Πώς «φεύγουν» τα μαύρα στίγματα από τη μύτη

Πώς «φεύγουν» τα μαύρα στίγματα από τη μύτη

Ξέρουμε πως σας προκαλούν. Ξέρουμε πως δεν αντέχετε να τα βλέπετε. Ξέρουμε ότι με το που εμφανίζονται, θέλετε να τα «εξουδετερώσετε» με τον ίδιο τρόπο που εξουδετερώνετε και τα σπυράκια. Όμως, έτσι, πρώτον θα ερεθίσετε το δέρμα σας και δεύτερον θα δείτε ότι το αποτέλεσμα είναι παροδικό- στην καλύτερη περίπτωση να διαρκέσει έως και μία μέρα. Ξεχάστε αυτή την «αγαπημένη» μέθοδο και εφαρμόστε τα παρακάτω tips για σίγουρα αποτελέσματα.

Ταινίες καθαρισμού, σπιτικές ή όχι!

Είναι ίσως η πιο εύκολη λύση για να απομακρύνετε τα «μαυράκια» στη μύτη. Η εφαρμογή τους είναι πολύ απλή, αφού απλώς τα τοποθετείτε στη μύτη, περιμένετε λίγη ώρα και έπειτα τα τραβάτε, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες χρήσης. Μια επώνυμη λύση θα βρείτε εδώ

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας ταινίες καθαρισμού, χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας οργανικό, ωμό μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα και ένα βαμβακερό επίθεμα.



Αναμίξτε το μέλι με το γάλα και αφήστε τα να ζεσταθούν για 5 με 10 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε τα και όταν κρυώσει αρκετά το μίγμα, εφαρμόστε το πάνω στα «μαυράκια». Στη συνέχεια, κολλήστε πάνω του το βαμβακερό επίθεμα, περιμένετε είκοσι λεπτά και έπειτα τραβήξτε το απαλά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και ενυδατώστε κανονικά την επιδερμίδα σας.

Το κόλπο του ατμού

Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια! Με το παρακάτω κόλπο, όχι μόνο θα ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα, αλλά θα καθαρίσετε βαθιά ολόκληρο το πρόσωπό σας. Γεμίστε μια κατσαρόλα με 3 ή 4 κούπες νερό (προαιρετικά προσθέστε και λίγες σταγόνες από χυμό λεμόνι) και μόλις βράσει το μίγμα, απομακρύνετε το σκεύος απ’ τη φωτιά. Στη συνέχεια, σταθείτε πάνω απ’ τον ατμό, σκεπάζοντας το πρόσωπό σας με μια πετσέτα (όπως στη φωτογραφία). Ιδανικά, μείνετε έτσι για 10 λεπτά, αν όμως αισθανθείτε δυσφορία, σταματήστε νωρίτερα. Στο τέλος, αφαιρέστε την πετσέτα και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να ανοίξουν οι πόροι και να φύγουν τα στίγματα πιο εύκολα.

Ή της ζεστής πετσέτας



Αν βαριέστε την όλη διαδικασία του ατμού, απλώς τοποθετήστε μια μικρή, ζεστή πετσέτα πάνω στη μύτη και όταν δείτε ότι τα «μαυράκια» κολλάνε πάνω της, αφαιρέστε την.

*Τόσο για τον ατμό όσο και για την ζεστή πετσέτα, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας σχετικά πριν τα εφαρμόσετε. 

Σόδα και νερό, η φυσική λύση

Αναμίξτε 2 ή 3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν μια πάστα και έπειτα κάντε μασάζ στα επίμαχα σημεία της μύτης για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε να «κάτσει» στο δέρμα λίγο ακόμα και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Επαναλάβετε την θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα.

Μαύρη μάσκα προσώπου για τα μαύρα στίγματα

Ένα είδος… «ομοιοπαθητικής» στο πρόσωπο, αφού οι ειδικοί συνιστούν την εφαρμογή μιας θαυματουργής μαύρης μάσκας που εξαφανίζει τα μαύρα στίγματα. Εδώ θα βρείτε μια οικονομική επιλογή. Φροντίστε, ωστόσο, να τηρείτε τις οδηγίες χρήσης και να καθαρίσετε πολύ καλά το πρόσωπό σας μετά την εφαρμογή της.

Μέλι- όχι για να το φάτε!

Το μέλι κάνει θαύματα με την επιδερμίδα- μια απλή δοκιμή θα σας πείσει: εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στα επίμαχα σημεία με μια μπατονέτα και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Έπειτα, αφαιρέστε το με σκέτο νερό.

Πού έχετε βάλει το ροδόνερο για τους κουραμπιέδες;

Καιρός να το ξεθάψετε γιατί αποτελεί μια από τις πιο κλασικές μεθόδους για καθαρό πρόσωπο και κυρίως… καθαρή μύτη. Αντικαταστήστε, λοιπόν, την τονωτική λοσιόν με ροδόνερο και εφαρμόστε καθημερινά με λίγο βαμβάκι. Εκτός από την δράση του, η μυρωδιά του θα σας αναζωογονήσει!

Κεραλοιφή, η ελληνική!

Η εφαρμογή της κεραλοιφής αφήνει το δέρμα αψεγάδιαστο ενώ, παρά τη λιπαρότητά της, καταπολεμά τα μαύρα σημαδάκια και εμποδίζει τη δημιουργία καινούριων στιγμάτων. Προτιμότερο θα είναι να την εφαρμόζετε το βράδυ για να μην εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. 

*Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αν κάποιο από αυτά τα υλικά σας ενοχλούν ή αν έχετε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας πριν εφαρμόσετε το οτιδήποτε.

v