο παιδί σας τα ευχάριστα νέα της εγκυμοσύνης σας; Αν για εσάς αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, για εκείνο πρόκειται για μια είδηση που θα του αλλάξει τη ζωή! Γιατί, λοιπόν, να μην την διανθίσετε με τρόπο ευρηματικό και διασκεδαστικό; Μάλιστα, όποια από τις παρακάτω ιδέες κι αν επιλέξετε για να ανακοινώσετε στο παιδί σας ότι θα αποκτήσει αδελφάκι, μην ξεχάσετε και να την βιντεοσκοπήσετε, δημιουργώντας για εκείνο μια μοναδική ανάμνηση στην οποία θα μπορεί να ανατρέχει (μαζί με το αδελφάκι του) στο μέλλον.

Δείτε πώς ανακοίνωσαν αυτοί οι γονείς στα παιδιά τους ότι θα αποκτήσουν αδελφάκι και… πάρτε ιδέες:

Πάρτε το μαζί σας στο πρώτο υπερηχογράφημα

Ζητήστε από το παιδί σας να σας συνοδεύσει στο ραντεβού σας στον γυναικολόγο, στο οποίο ξέρετε ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να δείτε το μωρό στον υπέρηχο. Χωρίς, βέβαια, να το έχετε προετοιμάσει, πείτε του απλά ότι θέλετε να έρθει μαζί σας για παρέα και… αφήστε τον γυναικολόγο να του το πει, καθώς θα του το δείχνει στο μόνιτορ!

Πείτε το με μία τούρτα!

Αυτή η μαμά ετοίμασε δύο ατομικές τούρτες για τις κόρες της, η κάθε μία εκ των οποίων έγραφε πάνω «Μεγάλη αδελφή». Τους ζήτησε να ανοίξουν το κουτί τους ταυτόχρονα και… δείτε πώς αντέδρασαν οι μικρές, όταν η μαμά επιβεβαίωσε αυτό που υπέθεσαν διαβάζοντας το μήνυμα της τούρτας.

Φτιάξτε του ένα t-shirt με ένα μήνυμα, π.χ. «μεγάλος αδερφός»

Χαρίστε στο παιδί ένα δώρο που θα φέρει το μήνυμα της εγκυμοσύνης σας, για παράδειγμα ένα μπλουζάκι που πάνω του θα γράφει «Μεγάλος αδελφός»…

Ή κάντε ό,τι έκανε αυτή η μαμά:

Βάλτε μέσα σε μία μεγάλη κούτα ροζ και γαλάζια μπαλόνια

…στη συνέχεια τυλίξτε την ως δώρο και χαρίστε τη στο παιδί. Μόλις την ανοίξει, τα μπαλόνια θα πλημμυρίσουν το δωμάτιο, εσείς θα του ανακοινώσετε τα ευχάριστα και εκείνο… δεν θα μπορεί να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του!

Κάντε μία επίσημη φωτογράφιση!

Χωρίς να πείτε από την αρχή στο παιδί περί τίνος πρόκειται, δώστε του να κρατήσει μία πινακίδα στην οποία θα αναγράφονται τα μεγάλα νέα. Φωτογραφίστε το με αυτή και ενώ το κάνετε, εξηγήστε του τι γράφει η πινακίδα! Μην σας ξεφύγει ούτε μία στιγμή από τις αντιδράσεις του μόλις ακούσει αυτό που έχετε να του πείτε!

Όπως κι αν επιλέξετε να πείτε το μεγάλο νέο στα παιδιά σας, το βέβαιο είναι πως η αντίδρασή τους θα σας εκπλήξει! Φροντίστε, λοιπόν, να την αποτυπώσετε με κάποιον τρόπο, είτε φωτογραφίζοντας είτε βιντεοσκοπώντας τα.

Ας ελπίσουμε μόνο πως οι αντιδράσεις τους δεν θα είναι κάπως… έτσι:

 

v