Πού θα φάτε φθηνό ψάρι: 5 ταβέρνες για όλη την οικογένεια

Πού θα φάτε φθηνό ψάρι: 5 ταβέρνες για όλη την οικογένεια

Τη Μεγάλη Εβδομάδα που η νηστεία καλά κρατεί, μπορείτε να ξεκουραστείτε μία μέρα και να βγείτε από την κουζίνα. Μαζί με τα παιδιά, λοιπόν, που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν πια μαθήματα, μπορείτε να απολαύσετε θαλασσινά και νηστίσιμα εδέσματα σε γνωστά και δοκιμασμένα μαγαζιά της Αθήνας. Από το Χαλάνδρι μέχρι τον Πειραιά, κάποιο απ’ αυτά θα βρίσκεται κοντά σας.

1. Το Σκουμπρί στο Κουκάκι

Ακόμα κι αν μένετε στο κέντρο της Αθήνας, μπορείτε να απολαύσετε ξεχωριστό ψάρι. Στο «Σκουμπρί», λοιπόν, στο Κουκάκι, αν και δεν έχει καθιερωθεί φιξ μενού με συγκεκριμένη τιμή ανά άτομο, τα πιάτα είναι οικονομικά και αυτό που λέμε… ελληνικά, value for money. Με 15 ευρώ ανά άτομο, μπορείτε να χορτάσετε και με το παραπάνω. Σας προτείνουμε να προτιμήσετε τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο για να μπορούν να παίξουν τα παιδιά όταν τελειώσουν το φαγητό τους.

Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε στην σελίδα του μαγαζιού στο Facebook

Διεύθυνση: Δράκου 12, Κουκάκι.

Τηλέφωνο:   210 9210994.

2. Απολαύστε «Ψαράκια και Θαλασσινά» στο Χαλάνδρι

Τα διθυραμβικά σχόλια στην ομάδα του μαγαζιού στο Facebook, επιβεβαιώνουν την πρότασή μας. Στα «Ψαράκια και Θαλασσινά» του Χαλανδρίου, θα φάτε… μάτια ψάρια σε οικονομικές τιμές και σε ένα πολύ προσεγμένο και ευχάριστο χώρο με εξαιρετική εξυπηρέτηση. Ενδεικτικά, η γαριδομακαρονάδα για τους καλοφαγάδες κοστίζει 10,90 ευρώ ενώ για τα παιδιά, μια καλή επιλογή είναι η πέρκα με κανταΐφι ( στα 6,90 ευρώ), ένα πρωτότυπο πιάτο που σίγουρα θα τους αρέσει. Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ



Εκτός απ’ το Χαλάνδρι, «Ψαράκια και Θαλασσινά», θα βρείτε στην Βάρκιζα και στη Νέα Κηφισιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την αντίστοιχη ομάδα του Facebook

Ωράριο λειτουργιίας: Καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι.

3. Βόλτα μέχρι το «Νησί» στην Αττική

*Φωτογραφία: where2go.gr

Με μαγαζιά σε Αιγάλεω, Πετρούπολη, Μπουρνάζι και Μαρούσι, το «Νησί» εγγυάται ότι θα χορτάσετε με τα θαλασσινά του και θα ευχαριστηθείτε ακόμα περισσότερο την καλή αναλογία τιμής και ποιότητας φαγητού. Συγκεκριμένα, έχετε την επιλογή να απολαύσετε τα αγαπημένα σας θαλασσινά πιάτα με 13 ευρώ ανά άτομο για τους ενήλικες και με 6,50 ευρώ για τα παιδιά (στην τιμή περιλαμβάνεται χύμα κρασί, ούζο, συγκεκριμένες μπύρες και αναψυκτικά). Εδώ θα δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η fix τιμή του μενού και εδώ τις διευθύνσεις των μαγαζιών.

4. Θαλασσινές «Στιγμές» στην Κοκκινιά του Πειραιά

Σε ένα στενό της Παλιάς Κοκκινιάς (και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Βαλαωρίτου 12), κοντά στον Πειραιά, μπορεί να βρίσκεστε μακριά από το Πασαλιμάνι και το Μικρολίμανο, όμως οι «Στιγμές» έχουν φροντίσει να απολαύσετε θαλασσινούς μεζέδες με μόλις 13 ευρώ το άτομο, μαζί με ποτό. Αν προτιμάτε ένα μαγαζί πιο ζεστό και οικογενειακό, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Σε περίπτωση που ο Πειραιάς σας πέφτει μακριά, θα βρείτε τις «Στιγμές» και στην Αργυρούπολη στην οδό Μ. Γερουλάνου 127.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη αντίστοιχη σελίδα τους στο Facebook.

5. Ρακί μεζέ στις Τζιτζιφιές 

*Φωτογραφία: nou-pou.gr

Στο τέλος της Θησέως, προς Πειραιά, θα δείτε το γνωστό σε πολλούς πλέον «Ρακί Μεζέ», πρώην Καστελόριζο. Εκεί θα φάτε πολύ, καλά και φθηνά. Το μενού της παρέας περιλαμβάνει (ανάμεσα στ’ άλλα) σαλάτα, ντολμαδάκια θαλασσινών, γαρίδες, λινγκουίνι με καβούρι και μύδια με κόστος 16,50 ευρώ ανά άτομο και με απεριόριστο γέμισμα των πιάτων. Στα 13,5 ευρώ ανά άτομο διαμορφώνεται η τιμή αν δεν θέλετε refill (δηλαδή να ξαναγεμίσουν τα πιάτα σας). 

*Φωτογραφία: data.greekguide.com

Μπορείτε να το δείτε αναλυτικά εδώ

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα.

Τηλέφωνο: 2109429027.

 

v