Μπορεί να έχω ωορρηξία από την 7η μέρα του κύκλου μου;

Μπορεί να έχω ωορρηξία από την 7η μέρα του κύκλου μου;

Ερώτηση:
Γεια σας.  Έχω μια κορούλα 11 μηνών, την οποία «έπιασα» με την πρώτη προσπάθεια. Ο κύκλος μου εδώ και 4 μήνες έχει σταθεροποιηθεί και έχουμε ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες προσπάθεια για δεύτερο. Να επισημάνω ότι θηλάζω 2-3 φορές την ημέρα πλέον, αλλά λίγο, ίσα- ίσα για να την πάρει ο ύπνος τη μικρή. Ήθελα να ρωτήσω, όσον αφορά την ωορρηξία, αν υπάρχει περίπτωση σε κύκλο 28 ημερών να γίνεται την 7η ή 8η ή 9η μέρα, διότι νιώθω εκείνες τις μέρες του κύκλου τα πονάκια, όμως εμείς προσπαθούμε την 13η μέρα του κύκλου έως την 15η. Έχω κάνει μετά τη γέννα τεστ Παπ και υπέρηχο και όλα ήταν πολύ καλά. Ευχαριστώ. 
Απάντηση:

Η ωορρηξία την 7η μέρα σε κύκλο 28 ημερών είναι ιδιαίτερα απίθανη. Μην την σκέφτεστε, αλλά αν θέλετε να μείνετε έγκυος, χρειάζεται επαφή ανά διήμερο από την 9η έως την 18η μέρα του κύκλου, οπότε πρέπει να κάνετε αυτή την προσπάθεια. Αν δεν ευοδώσει σε 6 μήνες, μετά πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό γιατρό να σας βοηθήσει γιατί η ηλικία σας είναι τέτοια που δεν «παίρνει» περιθώρια αναβολής.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v