Πώς να διακοσμήσετε το πασχαλινό τραπέζι

Πώς να διακοσμήσετε το πασχαλινό τραπέζι

Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε πασχαλινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας αυτές τις μέρες, είναι να διακοσμήσετε ένα κεντρικό τραπέζι με τα αυγά που θα βάψετε αύριο (ή που πιθανώς έχετε ήδη βάψει). Παρακάτω θα δείτε μερικές όμορφες και κομψές ιδέες για να κερδίσετε τις εντυπώσεις των καλεσμένων σας, αλλά και να αναδείξετε τα δημιουργήματά σας…

Αυγά στη… γυάλα

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχετε μια γυάλα όπως αυτή της φωτογραφίας, στον πάτο της οποίας θα βάλετε λίγο ψεύτικο χόρτο, σαν αυτό που χρησιμοποιείται στις χειροτεχνίες. Από πάνω θα τοποθετήσετε προσεκτικά τα όμορφα βαμμένα αυγά σας και στη συνέχεια θα στολίσετε με αυτό ένα κεντρικό τραπέζι ή το τζάκι.

Φωλιές αυγών στην διώροφη πιατέλα

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη αυτή η δημιουργία, ειδικά αν έχετε ήδη μια διώροφη πιατέλα. Θα χρειαστεί απλά να αγοράσετε μερικές «φωλίτσες» αυγών και να τοποθετήσετε τα αυγά σας εκεί σε δυάδες.

(φωτο: bhg.com)

Διάσπαρτα αυγουλάκια στο τραπέζι

Προτιμήστε την ιδέα αυτή, αν έχετε ήδη κάμποσες αυγοθήκες, οπότε μπορείτε να τις τοποθετήσετε σε στρατηγικά σημεία, πάνω στο εορταστικό τραπέζι, ώστε ο κάθε καλεσμένος να πάρει το δικό του αυγό.

(φωτο: bhg.com)

Αυγουλάκια κρεμασμένα σε κλαδιά αμυγδαλιάς

Αν δεν βρείτε φυσικά και ανθισμένα κλαδιά αμυγδαλιάς, θα βρείτε σίγουρα ψεύτικα στο εμπόριο. Προσέξτε μόνο για την διακόσμηση αυτή, να τοποθετήσετε το βάζο σε σημείο που να μην μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα τα παιδιά. Για να κρεμάσετε τα αυγά σας, θα χρειαστείτε όμορφες, φαρδιές κορδέλες.

(φωτο: bhg.com)

Αυγά σε γλαστράκι

Ένα τέτοιο γλαστράκι, με ψεύτικο γρασίδι θα βρείτε εύκολα στο εμπόριο, όπως άλλωστε και διακοσμητικές πεταλούδες. Από εκεί και πέρα το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε εσείς, είναι να βάψετε τα αυγά σας σε παστέλ αποχρώσεις και να τα τοποθετήσετε όμορφα στο γλαστράκι σας.

(φωτο: bhg.com)

Αυγουλάκια κατά μήκος του τραπεζιού

Αν ετοιμάζεστε για μεγάλο οικογενειακό τραπέζι, μια πρωτότυπη ιδέα είναι να «απλώσετε» τα αυγά σας κατά μήκος του, τοποθετημένα πάνω σε ψεύτικο χόρτο που θα βρείτε στην αγορά. Μερικά διακοσμητικά κουνελάκια ενδιάμεσα θα κάνουν ακόμα πιο χαρούμενο το αποτέλεσμα.

Αυγό στο πιάτο

Αν πάλι η διάθεση και το στιλ σας είναι πιο μίνιμαλ, μπορείτε απλά να τοποθετήσετε ένα όμορφα βαμμένο αυγό, πάνω στο σερβίτσιο του κάθε καλεσμένου σας, ιδανικά μέσα σε μία μικρή φωλίτσα.

Σε μια μεγάλη, στολισμένη πιατέλα

Μια όμορφη ιδέα που θα ενθουσιάσει και τα παιδιά είναι η παραπάνω, αφού μέσα στην πιατέλα, πέρα από τα αυγά της οικογένειας μπορείτε να έχετε και ένα μικρό δωράκι-έκπληξη για τον καθένα.

Ή σε μία πιο μίνιμαλ πιατέλα

Εναλλακτικά, μια απλή πιατέλα, με μερικά λουλούδια ή λίγη πρασινάδα, μπορεί να αποδώσει εξίσου κομψό αποτέλεσμα στο τραπέζι σας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v